سازمان توسعه تجارت هفته گذشته و در حالی که بسیاری از فعالان حوزه منتظر اعلام نام سازمان نظام صنفی رایانهای به عنوان مجری نمایشگاه الکامپ ۹۱ بودند، در اقدامی پیشبینی نشده مجمع تشکلهای فناوری اطلاعات را به عنوان مجری این نمایشگاه برگزید.
سازمان نظام صنفی رایانهای نیز در نامهای اعتراضآمیز به سازمان توسعه تجارت خواستار اعلام معیارهای این اتخاب جهت «موجب رفع شبهه و افزایش فضای تعامل» شد. حال که سازمان به نوعی توپ را به زمین سازمان توسعه تجارت انداخته است باید دید آیا این سازمان به نامه سازمان پاسخ خواهد داد؟
نامه اعتراض سازمان به صنف
همانطور که آزاده داننده رییس شورای مرکزی سازمان نظام صنفی رایانهای کشور وعده داده بود، این سازمان در نامهای به سازمان توسعه تجارت، خواستار اعلام نحوه و شرایط انتخاب مجری الکامپ ۹۱ شد. اعضای هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانهای که واگذاری الکامپ ۹۱ را با این سازمان قطعی میپنداشتند و خود را آماده برگزاری این نمایشگاه میکردند، هفته گذشته با شوک بزرگ واگذاری این نمایشگاه به مجمع تشکلها روبهرو شدند. این شوک سبب شد دو سه روزی طول بکشد تا مدیران سازمان بتوانند در مورد عکسالعمل مناسب در قبال انتخاب سازمان توسعه تجارت تصمیم بگیرند. هرچند رییس سازمان نظام صنفی رایانهای کشور اوایل هفته گذشته در گفتوگو با روزنامه فناوران از انتشار این نامه خبر داده بود و البته گفته بود که هنوز هم از برعهده گرفتن نمایشگاه الکامپ ۹۱ ناامید نیست، اما ارسال و انتشار نامه اعتراضآمیز سازمان تا پایان هفته طول کشید که به نظر میرسد علت اصلی آن برگزاری جلسه هیات مدیرو روز سهشنبه بوده است. بر اساس گزارش روابط عمومی سازمان نظام صنفی رایانهای، با توجه به ابلاغ و معرفی مجری نمایشگاه الکامپ ۹۱ توسط سازمان توسعه تجارت ایران، سازمان نظام صنفی رایانهای کشور طی نامهای به مدیرکل دفتر امور ترویج تجارت سازمان توسعه تجارت ایران، خواستار اعلام نحوه و شرایط انتخاب مجری این نمایشگاه شد. در متن این نامه آمده است: «با توجه به تسلیم تقاضای سازمان نظام صنفی رایانهای و لزوم رعایت حقوق متقاضی، خواهشمند است دستور فرمایید نحوه و شرایط انتخاب مجری، استانداردهای مورد نظر کمیته محترم و امتیاز و رتبه این سازمان و مجری الکامپ ۹۱ و مواردی که این سازمان، سطح مطلوب کمیته محترم را تامین کرده است، به این سازمان به عنوان متقاضی اعلام فرمایند. همانطور که مستحضرید تنویر موضوع از یک سو، باعث تلاش برای ارتقای کیفی توسط متقاضیان خواهد شد و از سوی دیگر با ارایه توضیحات شفاف و مستدل موجب رفع شبهه و افزایش فضای تعامل خواهد شد. یادآور میشود مطابق روال معمول در سنوات گذشته، برای ادای توضیحات و پاسخ به پرسشهای احتمالی اعضای محترم کمیته، تخصیص وقت به متقاضی صورت میپذیرفت که متاسفانه این مهم نیز حداقل برای این سازمان میسر نشد. انتظار میرود کسب تجربه، روند انتخابها را بهبود بخشیده، شفافیت استقرار یابد.
