رییس پژوهشکده فناوری ارتباطات پژوهشگاه تحقیقات ICT از ساخت نمونه مهندسی پایانه تلفنی مبتنی بر IP تا پایان بهمن خبر داد و گفت: با اجرای این پروژه، گوشیهای تلفن اینترنتی که امکان مکالمه صوتی و تصویری را فراهم میکند بومی میشود.
نود آی سی تی – صادق عباسی شاهکوه با اشاره به پروژه ساخت پایانه تلفن اینترنتی در پژوهشکده فناوری ارتباطات پژوهشگاه تحقیقات ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: این پروژه با هدف بومی سازی ساخت تلفن صوتی و تصویری در لایههای سخت افزاری و نرم افزاری مستقل، در حال انجام است و براساس پیشبینیهای انجام شده تا پایان بهمن ماه نهایی خواهد شد.
وی با بیان اینکه در این نوع گوشیها امکان تبادل صوت و تصویر به صورت IP بیس و دیجیتالی ممکن میشود، ادامه داد: استفاده از تلفن صوتی تصویری IP، نسبت به تلفن ثابت سنتی مقرون به صرفه است و امکان استفاده از شبکه اینترنت و امکان ایجاد امنیت آن بالا است.
عباسی شاهکوه با تاکید بر اینکه در این پایانههای تلفنی انتقال صوت از طریق شبکههای TCP/IP و تکنولوژی VOIP ممکن میشود، گفـت: این گوشیها با خطوط تلفن ثابت که هم اکنون در کشور وجود دارد، قابل استفاده است و در حال حاضر نیز نمونه آزمایشگاهی این محصول ساخته و فاز نهایی سازی آن آغاز شده است.
وی با بیان اینکه پس از اتمام فاز نهایی این پروژه، تجاری سازی آن برون سپاری میشود، ادامه داد: چنانچه بخش خصوصی فعال در کشور تمایل داشته باشند این طرح قابل واگذاری برای تولید انبوه و عرضه در بازار خواهد بود.
رییس پژوهشکده فناوری ارتباطات پژوهشگاه تحقیقات ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه تاکنون امکان استفاده از تلفن اینترنتی برای مکالمه با خارج از کشور از طریق فناوری TDM و با تلفنهای سنتی صورت می گرفت، بیان کرد: سخت افزار این تلفن جدید در ظاهر شبیه یک تلفن عادی است اما با داشتن آدرس IP میتواند از طریق اینترنت مکالمه و تصویر را منتقل کند.
به گفته وی این دستگاه تلفن شامل یک پردازنده مرکزی و واسط شبکه مناسب، برای اتصال به شبکه است و نرم افزار این تلفن تصویری و صوتی که با زبانهای C و JAVA نوشته شده کاملا ماژولار بوده و شامل ماژولهای مدیریت سخت افزار، پروتکل TCP/IP و پروتکل سیگنالینگ SIP است و به دلیل ماژولار بودن سخت افزار و نرم افزار در این پروژه، به سادگی میتوان با حذف دوربین و صفحه نمایشگر گرافیکی، یک تلفن صوتی مبتنی بر IP ساخت.
عباسی شاهکوه ادامه داد: برای ساخت بخشهایی از سخت افزار این محصول نیاز به تکنولوژیهای نوین چاپ بردهای چند لایه و مونتاژ قطعات دارد که در صورت حمایت مراکز صنعتی و صرفه اقتصادی این بخش نیز بومی خواهد شد و در صورت پشتیبانی از سوی تولیدکنندگان احتمالی، امکان صنعتی کردن نمونه مهندسی این محصول و افزایش قابلیتهای آن وجود دارد.
به گزارش مهر، اصطلاح VOIP به معنای انتقال ترافیک صوت و تصویر روی شبکه دیتا و از طریق بسته های IP است. ﺍیـﻦ ﻓﺮﺍﻳﻨﺪ اﺯ طریق نمونه برداری سیگنال آنالوگ صدا، فشرده سازی و بسته بندی نمونهها و سپس ارسال بستهها بر روی شبکه براساس پروتکل IP از یک طرف و از طرف دیگر دریافت بستههای بازیافت دادههای دیجیتال و بازسازی سیگنال آنالوگ صدا از آنها، امکان پذیر میشود.
منتشر شده در
نظرات
ارسال یک نظر