در حال خواندن
همکاری اریکسون و همراه اول در راه اندازی تکنولوژی ۵G
0

نود فناوری-رسیدن به تکنولوژی و سرعت ۵G رویایی برای کاربران ایرانی است که این روزها با تلاش اپراتورهای برتر کشور به تدریج تبدیل به واقعیت دست یافتنی می‌شود. در تازه‌ترین اقدامات در این زمینه‏، همراه اول با اریکسون تفاهم‌نامه‌ای را منعقد کرده‌اند که با کمک این فناوری به توسعه فناوی اینترنت اشیاء دست پیدا کنند.

این قرارداد گام بزرگی در راه تحقق هرچه زودتر فناوری‌های مبتنی بر اینترنت اشیاء بوده که تلاش در بسترسازی مناسب و رشد سریع کشور را در این حوزه فراهم خواهد آورد.

به نظر می‌رسد تکنولوژی ۵G در ایران با کمک شرکت اریکسون به دست کاربران ایرانی خواهد رسید چرا که این شرکت بزرگ با هر دو اپراتور برتر کشور معاهداتی را امضا نموده و برای تحقق این امر تلاش گسترده‌ای را آغاز کرده است.

مهم ترین ویژگی این تکنولوژی دستیابی به موضوع اینترنت اشیاء است

نسل بعدی اینترنت سیار موسوم به ۵G فواید بسیاری را به ارمغان خواهد آورد که یکی از آنها کنترل اشیاء است. این فناوری می‌تواند نقش پررنگی را در بهینه‌سازی الگوهای مصرف انرژی، کاهش هزینه‌ها و همچنین مدیریت ترافیک و آلودگی شهری داشته باشد. پروژه‌هایی نظیر ایجاد «شهر هوشمند» در سایه تکنولوژی ۵G قرار گرفته که با استفاده به‌جا و درست از آن می‌توان آینده اقتصادی بسیار مطلوبی را برای کشورمان متصور نمود.

 

بسیاری از برجسته ترین محققان صنایع فناوری اطلاعات و مدیران مسئول می خواهند هر چه زودتر این شبکه اینترنتی فوق سریع و با پهنای باند بالا را در اختیار داشته باشند و آن را به مشترکین ارایه دهند. برخلاف شایعات پراکنده شده در فضای مجازی، تکنولوژی اینترنت ۵G هنوز در هیچ نقطه‌ از دنیا به طور عمومی در دسترس کاربران قرار ندارد و زمان تقریبی عرضه آن سال ۲۰۱۸ میلادی است.

زیرساخت‌های لازم برای آمدن این تکنولوژی به ایران در حال بررسی است

اینترنت ۵G قادر است با وقفه فوق العاده پایین (۱۰ هزارم ثانیه) اطلاعات را رسال کند . برای روشن شدن موضوع، دست روباتیکی را در نظر بگیرید که همزمان با حرکات دست انسان و بدون ذره‌ای مکث کنترل شده و فعالیت‌های انسان را مو به مو اجرا می‌کند.

ایجاد زیرساخت‌های لازم برای استفاده از این فناوری جدید روز دنیا ضروری به نظر می‌رسد و همراه اول در کنار اریکسون سعی در رسیدن به زیرساخت‌های لازم را دارند، چرا که ارتقاء و گسترش تجهیزات موجود در حال حاضر یکی از مسائل اصلی و حیاتی برای رسیدن به ۵G است.

درباره نویسنده
مهدی مقدم

ارسال یک نظر