ثروتی:ابهامات زیادی وجود دارد
محمد ثروتی مدیر نمایشگاه الکامپ هفدهم و عضو هیات مدیره سازمان نظام صفی رایانهای استان تهران با اعلام اینکه فعالان حوزه فناوری اطلاعات موافق واگذاری نمایشگاه به مجمع تشکلها نیستند، گفت: در روند واگذاری نمایشگاه ابهاماتی وجود دارد که سازمان توسعه تجارت باید پاسخگوی این ابهامات باشند. وی افزود: مجمع تشکلها به عنوان نماینده اتاق بازرگانی و صنایع و معادن برای دریافت مجوز برگزاری نمایشگاه اقدام کرده است. اما ما اطلاع داریم که مدیران ارشد اتاق از این موضوع بیاطلاع بودهاند و اصولا اتاق به دنبال برگزاری نمایشگاه نیست. ثروتی ادامه داد: ما شنیدهایم نماینده اتاق در سازمان توسعه تجارت نیز از ماجرا و سابقه این نمایشگاه بیاطلاع بوده و اطلاعات نادرستی به وی دادهاند و بر این اساس نظرش را اعلام کرده است. به هر حال مدیران ارشد اتاق موافق چنین اتفاقی نبوده و نیستند و اگر مجمع تشکلها مدعی چنین ارتباطی است باید این را اثبات کنند. عضو هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران گفت: نکته و ابهام دیگر این که مجمع تشکلها خود را به عنوان نماینده قانونی و فراگیر صنف دانسته و بر این اساس مجریگری الکامپ را برعهده گرفته است. در حالی که سازمان نظام صنفی رایانهای براساس قانون نماینده صنف فناوری اطلاعات و ارتباطات است و همه شرکتهای عضو ملزم به عضویت در میان سازمان هستند. بنابراین تشکل ناشناخته شدهای مانند مجمع تشکلها به هیچ عنوان نمیتواند نماینده صنف باشد. وی با بیان اینکه مدیران مجمع مدعی شدهاند پنج هزار عضو دارند، گفت: این موضوع دروغی بیش نیست. بیشتر تکیه مدیران مجمع هم روی فروشگاههای عضو اتحادیه فناوران رایانه تهران بوده است و به همین دلیل چنین عددی را اعلام کردهاند. این در حالی است که اتحادیه فناوران رایانه تهران از زمان هیات مدیره جدیدش دیگر عضو این تشکل نیست و معرفی اتحادیه به مدیران سازمان به عنوان عضو این تشکل ابهام دیگری است که باید برطرف شود. ثروتی ادامه داد: مجمع تشکلها، گروه شناخته شدهای نیست و نه تشکلهای عضو آن به درستی مشخص است و نه اعضای عضو آن. مجمع عمومی ندارند و هیچ انتخابات مشخصی هم برای انتخاب روسای آن برگزار نمیشود و در واقع اسمی است که عدهای خاص تحت پرچم آن برای رسیدن به مقاصد شخصی فعالیت میکنند و در این راه ادعای نماینده صنف بودن را دارند. وی افزود: کافی است به سابقه و اعتبار سازمان و مجمع تشکلها نگاهی انداخته شود و در نتیجه هر انسان عاقلی متوجه میشود که این دو نهاد غیر قابل مقایسه با هم هستند. عضو هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانهای در مورد اقدامات احتمالی سازمان گفت: فعلا منتظر پاسخ سازمان توسعه تجارت و معیارهای انتخاب مجری هستیم. معتقدیم این حق اعضای صنف است که بداند مجری نمایشگاه الکامپ چگونه و بر چه اساسی انتخاب شده و در این راه هم به روشنگری و تنویر افکار عمومی دست خواهیم زد. وی در پاسخ به این سوال که چه گزینههای دیگری روی میز سازمان است، گفت: در صورتی که پاسخ قانعکنندهای از سازمان توسعه تجارت دریافت نکنیم، نحوه انتخاب مجری را از طریق مراجع قانونی و نهادهای دولتی پیگیری خواهیم کرد. ثروتی در مورد احتمال تحریم نمایشگاه الکامپ از سوی سازمان نظام صنفی رایانهای گفت: هیچ چیز غیرممکن نیست و در حال حاضر به همه گزینهها فکر میکنیم و بهترین تصمیم به نفع اعضای صنف گرفته خواهد شد.
منتشر شده در
نظرات
ارسال یک نظر