به گفته وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، مدیران شرکت مخابرات ایران قول داده اند اضافه دریافتی در قبوض را برگردانند و اگر مطمئن شوم که این اتفاق نمی افتد ابزارهای لازم را برای گرفتن حق مردم داریم.
نود آی سی تی – محمود واعظی در حاشیه نشست خبرگان فناوری اطلاعات کشور در جمع خبرنگاران در خصوص پرداخت نشدن اضافی دریافتیها در قبوض تلفن ثابت و همراه، گفت: این اضافه دریافتی ها بیشتر در ارتباط با ودیعه است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: مخابراتی ها قبول کرده اند که تعرفه ها را افزایش ندهند و مبالغ اضافه شده را بازگردانند اما هنوز بخشی از زمان تعهد داده شده، باقی مانده است.
برای هم کدسازی، نرخ ها باید معقول افزایش یابد
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه نمی خواهیم از جیب مردم ضعف مدیریت خود را بپوشانیم ادامه داد: تا جایی که می توانیم مانع این می شویم که تعرفه های مختلف افزایش یابد تا به مردم فشار نیاید.
واعظی در مورد هم کدسازی تلفن ثابت در استانهای کشور گفت: ما دوست داریم این پروژه انجام شود اما اختلاف نظر بین مخابرات و دولت برای تغییر تعرفه وجود دارد؛ به این معنی که ما در وزارتخانه اعتقاد داریم که رقم پیشنهادی مخابرات برای هزینه این طرح بالا است و به مردم فشار می آید؛ چرا که هم کدسازی شهرستانها در زندگی برخی تاثیر ندارد اما با افزایش تعرفه، مردم مجبور می شوند هزینه بیشتری بپردازند؛ براین اساس باید سازوکاری انجام شود که هم کدسازی صورت گیرد اما تعرفه ها معقول افزایش یابد.
واعظی درباره اینکه آمارها نشان می دهد در سال ۲۰۱۳ در زمینه فناوری اطلاعات کشور رشد چندانی نداشته است و در حال حاضر در چه جایگاهی قرار داریم، گفت: جایگاه ایران در جهان تا محدوده یکصد و هشتمین کشور اعلام شده اما در منطقه در رتبه ۱۵ قرار داریم.
وی بیان کرد: در لایحه ای که در مجلس به تصویب رسیده و حمایت دولت یازدهم از ICT، تا آخر برنامه پنجم توسعه در جایگاه بالاتری قرار بگیریم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره علت تاخیر در راه اندازی شبکه ملی اطلاعات چه بوده است، گفت: طبق برنامه پنجم توسعه تکالیفی برای این وزارتخانه مشخص شده که تاکنون پس از گذشت دو سال و هشت ماه از زمان برنامه پنجم تنها ۱۵ درصد از این تکالیف اجرایی شده است.
وی با بیان اینکه شبکه ملی اطلاعات در سال ۹۴ راه اندازی می شود، تاکید کرد که برنامه ریزی های لازم صورت گرفته تا این شبکه تا پایان برنامه پنجم توسعه اجرایی شود.
واعظی در خصوص به اینکه گفته می شود شبکه سایبری امنیت ندارد، گفت: این طور نیست این شبکه از امنیت لازم برخوردار است اما این بدان معنا نیست که در بخش زیرساخت کار نکنیم.
وی افزود: به طور مرتب زمینه تهدیدات را رصد می کنیم و اگر امروز را با ۶ ماه گذشته مقایسه کنید شاهد تحولات زیادی در این بخش خواهید بود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خصوص اینکه برخی کارشناسان معتقد هستند، راه اندازی شبکه ملی اطلاعات به نفع کشور نخواهد بود، گفت: این درست نیست با راه اندازی این شبکه می توانیم آنچه را که در داخل کشور مورد نیاز است دسترسی یافته و از آن بهره مند شویم.
واعظی با بیان اینکه کشور به سمت سلامت، تجارت و دولت الکترونیکی در حال حرکت است، گفت: ۵۰ تا ۶۰ درصد فعالیت های اینترنت مربوط به داخل است و البته استفاده کنندگان می توانند از۲۰ تا ۳۰ درصد مسایل مرتبط با خارج نیز بهره مند شوند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه با راه اندازی شبکه ملی اطلاعات تنها یک اینترنت در کشور وجود خواهد داشت، افزود: اینترنت داخلی باسرعت بالا و اینترنت خارجی با سرعت کمتر راه اندازی خواهد شد.
واعظی گفت: در آینده مردم دسترسی پرسرعت دو مگابیت به شبکه ملی اطلاعات خواهند داشت، البته سرعت دسترسی به شبکههای خارجی نیز افزایش خواهد یافت.
واعظی در زمینه زیرساخت های شبکه ملی اطلاعات نیز افزود: هم اکنون به دنبال فراهم کردن زیرساختی برای توسعه کشور هستیم و ict پیشران توسعه است به همین دلیل پروژه های مختلف را طراحی کردیم که به محض تصویب بودجه سال آینده حوزه های مختلف را عملیاتی می کنیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: در این توسعه طراحی شده که پهنای باند بین المللی از ۷۰ به ۷۰۰ برسد و پهنای باند داخلی از ۵۳۰ به ۲۰۰۰ مگابیت افزایش یابد.
واعظی در خصوص مخالفت دولت با چهل هزار میلیارد ریال بودجه وزارت ارتباطات، افزود: دولت در توزیع منابع با مشکلاتی مواجه است اما در زمینه توسعه فناوری هر آنچه که به بخش خصوصی قول داده شده مشکلی در زمینه تامین زیرساخت ها نخواهیم داشت.
وی گفت: البته بخش خصوصی باید از این مساله خوشحال باشد زیرا می تواند با سرمایه گذاری در این بخش به سودآوری دست یابد.
منتشر شده در
نظرات
ارسال یک نظر