با نزدیک شدن به ماه پایانی فصل تابستان و همچنین زمان بازگشایی مدارس و دانشگاهها بازار خرید و فروش کالاهای کامپیوتری و به ویژه انواع تبلت آرام آرام رونق گرفته است.
به گزارش دنیای اقتصاد، امسال نیز با وجودی که فعالان بازار نسبت به این قضیه خوشبین نبودند،اما در بازار شاهد یک رونق نسبی در روزهای پایانی مرداد ماه در بازار هستیم. این رونق که بیشتر در مورد تبلتهای میان قیمت و ارزان قیمت مشاهده میشود، موجب شده است تا چهره این روزهای بازار کامپیوتر با هفتههای قبل متفاوت شود.
به گفته فعالان بازار کامپیوتر، از اواخر هفته گذشته در بازار تبلت شاهد یک رونق ناگهانی بودیم که بیشترین میزان تقاضا از جانب دانشآموزان و دانشجویان بوده است.
به گفته آنها این تقاضا بیشتر برای نمونههای هفت اینچی مبتنی بر سیستم عامل آندروید و با میانگین قیمتی ۶۰۰ تا یک میلیون تومان بوده است.
محمد رونقی، یکی از فعالان بازار کامپیوتر رضا با بیان این مطلب که برندهای INNOVELو، MERCURY ،ACER ،ViewSonic و Ainol قیمتی در حدود ۶۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان دارند جزو محبوبهای بازار تبلت هستند که البته عرضه این برندها توسط شرکتهای مطرح و اسم و رسمدار بیش از پیش موجبات استقبال از این نمونهها را در بازار فراهم آورده است. این فعال بازار همچنین با اشاره به این موضوع که با برندهای مطرحی نظیر HP ، ACER ، LENOVO و… هم به عرضه نمونههای ارزان قیمت تبلت به بازار روی آوردهاند به «دنیای اقتصاد» اعلام کرد: شرکتهای مطرح با درک نیاز مخاطب و با توجه به این موضوع که نمونههای ارزان قیمت در بازار ایران مخاطبان بیشتری دارند روی عرضه این تبلتها به بازار ایران تمرکز کردهاند.
یاوری، یکی دیگر از فعالان بازار کامپیوتر در خیابان ولیعصر هم با بیان این مطلب که با عرضه تبلتهای ارزان قیمت و همچنین با توجه به سهولت کاربری و حمل و نقل آنها دیگر کمتر کسی به سراغ لپتاپها میرود به «دنیای اقتصاد» گفت: وزن و حجم کم و سهولت در حمل و نقل و همچنین سهولت استفاده به دلیل مشخصات ظاهری دستگاه باعث شده است، این کالا نزد دانشجویان بسیار محبوب شوند.
به گفته وی ، کار با یک رایانه لوحی کم حجم به مراتب راحتتر از لپ تاپ یا حتی مینی لپ تاپی است که کاربر را با برخی محدودیتهای کاربری مواجه میکند. به گفته وی ،با توجه به این موضوع روز به روز در بازار کامپیوتر شاهد هستیم که تبلتها به ویژه ارزان قیمت و میان قیمتها با مخاطبان بیشتری مواجه میشوند و بعید نیست که این کالا به زودی عرصه را به شدت بر لپتاپها تنگ کند.
این فعال بازار افزود: از لحاظ اقتصادی هم خرید یک تبلت، حتی یک نمونه حرفهای و گرانقیمت آن به صرفهتر از خرید لپتاپ است. چرا که برای خرید یک نمونه حرفهای تبلت باید مبلغی حدود ۳ میلیون تومان هزینه کرد. اما همین مبلغ را باید برای خرید یک لپتاپ سنگین وزن با کانفیگ متوسط صرف کرد.
ضمن اینکه اگر قصد خرید ارزانترین نمونه موجود در بازار لپتاپ را داشته باشید هم باید حداقل بالای یک میلیون تومان هزینه کنید و یک لپتاپ سنگین با کانفیگ (قابلیتهای فنی پایین) خریداری کنید.
این درحالی است که با پرداخت مبلغی حدود ۶۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان میتوان تبلتی خریداری کرد که اکثر نیازهای روزمره کاربر را رفع کند.
فعالان بازار افزودند: اگرچه خریداران هنگام خرید به دلیل قیمت پایین این دستگاهها کمی مردد هستند، اما ارائه خدمات پس از فروش توسط شرکتهای مطرح برای این دستگاهها مایه دلگرمی آنها است و همین موضوع کمک بسیار زیادی به رشد بازار تبلتهای ارزان قیمت کرده است.
ارسال یک نظر