نود فناوری – معاون وزیر ارتباطات گفت: برای جلوگیری از ایجاد محدودیت در جامعه دسترسی به سامانه احراز هویت کاربران تنها برای درخواست منطقی و ضروری فراهم میشود که تمامی کسب و کارهای خرید و فروش آنلاین مجاز به استفاده از سامانه خواهند بود.
امیر ناظمی معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در گفتوگو با فارس، در پاسخ به این سؤال که سامانه احراز هویت کاربران (شاهکار) تنها در اختیار برخی کسبوکارهای قرار گرفته و برای مثال در حالی که برخی سایتهای خرید و فروش به این سامانه متصلاند و سایتهای دیگری این امکان را ندارند، گفت: در حال حاضر این سرویس به صورت موفق ارائه شده و به هر شرکتی که درخواست دریافت این سرویس را داشته باشد و درخواست آن از دید ما منطقی باشد سرویس را ارائه میکنیم.
*واگذاری سامانه احراز هویت شاهکار تنها به درخواستهای منطقی
وی توضیح داد: دلیل اینکه میگویم این درخواست باید منطقی باشد این است که این سرویس یک سرویس حاکمیتd است و پس از مدتی ممکن است تمامی اپلیکیشنها به خاطر اطمینان از فیک نبودن و واقعی بودن کاربران و قابلیت شناسایی کاربران، شهروندان را مجبور کنند که احراز هویت شوند که این روند برای جامعه محدودیت ایجاد میکند و مجاز به این کار نیستیم.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با ذکر مثالی توضیح داد: فرض کنیم تصمیم بگیریم که هر کس که قصد ورود به اینترنت را دارد باید یوزر نیم و پسورد وارد کند، مردم چقدر از این موضوع خوشحال میشوند؟ اصلاً خوشحال نمیشوند. اگر از فردا همه اپلیکیشنها بگویند کاربران برای استفاده باید احراز هویت شوند از نظر ما اتفاق خوبی نیست؛ زیرا آزادیهای جامعه را محدود میکند و تنها در جایی که احراز هویت نیاز است باید انجام شود؛ مانند جابهجاییهای مالی؛ با این منطق قطعا فینتکها نیاز به احراز هویت کاربران دارند؛ زیرا باید بدانیم چه شخصی به حساب چه شخصی پول واریز میکند که نه تنها مردم بلکه تمام دنیا این را پذیرفتهاند که نمیتوان بدون احراز هویت در هیچ جای دنیا پولی را جابهجا کرد. اما آیا کاربران برای ورود به شبکههای اجتماعی خود نیاز دارند که شناسایی شوند؟ قطعاً خیر.
وی تاکید کرد: بنابراین نمیتوان دسترسی به این سامانه را به همه کسب و کارها داد که در نتیجه از فردا دومینویی راه بیفتد که همه اپلیکیشنها بخواهند احراز هویت کنند.
*در هزینه ۱۲۰ تومانی هر بار احراز هویت تجدید نظر نمیشود
ناظمی تاکید کرد: علت این سختگیری رعایت حقوق شهروندان است و اتفاقاً برای سازمان فناوری اطلاعات ایران درآمد دارد که همه به این سامانه وصل شوند و بابت هر درخواست ۱۲۰ تومان بپردازند.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران در پاسخ به این سؤال که آیا در قیمت تجدیدنظر خواهد شد؟ گفت: این سامانه نیازمند تجهیزاتی برای ارائه سرویس است. شهروندی از این سرویس استفاده میکند و شهروند دیگری استفاده نمیکند، آیا عادلانه است که از همه پول بگیریم؟ خیر. علاوه بر این قانون کشور میگویند که سازمان فناوری اطلاعات ایران یک سازمان دولتی است و نمیتواند هیچ سرویس ارائه کند که قیمت آن از هزینه تمام شده برای دولت کمتر باشد؛ هزینه تمام شده این سرویس برای دولت ۱۲۰ تومان است و عین آن را اخذ میکنیم. عملاً اگر یک ریال اضافه گرفته شود مستقیم به خزانه میرود و بنابراین علاقهای نداریم که قیمت را بالا ببریم زیرا از آن سودی نمیبرsم. بنابراین روی کمترین قیمت منصفانه تأکید میکنیم.
وی خاطرنشان کرد: تصور میکنم اگر این منطق را برای مردم توضیح دهیم همه قبول میکنند.
*اخذ هزینه احراز هویت کاربران همچنان از کسب و کارها نه مردم
ناظمی در پاسخ به این سؤال که این هزینه همچنان از کسب و کارها اخذ خواهد شد و از مردم گرفته نمیشود؟ گفت: این هزینه از کسب و کار اخذ میشود اما در واقع از استفاده کننده کسر میشود.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به این سؤال که چرا برخی سایتهای خرید و فروش به سامانه شاهکار متصل هستند و برخی نیستند و برای مثال دیوار این سامانه را دارد اما شیپور ندارد؟ گفت: دیوار به سامانه متصل است و باقی کسب و کارهای خرید و فروش اگر درخواست دهند سامانه را در اختیارشان قرار میدهیم. برای مثال زرینپال به سامانه متصل است اما شیپور درخواستی نداده است.
*واگذاری سامانه شاهکار به تمامی کسب و کارهای خرید و فروش
وی در پاسخ به این سؤال که گفته میشود این سامانه فعلا به اندازهای که همه کسب و کارها بتوانند از آن استفاده کنند ظرفیت ندارند، گفت: سامانه تست شده و هماکنون برای تراکنشهای دولت با حجم بالا از آن استفاده میشود؛ دیوار نیز برای ۵۰ هزار تراکنش تست کرده و مشکلی نداشته است و بقیه که استفاده نکردهاند احتمالاً نمیخواستند فعلا چنین هزینهای را متقبل شوند.
ارسال یک نظر