به گفته رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی واکنش مراجع تقلید به مکالمه تصویری رایتل به دلیل ارایه اطلاعات نادرست بوده است.
نود آی سی تی – محمد علی فرقانی با بیان اینکه هر طور که سوال طرح شود پاسخ نیز دریافت میشود، گفت: شک ندارم که واکنش مراجع تقلید به استفاده نکردن از سیم کارتهای رایتل آن هم به دلیل ارایه مکالمه تصویری ارایه برخی اطلاعات نادرست توسط برخی از افرادی است که فقط به منافع کوتاه مدت خود میاندیشند.
وی با بیان اینکه نسل سوم تلفن همراه در توسعه اقتصادی و علمی کشور نقشی اساسی دارد، افزود: برای ارایه اطلاعات درست به مراجع تقلید سفری به قم خواهیم داشت.
رییس سازمان تنظیم مقررات فرهنگ سازی و ارایه اطلاعات درست به جامعه را از وظایف اصلی اپراتور سوم دانست و گفت: مدیران اپراتور سوم باید در جهت استفاده درست و فرهنگ بکارگیری خدمات نسل سوم تلفن همراه قویتر از گذشته عمل کنند.
فرقانی در خصوص اینکه پیش از این گفته بود که تمدید دوره حفاظت از بازار اپراتور سوم را قبول ندارد و موضوع را پیگیری خواهد کرد، افزود: این مسئله مسیر قانونی خود را طی کرده و سازمان تنظیم مقررات تمدید این زمان را قبول دارد.
تعیین تکلیف مکالمه تصویری رایتل توسط شورای عالی فضای مجازی
دبیر شورای عالی فضای مجازی در گفت و گو با مهر از بررسی موضوع ارایه سرویس مکالمه تصویری اپراتور سوم موبایل با توجه به اظهار نظرات مختلف در کشور خبر داد و گفت: به زودی شورا در مورد سرویسهای تماس تصویری و اینترنت پرسرعت رایتل تصمیم نهایی را اعلام میکند.
مهدی اخوان بهابادی با تاکید براینکه موضوع رایتل به صورت رسمی در دستور کار شورای عالی فضای مجازی قرار گرفته است، افزود: تاکنون یک جلسه در شورای عالی فضای مجازی در مورد سرویسهای قابل ارایه این اپراتور تشکیل و ایدهها و نظرات منفی و مثبتی در مورد آن مطرح شده است.
وی گفت: ارایه سرویس مکالمه تصویری و اینترنت پرسرعت بر روی شبکه اپراتور سوم موبایل در حال پیگیری و بحث است و به زودی تصمیم گیری نهایی در مورد نحوه ارایه سرویسهای اپراتور سوم تلفن همراه اعلام خواهد شد.
دبیر شورای عالی فضای مجازی در عین حال از رفع موانع قانونی و فراهم آوردن زیرساختها برای تولید محتوای فراگیر در کشور خبر داد و گفت: تمامی سعی این است که برای ارایه خدمات در فضای مجازی سنگ را از جلوی پای مردم برداریم و تا جایی که امکان دارد ظرفیت ایجاد کرده و موانع قانونی را رفع کنیم.
گفتنی است، چندی پیش برخی نمایندگان مجلس درباره راهاندازی سرویس مکالمه تصویری در نسل سوم اپراتور تلفن همراه هشدار داده بودند و اخیرا برخی مراجع تقلید نیز درباره حرام بودن سیستم انتقال تصویر از طریق موبایل، فتوا دادهاند.
منتشر شده در
1نظر
با تاسف باید عرض کنم بسیاری از سایت ها بدون درج سوالات فقط متن پاسخ مراجع را گذاشته اند ولی باید توجه داشت از جهت فقهی برداشت و فهمیدن حکم شرعی از یک رساله با یک استفتا متفاوت است. چون در استفتا با توجه به سوال و فرض ان پاسخ داده میشود. و در این مساله مهم این نکته لحاظ نشده و حداقل احتمال اشتباه بین حرام بودن یا حلال بودن برای مردم وجود دارد.یعنی میتوان گفت اطلاعات غلط داده شده.
اما به فرض صحت حرمت
مراجع ما همه محترم هستد و باید به نظرات انها احترام گذاشت البته من از مقلدین این عزیزان نیستم و بدون در نظر گرفتن نظرات مخالفان یا خودم سوالاتی را مطرح میکنم
اگر وظیفه یک مجتهد استنباط احکام است چرا اینجا تبدیل به تشخیص مصداق شده؟ چرا در موضوعاتی مهمتر از این تشخیص مفسده داشتن به عهده مکلف گذاشته شده ولی در این مساله …؟
این مفاسد غالبا در دوربین های گوشی ها هم وجود دارد چه طور انها مصداق مفاسد قرار نگرفتند؟