در حال خواندن
۱۰ هزار نفر متقاضی سفر بی برگشت به مریخ
0

طی یک پروزه فضایی تا کنون ۱۰ هزار نفر متقاضی سفر به مریخ شده اند اما از آنجا که برای بازگشت به زمین هیچ فناوری طراحی نشده است این سفر بی بازگشت خواهد بود برنامه اصلی این پروزه ساخت یک مستعمره انسانی روی سیاره سرخ خواهد بود.
به گزارش خبرنگار مهر، اگرچه شرکت “مارس وان” نسبت به برنامه خود خوش بین است اما یک سری موانع جدی نیز بر سر راه این برنامه وجود دارد. نخست آنکه انسان باید خود را با جاذبه مریخ که ۳۸ درصد جاذبه زمین است سازگار کند. گفته می شود که این جاذبه کم می تواند تغییرات فیزولوژیکی کلی در تراکم استخوان، قوای عضلانی و جریان خون مسافران ایجاد کند به طوری که این افراد دیگر نمی توانند با شرایط روی زمین زنده بمانند.
مشکل دوم که ارتباط مستقیم با مشکل اول دارد این است که مسافران این ماموریت باید با تمامی خانواده و دوستان خود برای همیشه خداحافظی کنند چرا که این یک سفر یک طرفه خواهد بود.
شرکت مارس وان بر روی وب سایت خود اعلام کرده است که بازگشت برای این سفر پیش بینی نمی شود و انتظار آن وجود ندارد.
برای بازگشت، این فضانوردان نیازمند یک موشک کاملا مونتاژ شده و با سوخت کامل هستند که بتواند از میدان گرانشی مریخ بگریزد. یک سیستم پیشتبان حیات برای یک سفر هفت ماهه و ظرفیت برای پهلوگیری در کنار یک ایستگاه فضایی زمینی یا انجام یک ورود دوباره و فرود ایمن از دیگر ضروریات دشوار برای بازگشت به زمین هستند.
نوبرت کرافت مدیر پزشکی این شرکت می گوید اگرچه این پروژه خطراتی  برای سلامتی دارد اما در حال حاضر ۱۰ هزار متقاضی حضور در آن هستند.
این شرکت که در سال ۲۰۱۰ تاسیس شده اعلام کرد بر اساس فناوری های موجود یک نقشه راه واقع بینانه و یک برنامه مالی برای این پروژه ارائه کرده است و این ماموریت را کاملا عملی می داند.
در این وب سایت آمده است عناصر اولیه نیازمند برای حیات در حال حاضر بر روی مریخ وجود دارد. مثلا آب را می توان از یخ و خاک به دست آورد. سیاره سرخ منابعی از نیتروژن که عنصر اولیه در هوای تنفسی ماست دارد. پانل های خورشیدی خاصی نیز انرژی مورد نیاز این مستعمره انسانی را تامین خواهند کرد.
این پروژه حدود شش میلیارد دلار هزینه بر می دارد ، هزینه ای که مدیران این شرکت امیدوارند بخشی از آن را با فروش حق پخش تلویزیونی این ماموریت تامین کنند.
 
بر اساس اعلام این شرکت هدف تاسیس یک مستعمره دائمی انسانی بر روی سیاره سرخ است.
نخستین گروه از انسانها قرار است در سال ۲۰۲۳ بر روی مریخ فرود آیند تا ساخت این مستعمره را آغاز کنند و یک گروه چهار نفره از فضانوردان نیز هر دو سال به آنها افزوده می شود.
به گزارش مهر،  افرادی که براساس درخواست ثبت نام خود انتخاب می شوند باید متأهل باشند آنها در سال ۲۰۱۸ سفر خود را آغاز می کنند، سفری که تسهیل کننده راه برای ایجاد یک پایگاه مریخی در سال ۲۰۲۳ خواهد بود.
این زوج باید ۵۰۱ روز را باهم در یک شرایط محدود سپری کنند.
بر اساس اظهارات نمایندگان این شرکت غیرانتفاعی، این مسافران فضایی هرگز به زمین باز نمی گردند، آنها زندگی خود را در مریخ خاتمه می دهند.
با این اوصاف این شرکت ۱۰ هزار ای میل از سوی علاقمندان برای این سفر فضایی دریافت کرده است.
این بلیط یک طرفه به مریخ مأموریت را شدنی و ممکن می کند، هزینه را تاحد زیادی کاهش می دهد و از سوی دیگر باید در نظر گرفت که هنوز هیچ فناوری برای بازگشت به زمین از مریخ وجود ندارد. بان لندزدراپ مدیر عامل این شرکت اظهار داشت که درحال حاضر به هیچ فناوری جدیدی برای فرود انسان روی مریخ نیازی نیست.
درحال حاضر مسائل عملی نیز به عنوان برخی از چالشها مطرح می شود برای مثال آیا درحال حاضر می توان یک سیستم دارای ثبات برای زنده ماندن مسافران در چنین شرایط زیست محیطی سختی رسید که تا سال ۲۰۲۳ عملی و اجرایی باشد.
گرند اندرسون از سازمان همکاری توسعه فضایی پاراگون که سیستمهای حفظ حیاتی می سازد و به تلاشهای شرکت مریخ یک ملحق شده گفت: پرسشهایی که درباره قابلیت اطمینان و قدرت این سیستمها برای بقای مسافران مطرح می شود باید پیش از ترک زمین پاسخ داده شوند.
این شرکت دیروز در نشست خبری خود در هتل پنسیلوانیا در نیویورک اعلام کرد که برای داوطلبان پیش از سفر برنامه های آمادگی تدارک دیده است. هرفرد بالای ۱۸ سال می تواند از طریق ویدئو درخواست خود را ارسال کند اما ارسال این درخواست ۳۸ دلار هزینه دارد که از این مبالغ برای سرمایه گذاری روی این مأموریت به کار می رود.

درباره نویسنده
عبداله افتاده
دانش آموخته رشته روابط عمومی الکترونیک هستم، به واسطه شرایط زندگی رشته‌های مختلف کاری را تجربه کردم، تا اینکه در سال 1380 با ورود به خبرگزاری ایرنا استان تهران به عنوان خبرنگار متوجه اشتیاق فراوان به این حرفه شدم. از آن زمان تاکنون نیز در رسانه‌های مختلف در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات مشغول به فعالیت بوده‌ام. موجب خرسندی است اگر انتقادات، پیشنهادات و سوژه های خبری خود را از طریق کانال‌های ارتباطی زیر با من به اشتراک بگذارید.

ارسال یک نظر