در حال خواندن
حضور ایران در چهارمین اجلاس جهانی سران جامعه اطلاعاتی
0

ایران در چهارمین اجلاس جهانی سران جامعه اطلاعاتی که قرار است هفته آینده با حضور وزیران مخابرات و مقام های عالی کشورهای عضو اتحادیه جهانی مخابرات برگزار شود ، شرکت می کند.
به گزارش ایرنا از پایگاه اتحادیه جهانی مخابرات این اجلاس در روزهای ۱۰ تا ۱۳ ژوئن (۲۰ الی ۲۳ خرداد) در مقر این اتحادیه در ژنو سوییس برگزار خواهد شد.این درحالی است که حضور ایران در سال های گذشته پس از اجلاس سران جهانی جامعه اطلاعات محدود شده بود.طبق گزارش اتحادیه جهانی مخابرات، اجلاس چهارم سران جامعه اطلاعاتی ۲۰۱۴ با هدف جمع بندی گزارش های کشوری درحوزه جامعه اطلاعات و نهایی کردن نتایج شش دوره مذاکرات طرف های ذینفع با حضور وزاری ارتباطات کشورهای عضو برگزار می شود. قرار است دراجلاس چهارم دستاوردهای کشورهای عضو و اقدامات آنها برای نیل به اهداف دهگانه تعریف شده این جامعه ارائه شود. همچنین مروری بر فعالیت های یک دهه گذشته این جامعه پس از تاسیس در سال ۲۰۰۳ از دیگر برنامه های اعلام شده اجلاس چهارم است. ایران قرار است در این اجلاس دو کارگاه با عناوین «آینده جامعه اطلاعات پس از ۲۰۱۵: فرصت ها و چالش ها» و «فرصت های سرمایه گذاری در بخش ICT ایران» برگزار کند.علاوه براین احتمالا پانل دستاوردهای ایران در جامعه اطلاعات نیز در این اجلاس ارائه می شود.کنفرانس آماده سازی ملی برای اجلاس جامعه اطلاعاتی، روز یکشنبه ۴ خرداد ماه با حضور اساتید دانشگاه و مدیران دستگاه های اجرایی و فعالان بخش خصوصی حوزه فناوری اطلاعات در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شده بود. نخستین اجلاس سران جامعه اطلاعاتی یا WSIS با همکاری سازمان ملل متحد در سال ۲۰۰۳ میلادی در ژنو سوئیس و پس از آن در ۲۰۰۵ میلادی در تونس برگزار شد. در این نشست های بین المللی، دولت ها و رهبران جهان تعهد خود را نسبت به حرکت به سمت ایجاد یک جامعه اطلاعاتی برای همگان اعلام داشتند به طوری که در آن همه بتوانند اطلاعات و دانش را خلق کنند، به آن دسترسی داشته باشند و آن را به کار گرفته و به اشتراک گذارند.در پایان این اجلاس جهانی جامعه اطلاعاتی که بعداً WSIS نام گرفت، کشورهای شرکت کننده در مورد مجموعه ای از تعهدات و فعالیت ها پیرامون تأسیس و توسعه مراکز مربوط به فناوری اطلاعات و ارتباطات ICT توافق کردند. علاوه بر این همه دولت ها باید تا سال ۲۰۱۵ میلادی به آن ها دست یابند، ۱۱ خط عمل نیز تعیین و در راستای تحقق اهداف ۱۰ گانه به تصویب رسید. که روح کلی این اهداف و نقشه راه در مورد افزایش ظرفیت ها و توانمندی کشورها برای دسترسی به اطلاعات و ارتباطات قوی تر در سایه این اطلاعات است.از آن پس تاکنون سالانه اجلاسی به میزبانی اتحادیه بین المللی مخابرات و همکاری برخی دیگر از سازمان های بین المللی به منظور پیگیری مصوبات آن دو اجلاس برگزار شده است.اجلاس بعدی سران دربارهٔ جامعه اطلاعاتی در سال ۲۰۱۵ خواهد بود.

درباره نویسنده
عبداله افتاده
دانش آموخته رشته روابط عمومی الکترونیک هستم، به واسطه شرایط زندگی رشته‌های مختلف کاری را تجربه کردم، تا اینکه در سال 1380 با ورود به خبرگزاری ایرنا استان تهران به عنوان خبرنگار متوجه اشتیاق فراوان به این حرفه شدم. از آن زمان تاکنون نیز در رسانه‌های مختلف در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات مشغول به فعالیت بوده‌ام. موجب خرسندی است اگر انتقادات، پیشنهادات و سوژه های خبری خود را از طریق کانال‌های ارتباطی زیر با من به اشتراک بگذارید.

ارسال یک نظر