سالهاست که کاربران اینترنت در ایران از کمفروشی اینترنت در رنج و سختی هستند و مجبور به پرداخت بهایی گزاف برای خدماتی بی کیفیت هستند. در این مدت نیز کاربران میان تامینکننده اینترنت کشور، توزیعکنندگان اینترنت و نهاد ناظر بر اینترنت سرگردان و رها ماندهاند.
اگرچه در این سالها همواره صورت مساله روشن بوده و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی میتوانسته با ورود به این مقوله مشکل را به شکل ریشهای رفع کند.
این در حالی است که برای نخستین بار وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور در گفتوگویی تلویزیونی کمفروشی اینترنت را تایید کرد و گفت: امیدواریم با افزایش پهنای باند بینالمللی و باز شدن دست شرکتهای توزیع کننده (PAP) تعداد اشتراکها (share) در ارتباطات اینترنتی خانگی که هماکنون به میزان یک به ۱۶، یک به ۲۰ و حتی یک به ۴۰ هم گزارش شده به یک به هشت برسد.
این درحالی است که در مصوبه ۱۵۲ سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، این سازمان تمامی ارایه دهندگان خدمات اینترنتی را ملزم به اشتراک یک به هشت کرده و به این ترتیب ارایه خدمات خارج از این مصوبه مغایر با مقررات و خلاف تلقی میشود.
گزارش: عبدالله افتاده
اطلاعی از مصوبه ندارم
در همین حال محمدرضا فرنقیزاد مدیرکل روابط عمومی وزارت ارتباطات در خصوص اظهارات وزیر ارتباطات در خصوص کم فروشی اینترنت در کشور با توجه به مصوبه ۱۵۲ رگولاتوری گفت: بنده در جریان این مصوبه نیستم و اجازه دهید پس از مطالعه موضوع جواب این سوال را خواهم داد.
وی افزود: موضوع نظارت بر کمفروشی اینترنت یکی از وظایف سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی است و در این زمینه پس از دریافت گزارش از این سازمان پاسخ خواهیم داد.
مخابرات STM1 200 میخواهد
داوود زارعیان مدیرکل روابط عمومی شرکت مخابرات ایران نیز در خصوص کمفروشی اینترنت و رعایت نشدن ضریب اشتراک یک به هشت در سرویس اینترنت گفت: شرکت مخابرات ایران قوانین مربوط به این بخش را رعایت کرده و اکنون مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
وی افزود: تنها دو شرکتهای مخابرات استانی اقدام به ارایه سرویس بیشتر از امکانات کرده بودند که سریعا جلوی واگذاری بیشتر سرویس گرفته شد.
وی در خصوص میزان پهنای باند شرکت مخابرات ایران برای افزایش بیشتر کیفیت اینترنت و جذب مشترک جدید در کشور گفت: ما درخواست دریافت STM1 200 را برای نیازهای خود در زمینه اینترنت به شرکت زیرساخت دادهایم و با توجه به مذاکرات انجام شده به نظر میرسد که پهنای باند مورد نیاز ما به زودی تامین شود.
کمفروشی نمی کنیم
احمد نخجوانی مدیرعامل شرکت شاتل نیز در این باره گفت: براساس مصوبه ۱۵۲ کمیسیون تنظیم مقررات شرکتهای اینترنتی موظف به رعایت ضریب اشتراک یک به هشت هستند این در حالی است که شرکت شاتل مدعی است که نه تنها این مصوبه را رعایت کرده است بلکه در اکثر مواقع پایینتر از این میزان به مشتریان خود سرویس دادهایم.
وی گفت: در صورتی که رقابت واقعی در بازار اینترنت شکل بگیرد شرکتها خودشان قوانین را نه تنها رعایت بلکه سعی در ارایه کیفیت بالاتر میکنند.
کمبود پهنای باند عامل کمفروشی است
اما از سوی دیگر مسعود ریاضیات، رییس انجمن شرکتهای اینترنتی هم با تایید کمفروشی در خدمات اینترنتی گفت: متاسفانه پهنای باندی که توسط شرکت ارتباطات زیرساخت در اختیار ارایهکنندگان اینترنت در کشور قرار میگیرد، محدود است. در کنار این محدودیت گران بودن وضعیت پهنای باند نیز قرار گرفته و تمامی این موضوعات دست به دست هم میدهد و ضربهای بزرگ را برای کشور به دنبال دارد.
وی افزود: انحصار این شرکت باعث شده شرکتهای خصوصی نتوانند پهنای باند با قیمت رقابتی وارد کشور کنند. این در حالی است که اگر رقابت در این زمینه افزایش یابد قطعا قیمتها کاهش مییابد.
وی همچنین در مورد وضعیت خرید پهنای باند در کشور گفت: تقاضای کاربران برای دریافت اینترنت بسیار بالاست و پهنای باندی که در اختیار شرکتهای اینترنتی قرار میگیرد، محدود است و این موضوع باعث میشود روی سرویسهای اینترنتی ضریب اشتراک بالایی اعمال شود.
وی راهحل رفع این مشکل را افزایش میزان پهنای باند دانست و گفت: کاهش ارزش پول ملی و افزایش و هزینههای عمومی موجب شده تا شرکتها برای جبران هزینههای خود ضریب اشتراک اینترنت را افزایش دهند.
به گزارش نود آی سی تی در نهایت این پرسش باقی میماند که با توجه به اظهارات صریح وزیر ارتباطات و آنچه در پی آمد، این پرسش باقی میماند که سازمان رگولاتوری به عنوان متولی دفاع از حقوق کاربران در قبال سالها کمفروشی آشکار اینترنت به مردم چه اقدامات روشن و قاطعی انجام داده است؟
منتشر شده در
نظرات
ارسال یک نظر