دکتر حمدون توره دبیر کل اتحادیه جهانی مخابرات، موضوع روز جهانی مخابرات و جامعهی اطلاعات در سال ۲۰۱۳ را « فناوریهای اطلاعات و ارتباطات و افزایش ایمنی جادهها » اعلام کرد.
نود آی سی تی – در متن پیام دکتر توره آمده است “فناوریهای اطلاعات و ارتباطات ICT، نقشی بسیار مهم در ایجاد فرصتها در همه جنبههای زندگی بشری دارد. امروزه، ما هنگامی که در خودروهای مان در حال رانندگی هستیم، وسایلی در اختیار داریم که با چند اشارهی انگشت به ما، امکان ِبرقراری ارتباط در سراسر جهان، هدایت در ترافیک سنگین و مسیریابی در مناطق ناآشنا را میدهند. در عین حال، ما میتوانیم از میان انبوهی از ســـــرگرمیها، اَعم از موسیقی، برنامههای رادیویی، تلویزیونی یا رسانههای اجتماعی، گزینهی مورد علاقهی خود را در حین رانندگی انتخاب کنیم.
در حالی که این فناوریها به طور فزاینده در همه جا حاضر میشوند، ما باید این اطمینان را داشته باشیم که به هنگام رانندگی و به منظور پیشگیری از سوانح و آسیب دیدگی، از آنها مسؤولانه و محتاطانه استفاده میکنیم.
ایمن سازی رانندگی، یک نگرانی جهانی برای بهداشت و سلامت عمومی و پیشگیری از آسیب دیدگی است. همه ساله، به ویژه در کشورهای در حال توسعه در سراسر جهان، یک میلیون و سی-صد هزار نفر در اثر تصادفات جاده ای جان خود را از دست میدهند و ۲۰ تا ۵۰ میلیون نفر دیگر نیز مجروح میشوند. لذا، در مقیاس اقتصاد جهانی، حدود ۵۱۸ میلیارد دلار آمریکا به دولتها و افراد زیان وارد میشود.
حواس پرتی و رفتار رانندگان، نظیر رفتاری که کاربران، به هنگام “ارسال پیامک” و تعامل با سامانههای ناوبری یا برقراری ارتباط درون خودرویی در حین رانندگی، از خود بروز میدهند، از مهم ترین عوامل دخیل در وقوع سوانح مرگبار رانندگی هستند.
پیام من صریح است: در حین رانندگی، نگذارید فناوری حواس تان را پَرت کند! نه از تلفن همراه استفاده کنید و نه سامان ی ناوبری تان را تنظیم نمائید. نگذارید کار با این فناوریها موجب حواس پرتی شما بشود. ارسال یک پیامک در حین رانندگی، بسیار خطرناک است و باید به هر قیمتی از آنها اجتناب کرد.
در عین حال، از کشورهای عضو و شُرکای صنعتی مان می خواهم به توسعه ابزارهای تماس ایمن دست آزاد در خودروها اقدام کنند همچنین از آنها میخواهم اقدامهایی در راستای رفع حواس پرتی ناشی از استفاده از فناوری در حین رانندگی اتخاذ کنند. همگام با وضع سیاستهای ملّی برای ترغیب استفاده از ارتباطات و فناوری اطلاعات در افزایش ایمنی رانندگی، ما همچنین باید به توسعه و کاربُرد سامانههای ترابری هوشمند بپردازیم.
این اقدامات نه تنها به پیش گیری از تصادفات رانندگی کمک میکند، بلکه کارآمدیها در مدیریت رانندگی را به ابزاری برای مبارزه با آثار سوء دگرگونی آب و هوا و گرمایش جهانی تبدیل میکند.
افتخار دارم اعلام کنم که اتحادیهی جهانی مخابرات (ITU) استانداردهایی را برای واسطهای کاربَری و سامانههای ارتباطی ِایمن در خودروها طراحی نموده تا با رفع حواس پرتیهای ناشی از فناوری، عملکرد رانندگان را بهبود بخشد.
همچنین اتحادیهی جهانی مخابرات (ITU)، پیش تازتر از سایر مجامع جهانی، تلاش میکند استانداردهای روزآمد ICT برای ساخت سامانههای ترابری هوشمند و ایمنی راننده را که ترکیبی از فناوریهای رایانه-ای، ارتباطی، مکان یابی و خودکارسازی فرایندها را به خدمت میگیرند، پدیدآوَرَد.
موضوع روز جهانی مخابرات و جامعهی اطلاعات (WTISD)«فناوریهای اطلاعات و ارتباطات و افزایش ایمنی جادهها» در سال ۲۰۱۳ خواهد بود، در سالهای آتی نیز با مشارکت بخش خودروسازی در سراسر جهان، زیــر پرچم فدراسیون بین المللی خودرو (F.I.A) پیشرفت خواهد کرد، مجامعی که با همکاری نزدیک با آنها خواهیم توانست برای یکی از ضروری ترین چالشهای جهانی عصرمان چاره جویی کنیم.
از شما مصرّانه میخواهم، مراسم روز جهانی مخابرات و جامعهی اطلاعات (WTISD) امسال را با توجه ویژه به ضرورت افزایش ایمنی رانندگی از طریق به خدمت گرفتن ICT گرامی بدارید.”
منتشر شده در
نظرات
ارسال یک نظر