در حال خواندن
چگونگی شناسایی گوشی‌های قاچاق مصرف کنندگان را نمی‌دانم
0

رئیس مجمع عالی واردات گفت: شناسایی گوشی‌های قانونی از طریق شماره سریال در گذشته هم انجام شد اما برای من سوال است که گوشی‌های فعلی در دست مردم چگونه قرار است شناسایی شود که آیا قاچاق بوده است یا خیر.
نود آی سی تی – محمد حسین برخوردار در ارتباط با اینکه آیا ساز و کارهای فنی غیرفعال کردن گوشی‌های قاچاق در کشور با همکاری اپراتورها وجود دارد؟، گفت: بله این کار شدنی است و در گذشته نیز صورت گرفته است. لازمه انجام چنین کاری طراحی نرم‌افزاری است که شماره سریال لیست‌های عدل‌بندی موبایل‌ها را اسکن کرده و در اختیار اپراتورها قرار دهند تا اپراتور لازم نباشد به صورت دستی اقدام به رجیستر کردن شماره سریال‌ها کند.وی افزود: اسکن شماره سریال‌ها توسط این نرم‌افزار دیگر وقتی از اپراتور برای رجیستر کردن نخواهد گرفت و در نهایت بهترین کار برای جلوگیری از واردات قاچاق است.او در پاسخ به این سوال که ممکن است مسافر با خودش گوشی را وارد کند، در چنین شرایطی باید چه کرد؟ گفت: اگر چنین کاری به مرحله اجرا در کشور برسد، مسافران نباید با خودشان گوشی وارد کنند زیرا این کار نه لزومی دارد و نه در دیگر کشورها مرسوم است.رئیس مجمع عالی واردات در این باره عنوان کرد: اکنون مسافران به هر کشوری بروند، موبایلی روی پاسپورت به آنها ارائه می‌شود که در واقع رجیستر شده است و تنها باید هزینه‌ها را تا زمان استفاده بپردازند. پس جلوگیری از ورود موبایل توسط مسافران مشکلی پیش نمی‌آورد.برخوردار همچنین درباره اینکه آیا امکان دارد سریال‌ کالا با شماره‌های الصاق شده روی عدل‌بندی متفاوت باشد؟ نیز گفت: اگر چنین اتفاقی بیفتد گوشی دیگر در شبکه اپراتورها رجیستر نیست و کار نمی‌کند بنابراین خریدار باید گوشی را پس دهد یا ممکن است ساز و کاری برای شناسایی مجدد صورت گیرد.رئیس مجمع عالی واردات درباره اینکه مشترکان قدیمی و کسانیکه هم‌اکنون گوشی دارند به چه نحو باید رجیستر شوند و از کجا معلوم گوشی آنها قاچاق نیست؟، عنوان کرد: این موضوع می‌تواند یکی از معضلات باشد زیرا اگر از اول چنین کاری را انجام می‌دادند اکنون با چنین چالشی مواجه نبودند.وی عنوان کرد: راهکار می‌تواند این باشد که چشم روی تمامی گوشی‌های قدیمی بپوشانند و معیار را بر این بگذارند که تمامی آنها قانونی بوده است؛ بنابراین با این راهکار باید اطلاعات تمامی گوشی‌های فعلی در اپراتورها ثبت شود تا بتوانند ادامه کار دهند.او گفت: البته با این سوال، برای خود من هم سوال پیش آمد که این کار واقعا باید به چه نحوی انجام شود. لذا پیشنهاد می‌شود برای اینکه اجرای چنین طرحی با کمترین چالش مواجه شود، کار را با حضور کارشناسان پیش ببرند.برخوردار در عین حال که اجرای دقیق چنین طرحی را تا ۹۰ درصد برای جلوگیری از قاچاق تلفن همراه به کشور موثر دانست، قاچاقچیان را هم افراد باهوش و متفکری خطاب کرد که هیچگاه نمی‌گذارند جلوی قاچاق در کشورها به صورت کامل گرفته شود.

درباره نویسنده
عبداله افتاده
دانش آموخته رشته روابط عمومی الکترونیک هستم، به واسطه شرایط زندگی رشته‌های مختلف کاری را تجربه کردم، تا اینکه در سال 1380 با ورود به خبرگزاری ایرنا استان تهران به عنوان خبرنگار متوجه اشتیاق فراوان به این حرفه شدم. از آن زمان تاکنون نیز در رسانه‌های مختلف در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات مشغول به فعالیت بوده‌ام. موجب خرسندی است اگر انتقادات، پیشنهادات و سوژه های خبری خود را از طریق کانال‌های ارتباطی زیر با من به اشتراک بگذارید.

ارسال یک نظر