در حال خواندن
اعزام کارکنان مخابرات اردبیل به تهران دردسر ساز شد
0

با وجود توسعه فضاهای درمانی و امکانات پزشکی در استان اردبیل، شرکت مخابرات این استان طی ابلاغی درون سازمانی و قرارداد با یکی از بیمارستان‌های تهران، کارمندان خود را برای چکاپ و معاینه کامل به مرکز کشور اعزام می کند.
به گزارش خبرگزاری مهر، شرکت مخابرات استان اردبیل در اقدامی جالب کارمندان فعال در بخش‌های مختلف این شرکت را برای چکاپ و آزمایش سلامت جسمی در قالب چند دستگاه اتوبوس به تهران اعزام کرده است، این موضوع زمانی مشخص شد که برخی از کارمندان این شرکت در گفت‌ و گو با مهر از عدم اعزام گزینشی ابراز نارضایتی کردند.
با پیگیری‌های خبرنگار مهر مشخص شد که طرح اعزام کارمندان برای معاینه یا چکاپ جسمی به بیمارستان ساسان تهران اجرا شده و در عین حال در نحوه اعزام و گزینش کارمندان نیز به صورت سلیقه‌ای برخورد شده است.
این در شرایطی است که هم اکنون در این استان و بسیاری از مراکز استانی با سرمایه گذاری و توسعه فضاهای درمانی و وجود آزمایشگاه های پیشرفته شرایط چکاپ عمومی و درمانی فراهم شده و صرف هزینه های هنگفت و نیز محروم کردن شهرروندان از خدمات این کارمندان به مدت چند روز دلیل مشخصی ندارد.
فارغ از هزینه های هنگفت اجرایی این طرح، اعزام کارمندان این شرکت به تهران جهت معاینه عمومی قابلیت های پزشکی و درمانی و حتی فعالیت آزمایشگاه های اردبیل را با شک و تردید مواجه می کند.
به عقیده مسئولان حوزه بهداشت و درمان اجرای این طرح بی توجهی به امکانات درمانی داخل استان و نادیده گرفتن قابلیتهای پزشکی آن است. چراکه معاینه عمومی در سطح درمان اولیه و پایه پزشکی بوده و اعزام به خارج استان ضرورتی ندارد و با همان هزینه تمامی کارمندان مرکز استان و سایر شهرستانها در داخل استان تحت معاینه قرار می گرفتند.
پیگیری مهر نشان داد این طرح نه تنها در استان اردبیل بلکه در سراسر کشور نیز اجرا می شود و این در حالی است که کاهش ارجاع بیمار به خارج از استان و بویژه به استان تهران با هدف کاهش ترافیک، هزینه و وقت صرف شده تا حد امکان کنترل می شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل در گفتگوی با خبرنگار مهر در بیان علت عدم مشارکت در اجرای این طرح از سوی دانشگاه گفت: ارجاع بیمار به منظور درمان به خارج از استان بی توجهی به شان خدمات درمانی استان و عمل ناشایستی است.
 
علوم پزشکی: از اجرای طرح بی خبر بودیم
فرهاد پورفرضی با ابراز بی اطلاعی از نحوه اجرای این طرح اضافه کرد: علوم پزشکی تنها زمانی پی به این موضوع برد که برخی از کارمندان اعزام شده انتقاد و گلایه خود را با این دستگاه اجرایی مطرح کردند.
وی افزود: در حال حاضر دانشگاه علوم پزشکی استان و تمتم آزمایشگاه های فعال استان امکانات و تجهیزات کافی برای چکاب کامل شهروندان را دارد و این طرح از منظر خدمات و امکانات هیچ توجیهی ندارد.
پورفرضی اضافه کرد: در عین حال برخی کارمندان بعد از معاینه برای معرفی پزشک متخصص مناسب به علوم پزشکی استان مراجعه کرده و از نحوه اجرای این طرح گلایه کرده بودند.
به گفته وی ناهماهنگی در پیاده سازی این طرح بی شک موجب نارضایتی دانشگاه و دستگاه های مرتبط با حوزه درمان و نارضایتی خود کارمندان را موجب می شود.
اجرای طرح شامل بازنشستگان نمی شود
باید اذعان داشت که شامل بازنشستگان این شرکت نبوده بلکه برخی کارمندان آن را تحت پوشش قرار داده است، این در حالی است که بازنشستگان به دلیل کهولت سن نیاز مضائفی به خدمات درمانی داشته و اولویت قائل شدن به این گروه در موضوع درمان دور از منطق نیست.
در عین حال رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان با اشاره به پیگیریهای این دانشگاه و مشخص شدن اجرای طرح به صورت کشوری تاکید کرد: توضیح مخابرات این است که این طرح طی ابلاغ کشوری برای کارمندان ایثارگر مخابرات سراسر کشور اجرا شده است.
پورفرضی اضافه کرد: شرکت مخابرات اذعان کرده که از خدمات درمانی داخل استان بی اطلاع است و اعزام کارمندان ایثار گر به تعداد ۶۰ نفر نیز در هفته گذشته به اتمام رسیده و دیگر ادامه ندارد.
 
سیاست علوم پزشکی کاهش بیمار فرستی است
پورفرضی معتقد است اجرای این طرح حتی اگر به صورت ابلاغ کشوری باشد مغایر با عدالت درمانی و سیاستهای کاهش بیمار فرستی یا اعزام بیماران دانشگاه علوم پزشکی است.
وی اضافه کرد: در حال حاضر یکی از مهمترین سیاستهای علوم پزشکی کاهش بیمار فرستی به خارج از استان و تامین نیازهای درمانی شهروندان در داخل استان با هدف کنترل هزینه ها و راحتی در ارائه خدمات درمانی است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان معتقد است این موضوع از یکسو موجب کاهش قیمت تمام شده درمان و صرفه جویی در وقت برای بیمار شده و از سویی موجب رونق پزشکی استان خواهد شد.
وی تاکید کرد: در راستای تحقق این سیاست اقدامات گسترده ای از جمله تجهیز مراکز درمانی، جذب پزشکان متخصص و فوق تخصص و خرید دارو انجام شده است.
به گفته پورفرضی در سال جاری بیمار فرستی در استان به نسبت سال گذشته ۵۰ درصد کاهش یافته است.
 
علوم پزشکی آماده ارائه خدمات به کارمندان دولتی است
وی اضافه کرد: به منظور رفع شائبه ها و استفاده بهینه از خدمات دستگاههای اجرایی بهتر است در اجرای طرحهایی که بین دستگاهها همپوشانی ایجاد می کند هماهنگی و یا حداقل اطلاع رسانی صورت گیرد.
این مسئول تاکید کرد: علوم پزشکی استان با تکیه بر امکانات خود توان ارائه خدمات درمانی لازم را به کارمندان دولتی تمامی دستگاههای اجرایی در قالب طرحهای منسجمی از این دست دارد.

درباره نویسنده
عبداله افتاده
دانش آموخته رشته روابط عمومی الکترونیک هستم، به واسطه شرایط زندگی رشته‌های مختلف کاری را تجربه کردم، تا اینکه در سال 1380 با ورود به خبرگزاری ایرنا استان تهران به عنوان خبرنگار متوجه اشتیاق فراوان به این حرفه شدم. از آن زمان تاکنون نیز در رسانه‌های مختلف در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات مشغول به فعالیت بوده‌ام. موجب خرسندی است اگر انتقادات، پیشنهادات و سوژه های خبری خود را از طریق کانال‌های ارتباطی زیر با من به اشتراک بگذارید.

ارسال یک نظر