در حال خواندن
ادعای زیباکلام درباره منشا پیامک‌های جسارت‌آمیز
0

صادق زیباکلام معتقد است که پیامک‌های جسارت‌آمیز به بزرگان نظام که این روزها از طریق شبکه‌ی وایبر دست به دست می‌شوند، ممکن است از جانب کسانی باشد که با انگیزه‌های مشخص قصد فیلتر کردن این شبکه اجتماعی را دارند.
نود آی سی تی – صادق زیباکلام، درباره‌ی پیامک‌هایی که این روزها درباره چهره‌های نظام ارسال می‌شود اظهار کرد: من معتقدم به احتمال خیلی زیاد کسانی که پشت این پیامک‌ها قرار دارند‌، اشخاصی هستند که در درون تشکیلات وابسته به اصولگرایان تندرو قرار دارند.او افزود: من برای چنین ادعایی سه دلیل دارم. ابتدا اینکه آن‌ها این فضا را به‌وجود آورده‌اند که بتوانند علیه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت وقت اقدام کنند و مثلا بگویند که « ببینید چقدر هجمه زیاد شده است. تا این حد که این هجمه‌ها به امام (ره)، هم رسیده است. چرا وزارت ارشاد در برابر چنین رفتاری اقدام نمی‌کند؟ بنابراین دولت روحانی مقصر است» و به دنبال این فضای ایجاد شده، بتوانند وزیران وزارت ارشاد و وزارت ارتباطات را استیضاح کنند. هدف و انگیزه‌ی چنین برنامه‌ای، تضعیف دولت است؛ تا به این وسیله از نظر فرهنگی به دولت ضربه وارد شود.این تحلیلگر مسائل فرهنگی و سیاسی همچنین گفت: دلیل دیگرم این است که از این موضوع استفاده شده تا به وسیله‌ی آن، از اینترنت پرسرعت جلوگیری شده و شبکه‌های اجتماعی فیلتر شوند. به این صورت که با استناد به این موضوع، مطرح کنند که وضعیت تا حدی خراب است که علیه بنیان‌گذار جمهوری اسلامی هم چنین سخنانی مطرح می‌شود و استدلال کنند که در حال حاضر که برخی از شبکه‌های اجتماعی فیلتر هستند و سرعت اینترنت در ایران پایین است‌، اوضاع چنین است، وای به روزی که فضا بازتر هم بشود.زیباکلام افزود: دلیل سوم من نیز این است که ممکن است پشت این ماجرا انگیزه‌های اقتصادی باشد. ما در گذشته شاهد چنین برنامه‌ای بودیم که مثلا در دو هفته تعداد بسیاری از ماهواره‌ها جمع شد و بعد مطرح شد که برای فروش ریسیورهای واردشده چنین برنامه‌ای انجام شده است. اکنون نیز انگیزه‌ی پشت این ماجرا می‌تواند این باشد که به وسیله‌ی فیلتر وایبر و واتس‌آپ که امکان مکالمه‌های رایگان را برای مردم فراهم می‌کند، بخشی از درآمدی که از مخابرات کم شده، دوباره بازگردد.او درباره‌ی اینکه چرا معتقد است پشت این ماجرا چهره‌هایی از درون هستند؟ گفت: دلیل این است که من فکر نمی‌کنم هیچ منتقد و ناراضی درون نظام این ریسک را بکند که نسبت به بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران توهین کند. برای اینکه اگر تشکیلات اطلاعاتی اراده کنند به فاصله‌ی چند روز به طور کامل می‌توانند افراد پشت این ماجرا را که چه کسانی هستند و از کجا چنین پیامک‌هایی را ارسال می‌کنند شناسایی کنند بنابراین مخالفان و ناراضیان کمتر به دنبال این ابزار هستند، چون ضمن اینکه برایشان فایده ندارد، به سرعت هم برای مسئولان امنیتی اطلاعاتی قابل رهگیری است.به گزارش ایسنا، زیباکلام در پاسخ به این پرسش که آیا جسارت‌کنندگان به چهره‌های نظام را ادامه‌ی موج مربوط به علی شریعتی در شبکه‌های اجتماعی نمی‌داند، گفت: ماجرای مطالب ساختگی درباره علی شریعتی به موج اخیر ربطی ندارد. چراکه بسیاری از اصولگرایان هستند که اصلا با توهین به شریعتی مشکلی ندارند. من فکر می‌کنم تمسخر شریعتی توسط کسانی انجام می‌شود که اعتقاد دینی سستی دارند و به کسی توهین می‌کنند که هزینه‌ای هم برایشان ندارد.

درباره نویسنده
عبداله افتاده
دانش آموخته رشته روابط عمومی الکترونیک هستم، به واسطه شرایط زندگی رشته‌های مختلف کاری را تجربه کردم، تا اینکه در سال 1380 با ورود به خبرگزاری ایرنا استان تهران به عنوان خبرنگار متوجه اشتیاق فراوان به این حرفه شدم. از آن زمان تاکنون نیز در رسانه‌های مختلف در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات مشغول به فعالیت بوده‌ام. موجب خرسندی است اگر انتقادات، پیشنهادات و سوژه های خبری خود را از طریق کانال‌های ارتباطی زیر با من به اشتراک بگذارید.

ارسال یک نظر