در حال خواندن
۹۰ICT منتشر کرد: جزییات تحقیق تفحص مجلس از تخلفات رایتل
0

براساس اسناد منتشر شده از نتایج تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی از سازمان تامین اجتماعی و شستا بخشی از این گزارش مشخصا به شرکت خدمات ارتباطی رایتل مربوط می‌شود. همان طور که پیش از این نیز نود آی سی تی از وجود تخلفاتی احتمالی در اپراتور سوم خبر داده بود اکنون جزییات این تخلفات در گزارش تحقیق تفحص مجلس شورای اسلامی منتشر شده است که می‌خوانید.
نود آی سی تی بخشی از متن گزارش تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی را که مربوط به تخلفات انجام شده در شرکت ارتباطات تامین شمس نوین (تامین تلکام) که یکی از شرکت‌های زیر مجموعه تامین اجتماعی به شمار می رود را منتشر کرد.
 
بدهی ناشی از استفاده نکردن از امکانات و فرصت سوزی‌ رایتل
رایتل با هدف فعالیت در حوزه فناوری نوین اطلاعات و ارتباطات در سال ۱۳۸۶ تأسیس شد و خدماتی را در زمینه های مختلف همچون فناوری کارت‌های هوشمند، پورتال‌های سازمانی، خدمات انتقال داده‌ها و تأمین و تهیه سخت افزار ارایه کرد.  
رایتل در راستای گسترش دامنه فعالیت‌های خود، در سال ۱۳۸۹ به اخذ پروانه اپراتورسوم تلفن همراه کشور با انحصار دوساله جهت ارایه خدمات نسل سوم موبایل علاوه بر خدمات نسل دوم نائل آمد. شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی(شستا) که مسوولیت مدیریت سرمایه نزدیک به ۹۱ میلیون بیمه‌گذار سازمان تأمین اجتماعی را برعهده دارد، با تعّهد به سرمایه‌گذاری در صنایع نوینی که حداکثر عواید را برای ذینفعان خود به همراه می آورد، از ابتدا رایتل را به عنوان یکی از شرکت های تابعه اش، زیر چتر حمایت های مالی خود قرار داده است.
متاسفانه هزینه فرصت از دست رفته و اتمام مدت انحصاری هم چنین عدم استفاده کامل از پهنای باند خریداری شده و بدهی ناشی از آن از عمده مشکالت فعلی این شرکت می‌باشد.
 
پرداخت مبالغ بدون توجه به بندهای قراردادی
به گزارش نود آی سی تی، شرکت ارتباطات تأمین شمس نوین در تاریخ ۳۰/۷/۸۷ به منظور ارتقاء همکاری بین المللی و تشکیل شرکت مشترک با یک کمپانی خارجی (شرکت اتصالات کشور امارات) اقدام به انعقاد قرارداد با موسسه مطالعات اقتصادی و بین المللی روندپایا می‌نماید.
–  در قرارداد مقرر شده یک فقره اعتبار اسنادی ریالی غیر قابل بازگشت به مبلغ چهار میلیارد ریال در یکی از بانک‌های کشور که ذینفع آن مشاور می‌باشد افتتاح گردد و پرداخت با رعایت و دریافت موارد زیر صورت پذیرد:  
الف – صورت حساب صادر شده توسط مشاور 
ب- کپی برابر اصل قرارداد مشارکت
پ- رسید تحویل تمامی مدارکی که در مرحله ارزیابی کیفی مزایده اپراتور سوم
ت- کپی برابر اصل ضمانت نامه بانکی به نفع سازمان تنظیم مقررات ارایه شده توسط طرف خارجی به عنوان یکی از اعضا که متاسفانه هیچ کدام از موارد رعایت نشده و مبلغ مربوطه در اولین روز به صورت نقدی پرداخت گردیده است.  
 
۱-      قرارداد سه جانبه با شرکت سفره کام و ماکرو کمیکالز که نقش انتقال دهنده وجه بین دو شرکت دیگر را دارا بوده در حالی که در سیسیتم‌های مالی پرداخت‌ها از طریق شرکت ماکرو اینترنشنال صورت پذیرفته است.
۲-      قرارداد با شرکت‌های ZTE,PANDA برای خرید تجهیزات و نصب و راه‌اندازی دکل آنتن اپراتور سوم در اسناد شرکت قرارداد به صورتEPCF(Engineering procurement construction finance و BOI(Build operate transfer یعنی کلیه عملیات پروژه از مهندسی تا تأمین تجهیزات و نصب و راه‌اندازی و تأمین مالی برعهده پیمانکار است بعد از اتمام ساخت نیز به مدت ۹ سال بهره‌برداری نیز توسط پیمانکاران انجام می شود و سپس با هزینه پیمانکار کل پروژه انتقال داده می‌شود.
 
ابهام در پرداخت حقوق و استخدام
به گزارش نود آی سی تی، استخدام ۵۰۰ نفر با حقوق ۱۴۰میلیارد ریال در سال ۹۰ برای کارهای فروش، رگولاتوری، خدمات مشتریان و زنجیره تأمین که عمدتا با برون سپاری قابل انجام هست ضروری نبود.
درسال ۹۲ نیز ۵۰۰ نفر نیروی جدید بدون ارزیابی نیاز، به استخدام شرکت درآمده اند که پرداخت حقوق آنها با وضعیت فعلی شرکت توجیه و سنخیت ندارد.
 
در بخش بی ثباتی مدیران عامل و جابه جایی بیش از اندازه آن‌ها:
شرکت هایی نظیر کاسپین تامین، WTD، اکسیر در سال های ۸۸ تا ۹۲ کمترین جابه جایی را داشته اند و بالعکس شرکت هایی نظیر: رایتل ۵ تغییر در طول این دور
سرمایه گذاری صنایع عمومی: ۶ تغییر در طول دوره
شستا: ۴ تغییر (که ۴ مدیرعامل را در طول سال ۹۲ به خود دیده است)
به گزارش نود آی سی تی، در مجموع شایان ذکر است: ۱۰۴ شرکت  به انضمام شستا تغییر مدیریت عامل بیش از ۳ بار را در طول دوره ۴ ساله به خود دیده اند که نشان دهنده این است بیش از ۶۵ درصد شرکت ها ثبات مدیریت در طول ۴ سال نداشته و بیش از ۳ مدیرعامل را در طول این مدت به خود دیده‌اند.
 

درباره نویسنده
عبداله افتاده
دانش آموخته رشته روابط عمومی الکترونیک هستم، به واسطه شرایط زندگی رشته‌های مختلف کاری را تجربه کردم، تا اینکه در سال 1380 با ورود به خبرگزاری ایرنا استان تهران به عنوان خبرنگار متوجه اشتیاق فراوان به این حرفه شدم. از آن زمان تاکنون نیز در رسانه‌های مختلف در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات مشغول به فعالیت بوده‌ام. موجب خرسندی است اگر انتقادات، پیشنهادات و سوژه های خبری خود را از طریق کانال‌های ارتباطی زیر با من به اشتراک بگذارید.

ارسال یک نظر