حافظهها و یا فلشهای رایانه از جمله کالاهایی هستند که در میان کاربران رایانه و حتی افرادی که جزو کاربران جدی رایانه هم حساب نمیشوند، استفادهای گسترده دارند و آمارهای غیررسمی گویای آن است که سالانه حدود پنج تا شش میلیون USB در بازارهای کشور به فروش میرسد.
به گزارش ایسنا، یکی از فعالان بازار در این باره اظهار کرد: پیش از این چندین بار در سال شاهد کاهش قیمت قطعات کامپیوتر از جمله فلشها بودیم، چرا که همواره با روی کار آمدن تکنولوژیهای جدیدتر قیمت کالاها کاهش پیدا میکرد، اما اکنون مدتی است که در سطح دنیا که شرکتهای تولیدکنندهی حافظههای کامپیوتری به سمتی رفتهاند که تکنولوژی خود را تغییر داده و از دستگاههای جدید استفاده می کنند که همین موضوع موجب افزایش قیمت کالاها شده و به این ترتیب طی دو ماه گذشته حداقل ۳۰ درصد و حتی شاید تا ۵۰ درصد افزایش قیمت در زمینهی فلش را شاهد بودهایم.
وی با بیان اینکه دراین میان بخشی از این افزایش قیمت به روند صعودی نرخ ارز در داخل کشور مربوط میشود، گفت: البته موارد دیگری هم هستند که در بالارفتن قیمت این قطعات تاثیر داشته اند. به عنوان مثال سیاستهای ما اغلب ثبات نداشته و گاه قوانینی یکباره وضع میشود.
غنیزاده در این زمینه عنوان کرد: به عنوان مثال حدود دیماه سال گذشته گمرک بدون اینکه دلیل مشخصی اعلام کند از منع واردات فلشها خبر داد و توضیح نداد که به عنوان مثال آیا به دلیل تولیدشدن نمونههای داخلی این اتفاق افتاده یا اینکه مثلا فلش جزو کالاهای لوکس به حساب میآید اما همین مساله در نهایت موجب شد همکاران ما برای عرضهی این کالا در بازار با مشکلات متعدد مواجه شوند و قیمت فلش هم در آن برهه افزایش پیدا کند.
وی در ادامه به ذکر مثال دیگری پرداخت و عنوان کرد: در آخرین ماه سال از طریق رسانهها اینگونه اعلام شد که قرار است در آیندهای نزدیک قیمت موبایل و رایانه و قطعات مربوط به آن کاهش پیدا کند که همین موضوع باعث رکود بازار شد و تمام این موارد در حالی رخ داد که پیش از این روند نزولی قیمت این کالاها در طول سال چندین بار تکرار میشد.
غنیزاده در ادامهی صحبتهای خود در ارتباط با قیمت فعلی فلش در بازارها اظهار کرد: اکنون یک فلش چهار گیگ که تا حدود دوماه پیش قیمتی حدود ۸ تا ۹ هزار تومان داشت به طور میانگین به ۱۷ تا ۲۰ هزار تومان رسیده و دو برابر شده است.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود در پاسخ به سوالی که دربارهی فلشهایی که در کنار خیابانها به فروش میروند، اظهار کرد: متاسفانه ما گاه در فروشگاهها هم این نکته را شاهدیم که اجناسی فاقد استانداردهای لازم به دست مشتری میرسد و با اختلاف اندکی از نظر قیمت مشتریان کالایی را دریافت میکنند که از نظر کیفیت شرایط مناسبی ندارد. این موضوع مربوط به ماههای اخیر هم نمیشود و شاید چندین سال است که این روند تکرار میشود، در حالی که فلشهای قابل کیفیت پس از مدتی دچار مشکلات مختلف شده و بهطور مثال یک فلش هشت گیگ پس از مدتی از نظر حافظه به یک فلش چهار گیگ تبدیل میشود.
غنیزاده در عین حال طرح شبنم و اجرای آن را موردی دانست که ممکن است تا حدی در این زمینه تاثیر مثبت بر جای بگذارد.
وی دربارهی اینکه آیا آماری وجود دارد که سالانه چند فلش در بازارهای ایران به فروش میرسد، توضیح داد: شاید آمار چندان رسمی در این زمینه وجود نداشته باشد اما فروش این کالا در بازارهای ایران روند افزایشی دارد و ماهانه حدود ۴۰۰ تا ۴۵۰ هزار USB در ایران به فروش میرسد.
غنیزاده دربارهی متوسط قیمت فلشها هم گفت: مدتی است فلشهای دو گیگ وارد بازار نمیشوند، چرا که از نظر تولیدکننده مواد مصرفی آنها با فلشهای چهار گیگ و بالاتر تفاوت چندانی ندارد، حتی مدتی است تولید فلشهایی چهارگیگ هم کاهش پیدا کرده و از ابتدای سال ۲۰۱۳ تولید فلش به سمت هشت گیگ به بالا رفته است؛ با این حال میانگین فلشهای ۴، ۸ و ۱۶ گیگ در بازار حدود ۲۵ هزار تومان است که این فلشها با یکدیگر از نظر قیمت اطلاعات چندانی هم ندارند و در نهایت ممکن است اختلاف قیمت یک فلش چهارگیگ با هشت گیگ در حدود ۴ یا ۵ هزار تومان باشد.
منتشر شده در
نظرات
ارسال یک نظر