پژوهشگران مرکز تحقیقات ضایعات نخاعی در مطالعات اخیر خود اعلام کردند امگا ۳ تاثیری در پیشگیری از پوکی استخوان در بیماران ضایعات نخاعی نخواهد داشت ولی در بهبود پاسخهای فیزیکی بسیار موثر است.
میپنا – دکتر حدیث صبور ،مجری طرح، در گفتوگو با خبرنگار پژوهشی ایسنا با اشاره به تبلیغات گسترده در خصوص مکملهای غذایی در کشور گفت: ادعاهایی در زمینه تاثیر مکمل اسیدهای چرب امگا ۳ در بهبود شاخصهای استخوانی و التهابی بیماران مبتلا به ضایعات نخاعی مکررا مطرح میشود.وی با اشاره به مطالعات انجام شده در این زمینه افزود: در این مطالعات تلاش شد تا اثرات روغن ماهی و امگا ۳ در بهبود پوکی استخوان بیماران مبتلا به ضایعات نخاعی مورد بررسی قرار گیرد.صبور ادامه داد: برای این منظور به مدت ۱۴ ماه ۸۲ بیمار مبتلا، مورد بررسی قرار گرفتند؛ به گونهای که به طور روزانه حدود یک گرم امگا ۳ دریافت کردند ولی بر اساس نتایج به دست آمده امگا ۳ در این بیماران تاثیری نداشته است.وی با تاکید بر اینکه از این مطالعات نتایج بارزی در خصوص اثرات امگا ۳ در پیشگیری از پوکی استخوان در بیماران ضایعات نخاعی مشاهده نشد، خاطرنشان کرد: در عین حال، این ماده در بهبود پاسخهای فیزیکی و افسردگی این بیماران موثر بوده است.مجری طرح با تاکید بر این که شیوع پوکی استخوان در میان بیماران مبتلا به ضایعات نخاعی بالا است، یادآور شد: این دسته از بیماران به دلیل کاهش میزان فعالیتهای بدنی، نداشتن رژیمهای غذایی مناسب و افزایش میزان چربی، مبتلا به پوکی استخوان میشوند.وی با بیان این که به طور کلی با شیوع کمبود ویتامین D در کشور مواجه هستیم، اضافه کرد: کمبود ویتامین D در بین بیماران ضایعات نخاعی عاملی برای تسریع پوکی استخوان در این بیماران است.
منتشر شده در
نظرات
ارسال یک نظر