در حال خواندن
احتمال لغو مجوز PAPهای کم‌کار
1

در حالی که مهلت پروانه شرکت‌های PAP در حال پایان است و امسال پروانه‌های جدید باید اهدا شود، مقامات سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از احتمال اعمال تغییراتی در این پروانه‌ها می‌گویند.
نود آی سی تی – مسعود همدانلو، معاون اداره کل صدور پروانه سرویس‌های ارتباطی و فناوری اطلاعات سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی دیروز در جلسه‌ای با حضور خبرنگاران با بیان اینکه پروانه شرک‌های ندا یا PAP جزو پروانه‌هایی است که صرفا برای ایجاد بستر ارتباطی صادر شده است، گفت: به این ترتیب، شرکت‌ها برای ارایه خدمات اینترنت پرسرعت، علاوه بر مجوز PAP نیازمند دریافت پروانه ارایه خدمات ISP هم بوده‌اند.
وی افزود: بر اساس الزامات مقررات گذاری و فنی در زمان تدوین پروانه شرکت‌های PAP این پروانه‌ها فناوری محور (Technology based) تدوین شده است، در صورتی که رویکرد سازمان تنظیم مقررات در حوزه تدوین و اعطای پروانه، اکنون نگاهی سرویس محور است.
همدانلو گفت: با توجه به اتمام مهلت پروانه شرکت‌های ندا در سال ۹۲، پروانه‌های جدیدی برای این شرکت‌ها در دست تدوین است. رویکرد سازمان تنظیم مقررات در حوزه ارایه خدمات اینترنت پرسرعت، ایجاد تغییر در این پروانه‌هاست، به نحوی که نیاز به پروانه‌های متعدد برای ارایه یک خدمت نباشد.
در ادامه این جلسه، لطف‌الله سبوحی، معاون بررسی‌های فنب و صدور پروانه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نیز با اعلام احتمال صدور پروانه برای شرکت‌های PAP جدید گفت: در این مورد هنوز تصمیم قطعی گرفته نشده و منتظر نظر کمیسیون تنظیم مقررات هستیم.
وی افزود: رویکرد سازمان تنظیم مقررات، صدور پروانه جدید برای شرکت‌های ارایه‌دهنده خدمات اینترنت پرسرعت است و دلیلی ندارد که پروانه جدید صادر نشود. با این وجود تصمیم‌گیری نهایی به عهده کمیسیون است.
سبوحی گفت: در مورد صدور پروانه جدید، نحوه همکاری شرکت مخابرات هم اهمیت دارد. مخابرات متعهد به ارایه خدمات به ۱۱ شرکت PAP فعلی است، اما ممکن است ادعا کند که تعهدی در مورد پروانه‌های جدید ندارد و این موضوع نیازمند بررسی است.
معاون رگولاتوری همچنین از احتمال لغو پروانه تعدای از شرکت‌های PAP غیرفعال خبر داد و گفت: مواردی داریم که دارندگان پروانه فعالیت نمی‌کنند که به احتمال زیاد پروانه آنها لغو می‌شود.
وی افزود: اگر فضا باز و برای متقاضیان، پروانه صادر شود، خرید و فروش غیررسمی ‌پروانه این‌گونه شرکت‌ها نیز از بین خواهد رفت.
وی گفت: در این زمینه از پیشنهادات اپراتورهای فعلی ارایه‌دهنده خدمات اینترنت پرسرعت نیز استفاده خواهیم کرد.
به گفته سبوحی در پروانه جدیدی که برای شرکت‌های ندا تدوین می‌شود، طیف گسترده‌تری از خدمات قابل ارایه از جمله خدمات Voice با تلفن اینترنتی هم پیش‌بینی شده که ممکن است به تایید برسد.
 
 

درباره نویسنده
عبداله افتاده
دانش آموخته رشته روابط عمومی الکترونیک هستم، به واسطه شرایط زندگی رشته‌های مختلف کاری را تجربه کردم، تا اینکه در سال 1380 با ورود به خبرگزاری ایرنا استان تهران به عنوان خبرنگار متوجه اشتیاق فراوان به این حرفه شدم. از آن زمان تاکنون نیز در رسانه‌های مختلف در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات مشغول به فعالیت بوده‌ام. موجب خرسندی است اگر انتقادات، پیشنهادات و سوژه های خبری خود را از طریق کانال‌های ارتباطی زیر با من به اشتراک بگذارید.
  • ناشناس
    ۱۳۹۲-۰۳-۱۲ در ۰۸:۱۶

    با سلام به نظر من اضافه کردن خدمات voice و … به این پروانه اشتباه است چون پیراهن این پروانه اینقدر بزرگ می شود که فقط به تن برخی شرکتها خواهد رفت.
    در حال حاضر شرکتهائی هستند که زیر مجموعه همین pap ها فعالیت می کنند و کل تجهیزات و سرویس را خود تامین می کنند و باید پورتی مثلا ۳۰۰۰ تومان فقط بابت پروانه به pap پرداخت کنند اگر واقعا سازمان به دنبال رقابت است باید فضا برای کسب و کارهای کوچک ایجاد کند نه اینکه کسب و کارهای متوسط را جمع آوری و فقط به شرکتهای بسیار بزرگ اجازه تنفس دهد!
    تجربه مجوزهای isp چقدر نفوذ اینترنت دایال آپ را در کشور بالا برد ؟ چرا همان تجربه را راجع به تکنولوژی adsl نداشته باشیم ؟ چرا سازمان مجوز فعالیت adsl در حوزه استانها را نمی دهد ؟
    آیا در کشورهای پیشرفته مثل اراک یک اپراتور وایمکس داریم ؟ آیا الان اپراتور وایمکس توانسته که از مجوز voip و واگذاری تلفن و … استفاده کند ؟
    آیا بهتر نبود مثلا در مجوز وایمکس مثل قبل بر پایه تکنولوژی مجوز صادر می شد که هم هزینه های مجوز کاهش یابد و هم بازار کار غیر انحصاری گردد ؟
    اینکه تعداد شرکتهای pap یازده عدد می باشد این شانس رو به شرکتهای کوچک داده که از ظلم یک شرکت pap به شرکت دیگری پناه ببرن و احتمالا با این مصوبه جدید شرکتهای کوچکتر طعمه شرکتهای بزرگتر خواهند شد.
    و این بی عدالتی در شان نظام جمهوری اسلامی نیست.
    امیدواریم که شرایط مجوز جدید طوری باشد که حداقل در یک تکنولوژی ده رقیب داشته باشیم و به سمت انحصاری شدن خدمات حرکت نکنیم.

ارسال یک نظر