هفته گذشته در حالی پلیس فتا خبر از سرقت ۴۵ میلیاردی از یک شرکت PSP داد که شرکت شاپرک آن را موضوعی مربوط به گذشته اعلام کرد.
نود آی سی تی، به گزارش عصر ارتباط، رییس پلیس فتای تهران بزرگ از شناسایی و دستگیری فردی که ۴۵ میلیارد ریال از شرکت سابق خود کلاهبرداری کرده بود، خبر داد.
سرهنگ کاکوان با بیان این مطلب گفت: با وصول پروندهای از سوی یکی از شرکتهای پرداخت الکترونیکی مبنی بر هک و دسترسی غیرمجاز به سرورهای رایانهای آن شرکت توسط اشخاص ناشناس و سرقت تعداد قابل توجهی رمز شارژ تلفن همراه از سرور رایانهای به ارزش مبلغ، ۴۵ میلیارد ریال به این پلیس، موضوع در دستور کار این پلیس قرار گرفت.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی پلیس فتا، این مقام انتظامی افزود: طی هماهنگی با دادسرای جرایم رایانهای سریعا کار تیمی افسران پلیس فتای پایتخت در دستور کار قرار گرفت، در ابتدا با مراجعه کارشناسان آزمایشگاه ادله دیجیتال این پلیس به محل شرکت شاکی و بررسی فنی و طبق بهکارگیری روشهای فنی و رایانهای، مشخص شد متهمین دو نفر از کارکنان شرکت بوده و با دسترسی به سیستم و رمز ورود در فرصتی مناسب اقدام به استخراج اطلاعات مورد نیاز شرکت کردهاند.
رییس پلیس فتای تهران بزرگ گفت: هر دو نفر به پلیس انتقال در تحقیقات از آنها بدوا اقدام به انکار جرم کرده ولی با ارایه ادله دیجیتال به ناچار لب به سخن گشوده وبه جرم خود معترف و انگیزه خود را از ارتکاب به جرم کسب درآمد اعلام کردند. در اینباره پرونده تکمیلی به همراه طرفین به دادسرای جرایم رایانهای ارسال شد و در اختیار قانون قرار گرفتند.
خبر سرقت قدیمی است
با توجه به اهمیت خبر و مقوله امنیت شرکتهای فعال در حوزه بانکی اقدام به پیگیری بیشتر موضوع از روابطعمومی شرکت شاپرک کردیم که در پاسخ اعلام شد: خبر این اتفاق ابتدا چند ماه قبل یعنی مرداد ماه گذشته منتشر شد و بنا به گفته مسوولان انتظامی در همان زمان، متخلفان دستگیر شدند و اکنون مسوولان انتظامی با به نتیجه رسیدن پرونده و پایان اقدامات لازم درباره آن مجددا اطلاعرسانی شدهاست.
اگرچه پیگیریهای خبرنگار عصر ارتباط مشخص کرد که شرکتی که مورد این سرقت واقع شده کدام یک از PSPها است لیکن شرکت شاپرک اعلام کرد، ما براساس قوانین نمیتوانیم اطلاعات شاکی و متشاکی را اعلام کنیم.
روابطعمومی شاپرک در پاسخ به سوالی دیگر در خصوص اینکه آیا اطلاعات محرمانه کارت بانکی مردم نیز در این سرقت مورد سوءاستفاده قرار گرفته، اعلام کرد: اطلاعات محرمانه بانکی به هیچوجه در این سرقت مورد استفاده قرار نگرفته و مردم از این بابت هیچ نگرانی نداشته باشند. یکی از موضوعاتی که شاپرک به آن توجه ویژه دارد، موضوع نظارت دورهای با محوریت امنیت است. این نظارتها به صورت دورهای و سرزده انجام میشود و ما در این موضوعات حساسیت زیادی داریم و بهسادگی از کنار آنها رد نمیشویم.
روابطعمومی شاپرک در خصوص اینکه سرقت انجام شده نشان از امنیت پایین شرکت داشته، گفت: مقوله امنیت در تمام دنیا نسبی است و هیچکس نمیتواند تضمین کند که امنیت ۱۰۰ درصدی برای همیشه وجود خواهد داشت. نکته مهم دیگری که باید به آن توجه داشت تفاوت امنیت سیستمی با امنیت انسانی است. ما در حوزه پرداخت الکترونیکی تا به حال موردی نداشتهایم که امنیت از جنبه سیستمی به خطر افتاده باشد، یعنی تا به حال موردی مبنی بر نفوذ به شبکه پرداخت، هک سیستمهای بانکی و شرکتهای پیاسپی اتفاق نیفتاده است. در موارد معدودی هم که تاکنون رخ داده، تخلف نیروی انسانی علت اصلی بوده است. به همین دلیل یکی از توصیههای همیشگی شاپرک به شرکتهای پیاسپی، دقت و وسواس در انتخاب نیروهای انسانی مخصوصا در بخشهای حساس است.
براساس اعلام روابطعمومی شرکت شاپرک، در پی تلاشهای صورت گرفته توسط بانک مرکزی و شرکت شاپرک و دستاوردهای حاصله در سالهای اخیر، در حوزه ایجاد امنیت ساختاری در شبکه پرداخت الکترونیکی کشور، اتفاقات یا تخلفات صورت گرفته به میزان قابل توجهی کاهش یافته که خوشبختانه این موارد نیز با اقدام به موقع و همراهی نهادهای انتظامی خنثی و برطرف شده است.
روابط عمومی شاپرک تاکید کرد این شرکت سکوت نمیکند و در چارچوب مأموریت و مسوولیتهای خود مدافع حقوق عمومی و مصرفکننده نهایی که همان شهروندان هستند، بوده و هست و اگر مسالهای هم رخ دهد با همکاری نهادهای قضایی، آن را تا حصول نتیجه پیگیری کرده و خواهد کرد.
ارسال یک نظر