در حال خواندن
تاثیر تعدیل جزئی تعرفه ها بر توسعه ارتباطات کشور
0

احتمالا بسیاری از ما به وضوح تاثیر تورم بر زندگی خود را از نزدیک لمس کرده ایم چون در کشوری با تورم بالا زندگی می کنیم. چیزی که درک و لمس آن برایمان دشوار است تصور زندگی در کشوری است که قیمت ها در آن طی سال ها ثابت می مانند. اثر مستقیم تورم بر مردم کاهش قدرت خرید و فشار بیشتر بر قشر کم درآمد است. افزایش نرخ تورم در یک کشور منجر به توزیع درآمد و ثروت به گونه ای می‌شود که افرادِ با درآمد ثابت را فقیرتر کرده و در عین حال، افرادِ با درآمد متغیر یا سرمایه‌گذاران را ثروتمندتر می‌کند. هرچند در نهایت فشار اصلی افزایش قیمت ها بر مردم وارد می شود اما شرکت ها نیز در این شرایط برای بقا چاره ای جز افزایش قیمت ندارند. تورم همان دلیلی بود که دیگر اپراتورهای مخابراتی با گذشت ۶ سال از ثابت نگه داشتن تعرفه ها دیگر نتوانستند در مقابل فشار افزایش هزینه های نیروی انسانی و نگهداری و پشتیبانی مجموعه تاب بیاورند و تعرفه اینترنت را ۳۴ درصد افزایش دادند. اما آیا این افزایش ۳۴ درصدی فقط قرار است جلوی زیان دهی این شرکت ها را بگیرد یا اینکه بخشی از این افزایش صرف توسعه ارتباطات در کشور خواهد شد؟ این سوالی است که در این گزارش به آن می پردازیم.

دغدغه های اپراتورها برای افزایش تعرفه ها

هرچند دلیل اصلی افزایش تعرفه ها فشار تورم بر مجموعه اپراتورهای مخابراتی کشور  عنوان شده بود با اینحال مسئولان این شرکت ها مقرر کرده بودند که با افزایش تعرفه ها به توسعه شبکه خود خواهند پرداخت.

ارتقا کیفیت شبکه به عنوان اصلی ترین برنامه اپراتورها مطرح شده است. در واقع مدیران مخابراتی علاقمندند شرایط مالی فراهم شود که بتوانند ارتباط مخابراتی باکیفیت را به مشترکان خود ارایه دهند که این مهم تنها با کسب درآمد بیشتر از طریق افزایش تعرفه ها امکانپذیر می شد.

در این راستا افزایش سایت های نسل پنجم به ۱۰ درصد تا پایان سال ۱۴۰۳، افزایش پوشش نسل چهارم در کشور به ۹۶ درصد تا پایان سال ۱۴۰۳ و افزایش سی درصدی میانگین سرعت اینترنت در شش ماه آینده مواردی بود که توسط اپراتورها به عنوان تعهد اولیه در صورت افزایش تعرفه ها مطرح شده است.

همچنین توسعه ارتباطات در مکان‌های کم‌جمعیت و جاده‌ها با دسترسی به نسل چهار در برنامه اپراتورها و وزارت ارتباطات عنوان شده است.

آماده سازی شبکه از طریق افزایش ظرفیت آن برای مواقع اضطراری چون دوره کرونا و نیز برای رفع نیازهای گروه های تازه واردی که از اینترنت برای توسعه کسب و کارهای خود یا آموزش استفاده می کنند، از دیگر دغدغه های مسئولان مخابراتی کشور بوده است.

از مواردی که توسط سازمان رگولاتوری برای توسعه ارتباطات در حین گمانه زنی ها برای افزایش تعرفه اینترنت کشور ضروری عنوان شده است  توسعه شبکه ارتباطی ثابت مبتنی بر پروژه فیبرنوری است به نحوی که تا پایان دولت سیزدهم ۲۰ میلیون خانوار تحت پوشش قرار گیرند.

 

 

درباره نویسنده
عبداله افتاده
دانش آموخته رشته روابط عمومی الکترونیک هستم، به واسطه شرایط زندگی رشته‌های مختلف کاری را تجربه کردم، تا اینکه در سال 1380 با ورود به خبرگزاری ایرنا استان تهران به عنوان خبرنگار متوجه اشتیاق فراوان به این حرفه شدم. از آن زمان تاکنون نیز در رسانه‌های مختلف در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات مشغول به فعالیت بوده‌ام. موجب خرسندی است اگر انتقادات، پیشنهادات و سوژه های خبری خود را از طریق کانال‌های ارتباطی زیر با من به اشتراک بگذارید.

ارسال یک نظر