وزیر ارتباطات از برپایی چادر مخابراتی و ارایه رایگان سیمکارت در مناطق تخریب شده خبر داد و گفت: در این حادثه قطعی در شبکهها نداشتهایم و هماکنون با کاهش تراکم تماس و وصل برق، شبکه مخابراتی در وضعیت عادی است.
نود آی سی تی- رضا تقیپور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات برای اطلاع از وضعیت شهرستانهای زلزله زده استان آذربایجان شرقی و اطلاع از وضعیت سرویسهای مخابراتی در این حادثه، به این استان سفر کرده است.
وی در خصوص وضعیت شبکه مخابراتی پس از این حادثه، گفت: با استانداردهای خوب سایتها و شبکههای مخابراتی کشور، در این حادثه قطعی در شبکهها نداشتهایم.
وی افزود: در یک تا دو ساعت اولیه پس از بروز حادثه، به دلیل بالا بودن تقاضاهای تماس با استان، تراکم داشتیم، به گونهای که با یک بار تماس، برقراری تماس ممکن نبود و نیاز به چند بار تلاش بود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: پس از آن در برخی مناطق که خطر برقگرفتگی وجود داشت، مشکل قطع برق فرستنده و گیرندهها را داشتیم که سایتها حدود ۵ ساعتی با برق اضطراری کار کنند و پس از آن برق بار دیگر وصل شد.
وی عنوان کرد: هماکنون در روستاهایی که خانهها با درصد بالایی تخریب شده، اپراتورها چادرهای مخابراتی ایجاد کردهاند زیرا به دلیل خراب شدن خانهها، مردم نمی توانند از تلفن خانهشان استفاده کنند.
تقیپور گفت: چادرهای مخابراتی رایگان هستند و شرکت مخابرات و ایرانسل، مراکزی را پیشبینی کردهاند که مردم میتوانند از آنجا به صورت رایگان تماس بگیرند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: همچنین یک اپراتور تلفن همراه، در مناطقی که خانهها کاملا آسیب دیدهاند و مردم به سیمکارتهای خود و ارتباطات دسترسی ندارند، اقدام به توزیع ۵ هزار سیمکارت کرده است.
تقیپور گفت: همچنین پس از حادثه نیز از طریق سازمان تنظیم مقررات، وضعیت شبکه و سرویسدهی اپراتورها را مانیتور میکردیم و دیدیم که به یک باره تقاضای تماس با این منطقه، ۱۰ برابر شد.
وی عنوان کرد: هماکنون تراکم تقاضای تماسی که در ساعات اولیه حادثه بود از بین رفته، مشکل برق سایتها نیز حل شده و در نتیجه وضعیت شبکه مخابراتی در استان زلزلهزده به حالت عادی بازگشته است.
تحریم در فناوری ارتباطات ایجاد اشتغال و امنیت میکند
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه تحریمها تاثیر مثبتی بر تولید تجهیزات فناوری اطلاعات و ارتباطات در کشور خواهد داشت، گفت: اولین دستاورد تحریم ها تامین امنیت و ارتقای توان ملی در عرصه تولید ملی است.
وی در تشریح خودکفایی ایران در عرصه محصولات فناوری اطلاعات و ارتباطات گفت: با توجه به توان فنی و علمی ایران برای طراحی و تولید تجهیزات ارتباطی و فناوری اطلاعات، در بسیاری از زمینهها محصولات داخلی کیفیتی به مراتب بهتر از محصولات خارجی دارند اما به دلیل رقابت اقتصادی بعضی از شرکتهای خارجی اقدام به دامپینگ و یا قیمت شکنی میکنند تا بتوانند تولیدکنندگان داخلی را از صحنه بیرون کنند که معمولا این حربهها نیز موثر واقع میشود و صاحبان شبکه هم به دلیل قیمت پایین، اقدام به واردات و خرید اجناس خارجی میکنند.
وی با بیان اینکه یکی از محسنات تحریم این است که راه واردات کالاهای فناوری اطلاعات و ارتباطات به کشور بسته میشود، ادامه داد: با این وجود اگرچه ممکن است در ابتدا هزینه خرید کالا برای اپراتورهای کشور مقداری افزایش یابد اما در دراز مدت این امر منتج به تقویت تولید داخل میشود؛ کما اینکه این موارد نیز اتفاق افتاده است و ما شاهد آن بوده ایم که محصول داخلی از نظر کیفیت و کارایی نیز از قابلیتهای بالاتری برخوردار است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایجاد اشتغال در کشور و ارتقای قدرت ملی را از دیگر محسنات تحریم در این بخش تلقی کرد و گفت: در زمینه نرم افزار شاهد خودکفایی و ایجاد اشتغال در کشور هستیم به نحوی که هم اکنون نرم افزارهایی که ما موافق ورود آنها به کشور نبودیم اما به دلیل قیمت و هزینههای پایین توسط بخشهای خصوصی و دولتی از خارج تامین میشد، امروز در داخل کشور تامین میشود.
وی اولین دستاورد این امر را تامین امنیت و نیز ارتقای توان ملی در عرصه تولید ملی عنوان کرد و ادامه داد: از این منظر همانطور که امام راحل در ابتدای جنگ تحمیلی فرمودند که این جنگ برای ما نعمت است، تحریم هم از این بعد که باعث ارتقای توان داخلی شده و برای ما در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات یک نعمت خواهد بود.
