نود فناوری-پس از نگاه نزدیکی که به FIFA 18 و PES 2018 داشتیم. از حسین توکلی و شایان ضیایی خواستیم تا تجربه خود از بازی کردن این دو عنوان را با ما به اشتراک بگذارند. در این ویدیو، نگاه فنی و دقیق تری به هر کدام از این دو بازی داشته و به این سوال و هر کدام از این بازی ها، برای چه گروه و چه سلیقه ای مناسب هستند، پاسخ دادیم.
آخرین نسخه فیفا مطابق رسالت خود در تکمیل وظیفه خود در شبیه سازی فوتبال، باز هم موفق عمل کرده و PES نیز به روند رو به رشدی که در ارائه یک تجربه مفرح شروع کرده است، ادامه می دهد. اما در نهایت، کدام یک از این بازی در مجموع برنده رقابت امسال خواهد بود، برای پاسخ به این سوال در ادامه با ما همراه باشید.
زمین بازی
یکی از سوالات اصلی هواداران فوتبال و بازی های ویدیویی در طی این سال ها، انتخاب یک بازی بین سری FIFA و PES است. در اواخر نسل پیش و ابتدای نسل هشتم بازی های ویدیویی، سری فیفا بدون شک انتخاب اول دوستداران فوتبال بود اما با اوج گرفتن دوباره PES در این سال ها، این رقابت دوباره به داغ ترین میزان خود در سال های اخیر رسیده است.
جدا از حرف همیشگی در واقعی تر بودن فوتبال سری فیفا و آرکید بودن PES، نمونه جدید این دو سری، هر کدام در بخش های خاصی از گیم پلی نسبت به یکدیگر پیشی می گیرند.
در بحث فیزیک توپ، بازیکنان و استایل زدن ضربات و دویدن، PES 2018 به لطف انیمیشن های بهتر و موتور فیزیک محور فاکس انجین، با دقت بسیار بالایی عمل کرده و حس و حال جالب تری را نسبت به FIFA در اختیار شما قرار می دهد.
تسلط در لمس توپ، کنترل عالی روی دو بازیکن به صورت همزمان، همگی از دیکر نکات مثبت آخرین ساخته کونامی هستند. در مقابل، FIFA 18 در بخش هایی از جزییات گیم پلی هنوز با اختلاف زیادی برنده است.
گل کردن ضربات آزاد در PES 2018 لذت خاصی دارد.
یکی از مانورهای تبلیغاتی الکترونیک آرتز در سال های اخیر برای سری فیفا، استفاده از بازیکنان واقعی برای اسکن حرکات و پیاده سازی آن ها درون بازی و شبیه سازی سبک فوتبال بازی کردن آن ها بوده است.
با تجربه چند مسابقه فوتبال میان تیم های معروفی که بازیکنان بزرگ فوتبال در آن ها حضور دارند، متوجه خواهید شد که این سیستم، هنوز اشکلات زیادی داشته و در ابتدای راه خود به سر می برد.
تاکتیک های متفاوتی که می توانید تمام آن ها را درون بازی پیاده کنید و سیستم های متفاوت برای دفاع، حمله، حمله توپ در کنار سیستم تعویض سریع، تاکتیک های از پیش آماده و رهبری بازیکنان، FIFA 18 را نیز در وضعیت خوبی قرار می دهد.
در نهایت، شخصاً حس می کنم که PES 2018 در طول یک مسابقه و زمین فوتبال بهتر عمل کرده است و با توجه به راحتی اخت گرفتن با گیم پلی آن، بیشتر از آخرین فیفا، شما را در طول یک مسابقه سرگرم خواهد کرد.
گرافیک و جلوه های بصری
در ابتدا باید بگویم که هر دو بازی در این بخش عالی به نظر رسیده و کار خود را به خوبی انجام می دهند. PES 2018 در طراحی صورت بازیکنان فوق العاده عمل کرده و دیدن چهره آن ها از نزدیک و در درون بازی، شما را شگفت زده خواهد کرد.
البته این بازی مشکلاتی در طراحی لباس های بازیکنان را همچنان از نسخه های پیش به ارث برده و حتی در مواردی که لایسنس تیم ها توسط کونامی خریده شده اند، پیراهن بازیکنان در بسیاری از موارد در تن آن ها بدقواره و بد شکل به نظر می آیند.
