در حال خواندن
مقایسه متوسط سرعت اینترنت ایران با افغانستان
0

آنچه در زیر می آید بر اساس گزارش کمپانی آکامای {لینک} و دو متغیر متوسط سرعت اینترنت (Average connection speed) و متوسط حداکثر سرعت اتصال به اینترنت به ثبت رسیده در کشور مورد بررسی (Average peak connection speed)، تنظیم مقایسه ای شده است.
Average connection speed
بر اساس نقشه ای که در زیر می بینید متوسط سرعت اینترنت در ایران ۶۳۴ کیلوبیت بر ثانیه (فصل اول سال ۲۰۱۳) و در افغانستان ۸۲۰ کیلوبیت بر ثانیه بوده است.

متوسط سرعت اینترنت ایران ۶۳۴ کیلوبیت بر ثانیه

متوسط سرعت اینترنت در افغانستان ۸۲۰ کیلوبیت بر ثانیه
 
 
Average peak connection speed
مطابق نقشه زیر متوسط حداکثر سرعت اینترنت در ایران ۳۱۶۴ کیلوبیت برثانیه ودر افغانستان ۸۶۵۶ کیلوبیت بر ثانیه بوده است.

متوسط حداکثر سرعت اینترنت در ایران ۳۱۶۴ کیلوبیت
 

متوسط حداکثر سرعتی اینترنت افغانستان ۸۶۵۶ کیلوبیت بر ثانیه
 
از آنجایی که آمار مقایسه ای به صورت نمودار در مورد افغانستان از سال ۲۰۰۷ به بعد موجود نیست، لذا به ناچار نمودار مقایسه ای از فصل سوم ۲۰۰۷ تا مارس ۲۰۱۳ را بین دو ایران و آذربایجان انجام داده ایم که در جدول زیر مشاهده می کنید:
برای دیدن نمودار زیر در ابعاد بزرگتر روی تصویر کلیک کنید

نمودار مقایسه ای روند رشد سرعت اینترنت بین ایران و آذربایجان(قرمز ایران/آبی آذربایجان)
 
همان طور که در نمودار بالا مشاهده می کنید، روند رشد در ایران در فصل اول ۲۰۰۹ به ۸۴۵ کیلوبیت بر ثانیه رسیده اما بعد از آن روند منفی را طی کرده و به ۶۲۹ کیلوبیت بر ثانیه در فصل اول ۲۰۱۳ رسیده است. (رقم ۶۳۴ رقم کنونی هنگام گرفتن گزارش از آکامای در ۱۹ مرداد ۱۳۹۲ است.)
این در حالی است که در تاریخ ۵ خرداد ۱۳۹۲ خط اینترنت فیبر نوری EPEG که بیش از ۵ هزار کیلومتر آن در ایران است، افتتاح شد و این خط قابلیت انتقال اینترنت با سرعت ۳.۲ ترابایت بر ثانیه را از اروپا به ایران و بعد عمان و … دارد.{لینک}
سوالی که مطرح می شود، این است که این همه هزینه چرا خروجی نداشته است؟ و مدیران مسوول وقت اینترنت باید پاسخگو باشند!
 
{آکامای Akamai شبکه ای از سرورها جهت انتقال محتوای اینترنت است که مقر آن در کمبریج ماساچوست بوده {لینک} و درآمدی بیش از ۱ میلیارد دلار در سال داشته و با الگوریتم خاصی محتوای سایتهای اینترنتی تعریف شده برای شبکه و سرورهایش را برای کاربران اینترنت در جهان در سریعترین زمان ممکن توزیع می کند.}

درباره نویسنده
عبداله افتاده
دانش آموخته رشته روابط عمومی الکترونیک هستم، به واسطه شرایط زندگی رشته‌های مختلف کاری را تجربه کردم، تا اینکه در سال 1380 با ورود به خبرگزاری ایرنا استان تهران به عنوان خبرنگار متوجه اشتیاق فراوان به این حرفه شدم. از آن زمان تاکنون نیز در رسانه‌های مختلف در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات مشغول به فعالیت بوده‌ام. موجب خرسندی است اگر انتقادات، پیشنهادات و سوژه های خبری خود را از طریق کانال‌های ارتباطی زیر با من به اشتراک بگذارید.

ارسال یک نظر