در حال خواندن
کمبود کارت‌ تلفن ربطی به قاچاق مکالمه ندارد
0

مدتی است کارت‌های تلفن عمومی در کشور کمیاب شده است. در این باره سخنگوی شرکت مخابرات ایران با تاکید بر وارد شدن یک میلیون و ۵۰۰ هزار کارت جدید طی هفته‌های آتی بر این نکته تاکید دارد که دلیل کاهش این کارت‌ها به استفاده از آن‌ها در قاچاق مکالمه مربوط نمی‌شود.
داوود زارعیان در گفت‌وگو با خبرنگار ارتباطات و فناوری اطلاعات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در این باره اظهار کرد: مدتی است میزان کارت‌های تلفن همراه در کشور کم شده‌اند که این مساله ریشه در برخی عوامل دارد. به عنوان مثال اکنون تولید‌کننده‌های ما رغبت چندانی برای تولید این کارت‌ها ندارند.
 
 
وی ادامه داد: قیمت هر کارت تلفن ۲۰۰۰ تومان بوده است و برای توزیع هر کارت نیز هزینه ای حدود ۲۵۰ تا ۳۰۰ تومان دریافت می‌شد. البته ما برای این بخش از مشترکان هزینه‌ای دریافت نمی‌کردیم و هر کارت تلفن دو هزار تومانی حدود همان ۲۰۰۰ تومان شارژ داشت اما اکنون هزینه‌ها بالا رفته و از سوی دیگر میزان استفاده از این کارت‌ها کاهش یافته است.
 
 
زارعیان ادامه داد: از سوی دیگر شرایط ارز و تحریم‌ها نیز موجب شده است که مواد اولیه تا حدود ۲.۵ برابر افزایش قیمت داشته باشند به همین دلیل کارتی که بیش از این شاید حدود ۲۵۰ تا ۳۰۰ تومان برای مواد اولیه‌ی آن هزینه می‌شد، هزینه‌ای حدود ۸۰۰ تا ۸۵۰ پیدا کرده است، علاوه بر این هزینه حدود ۲۵۰ تا ۳۰۰ تومان هم باید به توزیع‌کنندگان این کارت‌ها داده شود و به همین دلیل مدتی است ما نتوانسته‌ایم با تولید‌کنندگان کارت‌های تلفن به نتیجه برسیم، چرا که آنها دیگر انگیزه‌ای برای تولید کارت تلفن ندارند.
 
 
سخنگوی شرکت مخابرات ایران در ادامه‌ با اشاره به این که طی ماه‌های اخیر کمی کاهش هزینه‌های وارداتی ایجاد شده توضیح داد: ما در این زمینه مطالعات مختلفی انجام داده تا بتوانیم سیستم تولید کارت را تغییر دهیم.
 
 
وی ادامه داد: اکنون استفاده از کارت‌های قابل شارژ یکی از پیشنهادهای ماست که البته در ارتباط با آن کمی مباحث فنی هم مطرح است اما اگر در این شیوه به نتیجه برسیم افراد می‌توانند یک کارت تلفن را خریداری کرده و در فواصل زمانی مختلف میزان اعتبار آن را افزایش دهند.
 
 
زارعیان همچنین عنوان کرد: یکی از راهکارهای دیگر آن است که اصلا سیستم به‌گونه‌ای شود که دیگر برای استفاده از تلفن‌های عمومی نیازی به کارت نباشد و افراد با استفاده از یک کد رمزی بتوانند از دستگاه‌های تلفن عمومی استفاده کنند.
 
 
سخنگوی شرکت مخابرات ایران با تاکید بر این‌که در حال حاضر این روشها در حال بررسی قرار دارند اظهار امیدواری کرد که هرچه سریع‌تر این مشکل برطرف شود.
 
 
زارعیان هم‌چنین یادآور شد: هفته گذشته ۵۰۰ هزار کارت تلفن عمومی وارد بازار شده و در هفته آتی نیز حدود یک میلیون کارت تلفن جدید وارد بازار خواهد شد.
 
 
وی هم‌چنین از ارائه‌ی کارت‌های شارژ ۵۰۰۰ تومانی خبر داد و در پاسخ به سوال ایسنا که برخی کارشناسان بر این نکته تاکید دارند که کمبود کارت‌های تلفن در بازار به استفاده از آنها در حوزه قاچاق مکالمه مربوط می‌شود، توضیح داد: خیر کم شدن این کارت‌ها ربطی به قاچاق مکالمه ندارد، چرا که برای قاچاق مکالمه نمی‌توان از این شیوه استفاده کرد.
 
 
سخنگوی شرکت مخابرات ایران هم چنین عنوان کرد: ما در حال حاضر از تمام شرکت‌های فعال در این حوزه دعوت می‌کنیم که برای تولید این کارت‌ها وارد میدان شوند.
 
 
اما زارعیان در پاسخ به این مطلب که مخابرات ملزم به ارائه‌ی برخی خدمات شده و در این میان ارائه‌ی امکاناتی برای استفاده از تلفن‌های عمومی یکی از این وظایف محسوب می‌شود، توضیح داد: ما تولید‌کننده این کارت‌ها نیستیم و شرکتی را برای تولید آنها پیدا نمی‌کنیم. تاکنون این کارت‌ها در داخل کشور تولید می‌شد و قصد ما هم استفاده از تولیدات داخلی بوده و هست، اما اکنون تولید‌کننده‌ها در این حوزه اعلام آمادگی نمی‌کنند.
 
 
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این‌که نیاز به این کارت‌ها در کدام استان‌ها بیشتر احساس می‌شود، توضیح داد: استان خراسان رضوی به دلیل حجم مسافرانی که دارد بیش از سایر استان ها به این کارت‌ها نیاز دارند.

درباره نویسنده
عبداله افتاده
دانش آموخته رشته روابط عمومی الکترونیک هستم، به واسطه شرایط زندگی رشته‌های مختلف کاری را تجربه کردم، تا اینکه در سال 1380 با ورود به خبرگزاری ایرنا استان تهران به عنوان خبرنگار متوجه اشتیاق فراوان به این حرفه شدم. از آن زمان تاکنون نیز در رسانه‌های مختلف در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات مشغول به فعالیت بوده‌ام. موجب خرسندی است اگر انتقادات، پیشنهادات و سوژه های خبری خود را از طریق کانال‌های ارتباطی زیر با من به اشتراک بگذارید.

ارسال یک نظر