در مقابل، فیفا جدید با تنوع بیشتر در تعداد استادیوم ها و طراحی جو فوق العاده برای استادیوم های بازی، برگ برنده را از PES 2018 ربوده است.کیفیت چمن در اکثر زمین استادیوم های FIFA 18 عالی به نظر رسیده و حس تجربه یک بازی نسل هشتمی را به شما منتقل خواهد کرد. انیمیشن های بیشتری برای هوادرانی که در ورزشگاه حضور دارند در نظر گرفته شده و آن ها صورت هایی با جزییاتی در حد و اندازه بازیکنان داخل زمین دارند.
الکترونیک آرتز در شبیه سازی استادیوم ها، کار بزرگی انجام داده است.
در طراحی منو ها نیز PES 2018 تا حدودی عقب می ماند. FIFA 18 با طراحی یک پارچه و ویندوز مانند که از نسخه های پیش هنوز پا برجاست، دسترسی شما به تمام بخش های بازی که انصافاً کم هم نیستند را راحت می کند. در مقابل PES 2018، یک رابط کاربری کهنه و خسته کننده دارد که جا به جا شدن در آن، شاید در طولانی مدت برای شما عذاب آور شود.
البته PES 2018 هم در بخش بصری حرف هایی برای گفتن داشته و از بخش ویرایش فوق العاده ای بهره برده که امکان طراحی صورت ها و لباس ها با جزییات بالا را در اختیار کاربران قرار می دهد.
انتخاب این که کدام یک از این دو بازی در این بخش، حرف اول را می زنند، شاید آن چنان کار سختی نیست. به جز طراحی زیبا انیمیشن ها و صورت ها در PES 2018، فیفا جدید به لطف آخرین نسخه موتور فراست بایت، در نهایت اثر زیباتری نسبت به ژاپنی خود محسوب می شود.
صدا و گزارشگر
یکی از برگ های برنده سری FIFA در طول این سال ها، استفاده از گزارش های طبیعی و جذاب بوده است. جدا از بهره بردن از گزارشگر های محبوب در نسخه انگلیسی که حرف های زیادی برای گفتن دارند و تقریباً نسبت به هر اتفاقی در بازی، واکنشی از خود نشان می دهند، بازی در سایر زبان ها نیز فوق العاده عملکرده و با همان دقت نسخه انگلیسی، گزارش های جذابی را ارائه می دهد.
در بخش موسیقی نیز، برتری کامل با سری فیفا است. تعداد بیشتر ترک های FIFA 18 نسبت به PES 2018 و بروزرسانی که الکترونیک آرتز در طول سال در لیست آن ها انجام می دهد، به خوبی در مقابل ضعف های کونامی در تعداد کم آهنگ ها قد علم کرده و این عنوان را کنار می زند.
مارتین تایلر و آلن اسمیت کارشان را در گزارش فیفا ۱۸ عالی انجام می دهند.
در طراحی جو و صداگذاری استادیوم ها نیز، حرف اول با فیفا است. به لطف خرید امتیاز اکثر لیگ های معروف اروپایی، شبیه سازی جو ورزشگاه های بزرگ و لیگ های جزیره، بوندسلیگا، لالیگا و سایر، به خوبی انجام شده و جو ورزشگاهی مانند استادیوم امارات آرسنال، با وستفالن تیم دورتموند، کاملاً متفاوت خواهد بود.
در مجموع FIFA 18 در این بخش، گوی رقابت را ربوده و با اختلاف نسبتاً فاحشی از رقیب خود فاصله می گیرد. سازندگان سری PES در کونامی باید متوجه این نکته که جزییات این چنینی در طول این سال ها برای کاربران بازی ها اهمیت بیشتری پیدا کرده، آگاه شوند و راه حلی برای این بخش در این سری که شاید به پاشنه آشیل PES 2018 هم تبدیل شده، پیدا کنند.
جزییات و حالت های مختلف بازی
بخش مسترلیگ در سری PES آغازگر اتفاقی بزرگ برای بازی های شبیه ساز ورزشی بود. در طول سال های اخیر، الکترونیک آرتز با الهام از نکات مثبت مستر لیگ و اضافه کردن تعداد زیادی عناصر جدید به آن، بخش مربیگری بازی خود را به مقدار قابل توجه ای بهبود بخشیده است.
حال و با گذشت زمان، این بخش در بهترین حالت خود به سر می برد. جدا از امکانات بالای بازی در تمرین دادن بازیکنان، خرید دو مرحله ای آن ها و در مجموع مدیریت یک تیم ورزشی در طول ۱۵ فصل، به خوبی شما را سرگرم خواهد کرد.
در مقابل، PES 2018، تفاوت زیادی در بخش مربیگری خود با نام مسترلیگ اعمال نکرده و به همان قابلیت های کلی در اداره باشگاه که به خرید بازیکنان که آن هم فاصله زیادی با واقعیت دارد، بسنده می کند.
