در حال خواندن
چند توصیه برای حفاظت از لوح فشرده
0

کارشناسان به کاربران رایانه توصیه می‌کنند برای افزایش طول عمر لوح فشرده از دستگاه‌‏ها و پمادهای خش‏گیر در صورت امکان استفاده نکنند.
نود آی سی تی – با گذشت زمان روش‌های متعددی برای افزایش عمر لوح‌های فشرده ارایه شده است که با پیشرفت تکنولوژی جایگزین‏های متعددی برای این لوح‌ها جهت ذخیره اطلاعات به وجود آمده است و شاید به همین دلیل است که حفظ و نگهداری از لوح‌های فشرده چندان جدی گرفته نمی‌شود ولی باید اذعان کرد که با وجود تحولات مختلف در این زمینه همچنان سالم نگه داشتن آن‌ها اهمیت زیادی دارد.
کارشناسان می‌گویند افراد باید به این نکته توجه داشته باشند که لوح‌های فشرده را پشت و روی هم قرار دهند و اگر این لوح‌ها را از طرف قابل استفاده روی هم قرار دهند به علت شیشه‏‌ای بودن سطح، به سرعت خش‏دار خواهد شد.
همچنین توصیه شده از پاک کردن لوح فشرده با لباس و حوله خودداری شود، چرا که پاک کردن این لوح‌ها با منسوجات به شدت باعث کاهش عمر آن خواهد شد، به همین خاطر باید برای تمیز کردن آن‌ها از دستمال کاغذی و یا سایر دستمال‏های نرم استفاده شود.
خودداری از نوشتن با ماژیک‏های غیراستاندارد بر روی لوح‌های فشرده را از عوامل مؤثر در افزایش طول عمر آن‌ها دانسته شده و تأثیر ماژیک‏‌های غیراستاندارد برروی لوح‌های فشرده این است که به تدریج در بافت آن فرو رفته و باعث استهلاک سریع آن می‌شود. شیارهای دست و کثیفی‏‌های سطح دست نیز در تماس با سطح لوح فشرده باعث تخریب سطح شیشه‏‌ای آن خواهد شد.
کارشناسان به قرار دادن لوح‌های فشرده در هوای آزاد و کیف‏های نامرغوب هم اشاره کرده و می‌گویند این عمل نقش به‌سزایی در نابودی این لوح‌ها دارد و همچنین این نکته نیز حائز اهمیت است که بلافاصله بعد از اتمام کار با CD، کاربر باید آن را از CD-ROM خارج کند در صورتی که CD در CD-ROM باقی بماند، در هر بار ورود به My Computer یا هنگام خاموش و روشن کردن سیستم، محتوای CD بازخوانی خواهد کرد. همچنین از زدن برچسب به جای نوشتن روی پشت CD خودداری شود.
کاربران از دستگاه‏‌های خش‏گیر و پمادهای خش‏گیر حتی‌الامکان استفاده نکنند و در صورتی که خش‏‌های کوچک و کم روی لوح فشرده مشاهده کردند، استفاده از ابزارآلات مذکور به هیچ‏ وجه برطرف‌کننده نیست و ضمن برداشتن یک لایه از روی CD، خش‏های جدیدی نیز روی CD وارد خواهد کرد.

درباره نویسنده
عبداله افتاده
دانش آموخته رشته روابط عمومی الکترونیک هستم، به واسطه شرایط زندگی رشته‌های مختلف کاری را تجربه کردم، تا اینکه در سال 1380 با ورود به خبرگزاری ایرنا استان تهران به عنوان خبرنگار متوجه اشتیاق فراوان به این حرفه شدم. از آن زمان تاکنون نیز در رسانه‌های مختلف در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات مشغول به فعالیت بوده‌ام. موجب خرسندی است اگر انتقادات، پیشنهادات و سوژه های خبری خود را از طریق کانال‌های ارتباطی زیر با من به اشتراک بگذارید.

ارسال یک نظر