در حال خواندن
PSPها با همراهی شاپرک قرارداد ترکمنچای جیرینگ را ریز ریز کردند
0

نود فناوری – کدهای دستوری از جمله بسترهایی است که سهم قابل‌ملاحظه‌ای در تراکنش‌های خرید شارژ تلفن‌همراه دارد و یکی از جذاب‌ترین کانال‌های درآمدی اپراتورها بحساب‌می‌آید. طبق تازه‌ترین گزارش شاپرک در پایان شهریور ماه امسال بیش از ۳۴۴ هزار ابزار پذیرش موبایلی در کشور فعال بوده که نسبت به مرداد ماه حدود ۷٫۵ درصد افزایش داشته ‌است.‌ ابزارهای موبایلی بعد از کارتخوان‌ها در جایگاه دوم پذیرش قرار دارند و از تعداد و ارزش تراکنش‌های انجام‌شده حدود ۹٫۳ درصد سهم داشته‌اند. در آمارهای شاپرک، تفکیکی میان دو سرویس خرید شارژ و پرداخت قبض صورت نگرفته‌است اما این دو سرویس مجموعا ۱۶ درصد تراکنش‌ها را در شهریور ماه به خود اختصاص داده‌اند.

این آمارها نشان‌می‌دهد تراکنش بر بستر تلفن‌همراه، سهم اندکی در کسب درآمد شرکت‌های پی‌اس‌پی‌ها ندارد و طبیعتا هر تغییری در شرایط ارائه سرویس در این بستر، سیاست‌های این شرکت‌ها را دستخوش تغییراتی خواهدکرد. این تغییرات می‌تواند، تحت تأثیر رفتارهای اپراتورهای تلفن‌همراه اتفاق بیفتد و این دقیقا همان اتفاقی است که اخباری طی روزهای اخیر درباره آن به گوش‌می‌رسد.

 

PSPها هم‌قسم علیه جیرینگ

ظاهرا جیرینگ به عنوان نماینده همراه‌اول، شرایط عجیبی برای تمدید قرارداد ارائه کدهای دستوری پیش‌روی شرکت‌های پرداختی قرار داده‌است. به گفته برخی از مدیران این شرکت‌ها، شرایط جیرینگ آنقدر عجیب و یک‌جانبه است که موضوع در جلسه اخیر مدیران شرکت‌های پی‌اس‌پی در شاپرک مطرح شده و به تصمیم جمعی مدیران شرکت‌های پرداختی مبنی بر قطع همکاری با جیرینگ در صورت عدم اصلاح بندهایی از قرارداد منجر شده‌است.

مدیران شرکت‌های پرداختی در این توافق صنفی تصریح کرده‌اند “قید پرداخت کارمزد بدون حصول درآمد از شاپرک باید از تمام قراردادهای حذف و شکل کلی قرارداد مانند سایر اپراتورها شود”.

در صورت تخلف از توافق PSPها شاپرک درگاه موبایلی را می‌بندد

مدیران پرداختی همچنین از شاپرک خواسته‌اند در صورت تخلف هر یک از شرکت‌های پی‌اس‌پی از مفاد این توافق، درگاه موبایلی آن شرکت را قطع کند.

در پی این توافق، شاپرک هم طی نامه‌ای به جیرینگ مفاد آن را به مدیرعامل این شرکت اطلاع داده‌است. این نامه که در واقع می‌تواند تأیید ضمنی توافق شرکت‌های پرداختی باشد، نشان‌دهنده حمایت رگولاتور حوزه پرداخت کشور از شرکت‌های فعال در این بخش است و قطعا درعقب‌نشینی احتمالی جیرینگ تأثیرگذار خواهد بود.

 

بندهای قرارداد ترکمنچای جیرینگ

پیگیری‌های نود فناوری از شرکت‌های پی‌اس‌پی نشان‌می‌دهد جیرینگ در قرارداد جدید خود از شرکت‌های پرداختی خواسته‌است کف ریالی تراکنش‌ها را در سال نخست قرارداد سه ساله جدید افزایش یابد به گونه‌ای که این افزایش ارقام بین ۱۵ تا ۲۵ درصد را نشان‌می‌دهد. این مبلغ بنا بر این قرارداد برای سال دوم هم باید باز افزایش پیدا کند. این در حالی است که بنا بر قراردادهای قبلی علاوه بر این کف، جیرینگ سهمی ۸۰ درصدی از کارمزد تراکنش‌های انجام‌شده بر بستر یو‌اس‌اس‌دی داشته‌است که در قراردادهای جدید هم خواهان تکرار آن شده‌است. این مدل از قرارداد می‌توانست زمینه سوق یافت شرکت‌های پرداختی به سمت تراکنش‌سازی را فراهم آورد.

به این ترتیب ظاهرا شرکت‌های پی‌اس‌پی در حرکتی نادر به توافقی صنفی دست یافته‌اند و عزمشان را جزم کرده‌اند تا بر حقوق صنفی خود در برابر شرایط خاص همراه‌اول پافشاری کنند. باید منتظر ماند و دید آیا پرداختی‌ها در اولین تجربه‌های صنفی خود چقدر موفق خواهند شد؟

 

خرید سهام ۱۰۰ درصدی جیرینگ توسط همراه اول

براساس اخبار شنیده شده سهام شرکت جیرینگ که پیش از این ۲۹ درصد آن متعلق به همراه اول بود شنیده می‌شود که در ماه‌های گذشته اپراتور اول ۱۰۰ درصد سهام یا برخی شنیده های دیگر ۸۰ درصد سهام جیرینگ را خریداری کرده است. البته با توجه به این اتفاق باید دید که آیا بزرگترین ذینفعان این موضوع که می تواند جیرینگ و شرکت آسان پرداخت به عنوان پرچمدار فروش در سرویس USSD است کدامیک می توانند سهم سود بیشتری را در این موضوع از آن خود کنند.

درباره نویسنده
عبداله افتاده
دانش آموخته رشته روابط عمومی الکترونیک هستم، به واسطه شرایط زندگی رشته‌های مختلف کاری را تجربه کردم، تا اینکه در سال 1380 با ورود به خبرگزاری ایرنا استان تهران به عنوان خبرنگار متوجه اشتیاق فراوان به این حرفه شدم. از آن زمان تاکنون نیز در رسانه‌های مختلف در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات مشغول به فعالیت بوده‌ام. موجب خرسندی است اگر انتقادات، پیشنهادات و سوژه های خبری خود را از طریق کانال‌های ارتباطی زیر با من به اشتراک بگذارید.

ارسال یک نظر