تقی پور گفت: تنها به دلیل قیمت است که اپراتورها به سمت اجناس خارجی می روند و در مواقعی که اراده ملی یک محصولی را در داخل تولید کرده است شاهد آن بودهایم که کیفیت محصول ایرانی به مراتب بهتر از محصولات خارجی است.
وی افزود: امروز خوشبختانه با توجه به تحریم و اینکه این محدودیت را خارجیها خودشان اعمال کردند ما شاهد هستیم که کار شرکتهای داخلی بیشتر فراهم شده و به تعبیری یک عامل از موانع تولید داخل از پیش رو برداشته شده است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات عنوان کرد: تحریمها ضرری به بازار سخت افزار وارد نمیکند؛ به عنوان مثال در بحث تجهیزات سخت افزاری پیچیده ترین تجهیزاتی دکل BTS موبایل است که تولید آن در داخل امکان پذیر بوده و حتی تولید هم شده است که به دلیل قیمت شکنی و ارزان تر بودن اجناس خارجی، صاحبان شبکه های ارتباطی این تجهیزات را از خارج تهیه کردند. براین اساس و به طور قطع محدودیت واردات که کشورهای خارجی در حوزه ICT برای ایران قائل شدهاند و به اپراتورهای ما تجهیزات نمیفروشند باعث خواهد شد تولیدی که در داخل شکل گرفته تقویت شود.
وی با بیان اینکه هیچ مشکلی در تامین تجهیزات این بخش نداریم و در مورد الزام شرکتها به استفاده از تولیدات بومی گفت: قانون استفاده حداکثر از توان داخلی در پروانه اپراتورها نوشته شده که به صورت کلی بوده و شامل تمامی تجهیزات میشود؛ بخش دیگری از تجهیزات هم که تاکنون مجوز ورود به کشور داشت و از خارج تامین می شد به دلیل تحریمها، تولیدکنندگان ملزم خواهند شد آن را در داخل کشور تامین کنند.
توصیههای وزیر ارتباطات به خبرنگاران
رضا تقیپور هفته گذشته نیز در مراسم افطاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به صحبتی کوتاه پرداخت و گفت: دهه چهارم انقلاب دهه پیشرفت و عدالت نام گرفته و در این دوره قطعا فناوری اطلاعات و توسعه آن میتواند نقش چشمگیری در پیشرفت کشور داشته باشد.
وی عنوان کرد: امروزه از نظر تکنولوژیکی، ارتباطی و شبکهای، پیشرفتهای بسیار خوبی صورت گرفته و ماهیت برخی بخشها دگرگون شده است.
وزیر ICT در ادامه با تاکید بر اینکه در حال حاضر بحثهای سختافزاری هر روز در حال کمرنگتر شدن هستند، بر لزوم توجه به مباحث نرمافزاری و خدمات الکترونیکی تاکید کرد و گفت: شاید به عنوان گله از بنده مناسب باشد که اینجا بگوییم کمتر شاهد پرداخت به چنین موضوعاتی هستیم و نگاه سختافزاری به مخابرات بدون توجه به توسعههای فعلی فناوریهای اطلاعات صورت میگیرد.
او ادامه داد: در این زمینه اگر کمی دقت کنیم میبینیم که مطالب عمیق مربوط به حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات در رسانههای ما نسبتا کمرنگ هستند و برخی مسایل که به سمت روزمرگی میرود، در رسانهها نقش مهمتری دارند.
تقیپور تاکید کرد: لازم است رسانهها از نگاه سنتی و سختافزاری به این حوزه فاصله بگیرند و بیشتر به مباحث نرمافزاری توجه نشان دهند.
وزیر ICT در بخش دیگری از صحبتهای خود با بیان اینکه وزارت ارتباطات بیشترین تلاش را در خصوصیسازی و اجرای اصل ۴۴ داشته است، بیان کرد: با این وجود برخی رسانهها نه تنها این موضوع را یک طرح انقلابی در نظر نمیگیرند، بلکه موجب میشوند که اهمیت موضوعات نیز تقلیل پیدا کند، اما برخی رسانهها نمیدانند که چه ساختارهایی با چه بودجههایی به کار گرفته میشود تا در این حوزه پیشرفت حاصل شود. بهتر است رسانهها در ارایه مطالب خود بر مسایل هیجانی و زودگذر تمرکز نکنند.
وزیر ارتباطات با بیان اینکه وزارت ارتباطات پس از وزارتخانههای نفت و دارایی سومین وزارتخانهای است که در پیشبرد اهداف کشور نقش دارد، گفت: ما در حال حاضر رشد ۴.۷ برابری در زمینه پهنای باند بینالملل داریم که به راحتی میتوان این سهم را تا دو برابر افزایش داد و علاوه بر ایجاد اشتغال، شرایط بهتری برای کشور فراهم کرد.
تقیپور در پایان صحبتهای خود از تشکیل کمیته مشورتی با حضور اهالی رسانه خبر داد و اظهار امیدواری کرد: این کمیته در آینده نزدیک تشکیل شود تا با فرهنگسازی بیشتر بتواند شرایط مناسبی برای این بخش فراهم کند.
منتشر شده در
نظرات
ارسال یک نظر