مسترلیگ PES 2018 با وجود ضعف هایش هنوز هم لذت بخش است.
البته این بخش به لطف آسانی در استفاده، جذاب بوده و شاید در کوتاه مدت و صرفاً برای سرگرمی، انتخاب خوبی به نظر برسد اما بدون هیچ اغماضی، حرف خاصی در مقابل قسمت مربیگری FIFA 18 برای گفتن نخواهد داشت.
حالت journey که در آن وظیفه کنترل کردن شخصی به نام الکس هانتر و به موفقیت رساندن آن در فوتبال و تبدیل کردنش به یک ستاره به عهده شما قرار می گیرد نیز، به دومین حضور خود در سری فیفا رسیده و با وجود داشتن جای کار زیاد تا تبدیل شدن به یکی از بخش های اصلی این سری، باز هم محتوایی افزوده نسبت به رقیب خود محسوب شده و از ارزش بیشتری در مقایسه با نمونه خود در PES 2018 یعنی Become a Legend بهره می برد.
در بخش Ultimate Team که در مقالات بعدی بیشتر به آن خواهیم پرداخت نیز سری فیفا به بلوغ قابل توجه ای رسیده و تجربه این بخش، به طور کلی یک تجربه جداگانه محسوب می شود.
در این قسمت شما وظیفه اداره یک تیم خیالی را بر عهده داشته و باید این مجموعه را تا رسیدن به سطح اول مسابقات رهبری کنید. خرید بازیکنان، پرورش آن ها و روند صعودی شما در رسیدن به سطوح بالاتر، به کاری لذت بخش و اعتیاد آور برایتان تبدیل خواهد شد.
بخش Ultimate Team در FIFA 18، به نحوی یک بازی نقش آفرینی به حساب می آید!
در مقابل و در PES 2018 نیز، در سال های اخیر بخشی به نام My Club برای پاسخگویی به نیاز کاربران در قسمت آنلاین بازی شکل گرفته است. این قسمت با وجود نداشتن جزییاتی در سطح رقیب، مفرح بوده و می تواند در میان مدت شما را سرگرم کند. مطابق آن چه که تا به امروز دیده ایم، پشتیبانی کونامی در این قسمت در PES 2018 نسبت به قسمت های قبلی مجموعه بهبود یافته و باید دید که سرنوشت My Club در طول این سال ها در نهایت به کجا خواهد رسید.
در آخر، FIFA 18 از بخش های گوناگونی برای بازی کردن بهره برده که چه در مقایسه با PES 2018 و چه سایر بازی های ورزشی، فوق العاده عمل می کند.
نتیجه گیری
شاید بهتر بود که از همان ابتدا به این نکته که مقایسه مستقیم FIFA و PES، مخصوصاً در نسخه اخیرشان اشتباه است، اشاره می کردم. در طول چند سال اخیر کونامی متوجه مسیر غلط خود در تقلید از سری فیفا شده و با بازگشت به ریشه ها و ساخت یک تجربه سرگرمی محور، موفق عمل می کند.
در مقابل، آخرین نسخه سری فیفا نیز برای طرفداران خود سنگ تمام گذاشته است. بازی تقریباً در بخش هایی که پیش از این و در نسخه های قبلی نیز خوب عمل کرده بود، عملکرد بهتر و عمیق تری داشته و بسیاری از نقاظ ضعف خود را نیز برطرف کرده است.
PES 2018 مشکلاتی در بخش لایسنس و تعداد تیم ها دارد که شاید به موضوعی آزار دهنده تبدیل شود، البته این بازی آن قدر حرف برای زدن در زمین فوتبال دارد که قید تجربه کردن آن را نزنید. به علاوه، بخش عظیمی از این مشکلات با پچ های غیر رسمی بازی روی تمامی پلتفرم ها قابل رفع هستند.
در نهایت، انتخاب میان این دو بازی، به طور کامل به خود شما بستگی دارد. اگر به دنبال سپری کردن زمان زیاد در بخش های مختلف بازی و یا یک تجربه آنلاین عظیم هستید و نیم نگاهی به شرکت در مسابقات رسمی دارید، FIFA 18 گزینه بهتری به شمار می رود.
در مقابل، اگر به دنبال یک بازی مفرح برای اتاق نشیمن خانه خودتان می گردید یا قصد دارید در مدتی کوتاه، به راحتی و بدون دغدغه خاصی از بلد بودن سیستم فوتبالی خاصی، سرگرم شوید. PES 2018 یک پکیج کامل در اختیار شما قرار می دهد.
ارسال یک نظر