در حال خواندن
توان توسعه تجارت الکترونیک در کشورهای اسلامی وجود دارد
0

به گفته رییس سازمان فناوری اطلاعات کشور، زمینه زیرساختی، ظرفیت علمی و آمادگی لازم ایران در حوزه ICT در بحث تجارت الکترونیک برای تعامل و انتقال به کشورهای اسلامی در زمان کنفرانس ECDC2012 حتی در قالب عقد تفاهم نامه و تعامل کشورها فراهم است.
 
نود آی سی تی – علی حکیم جوادی، معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان این مطلب گفت: حضور وزارت ارتباطات در بخش تجارت الکترونیک از دو یا سه منظر قابل بررسی است که یکی از عمده ترین آن زیرساخت به شمار می‌رود که بر اساس آن باید شبکه‌های مورد نیاز را ایجاد و دسترسی را سهل و آسان کنیم.
وی افزود: خوشبختانه در لایه زیرساخت‌های فنی و ارتباطی اقداماتی که در ذیل پیاده سازی شبکه ملی اطلاعات در حال انجام داریم به نظر می‌آید که بتواند این نیاز را در لایه شبکه‌های فنی و ارتباطی برای تحقق تجارت الکترونیکی در کشور تامین کند.
معاون وزیر ICT افزود: بحث دوم که وزارت ارتباطات می تواند در آن حضور داشته باشد و موثر است بحث امنیت در حوزه فناوری اطلاعات و تجارت الکترونیکی است که این مسئله به لحاظ بحث پروتکل‌های امنیتی چون در بخش تجارت الکترونیکی از یک سطح بالاتر امنیتی برخوردار است قطعا باید تمهیدات لازم امنیتی را برای تبادل درست اطلاعات مروبط به بحث‌های مالی داشته باشیم که خوشبختانه در این خصوص هم تمهیدات لازم دیده شده است؛ در حال حاضر انجام و ارائه پروژه‌هایی که بتواند بحث امنیت و اعتماد را در حوزه تجارت الکترونیکی افزایش دهد در دستور کار وزارت است.
حکیم جوادی در خصوص اهمیت برگزاری کنفرانس بین المللی تجارت الکترونیکی نیز گفت: خوشبختانه موضوعات و محورهای مورد بحث و پانل‌های تخصصی برنامه ریزی شده برای کنفرانس موارد خوب و مهمی است و ما می‌توانیم در آن به صورت علمی ورود کنیم.
معاون وزیر ارتباطات عنوان کرد: انتظاری که ما از برگزاری این گونه کنفرانس‌ها داریم این است که دستاوردهای علمی و بحث‌هایی که مورد نیاز کشور در این حوزه هست را به عنوان خروجی‌های آنها داشته باشیم و از آن حداکثر بهره برداری را بکنیم.
حکیم جوادی گفت: بخش عمده ای از بحث تجارت الکترونیک مربوط به وزارت صنعت، معدن و تجارت است و کار تخصصی این وزارت خانه هست که قطعا متولیان امر در این وزارت خانه انجام خواهند داد اما آنچه که به وزارت ارتباطات برمی گردد و به موضوع فناوری اطلاعات و ارتباطات مربوط می‌شود ما آمادگی لازم را داریم که از آن بهره برداری و نیازهای خودمان را در این حوزه اعلام کنیم تا اینکه بتوانیم حداکثر بهره‌برداری مشارکت در ECDC2012 را داشته باشیم.
خوشبختانه موضوعاتی که به عنوان سرفصل‌های کنفرانس مطرح شده بسیار موضوعات خوبی است مثل تجارت الکترونیکی‌، بانکداری الکترونیکی، اعتماد الکترونیکی، بیمه الکترونیکی، دولت الکترونیکی و موضوعاتی از این دست همه موضوعات جذاب و قابل استفاده در کشور هستند بنابراین بحث‌هایی را که به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بر می‌گردد ما حاضریم هم مشارکت کنیم و هم از آن بهره برداری کنیم .
معاون وزیر ارتباطات و رییس سازمان فناوری اطلاعات بیان کرد: صد در صد در خصوص موضوعاتی که به آن اشاره داشتم و به وزارت ICT مرتبط می‌شود همکاری و حمایت ما از کنفرانس ECDC2012 قطعی خواهد بود.
حکیم جوادی گفت: با توجه به برگزاری این کنفرانس در سطح بین المللی، آمادگی و ظرفیت‌های ایران در حوزه تجارت الکترونیک و مباحث مرتبط برای حضور در میان کشورهای دیگر و تعامل با آنها مناسب است و کشور ایران خوشبختانه هم به لحاظ ظرفیت‌هایی که دارد و هم به لحاظ پروژه‌هایی که انجام شده و یا در حال انجام است ظرفیت‌های خوبی دارد و امکان این را که بتوانیم برای انجام پروژه با کشورهای دیگر تعاملی را برقرار کنیم داریم.
من انتظار دارم بخش خصوصی ما درگیر این موضوع بشود ما در بحث بانکداری الکترونیکی شرکت های خوب و معتبری را داریم که در حوزه سیستم های بانکی کار کرده اند.
معاون وزیر ICT گفت: تجربیاتی هم که ما در انجام پروژه‌های بزرگی مانند کارت سوخت و موضوعاتی از این دست که به نوعی با موضوع تجارت الکترونیکی در شاخه پرداخت الکترونیکی در لایه زیرساخت و شبکه مربوط می‌شود، بسیار کار ساز خواهد بود بنابراین قابلیت انتقال آن به کشورهای اسلامی از سوی ایران وجود دارد و این آمادگی را هم داریم که طی برگزاری این کنفرانس تعامل لازم را با کشورهای دیگر برقرار کنیم.

درباره نویسنده
عبدالله افتاده

ارسال یک نظر