در حال خواندن
معرفی بهترین دوربین‌های خانگی سال ۲۰۱۳
0

بهترین‌ها در زمینه‌ی دوربین و محصولات مرتبط با عکس در مراسمی در شهر هنگ کنگ و توسط انجمن تخصصی عکس یا همانTIPA معرفی شد.
نود آی سی تی – انجمن تخصصی عکس که اعضای آن از ۹ کشور اروپایی، استرالیا، کانادا، چین، آفریقای جنوبی و آمریکا هستند، مانند هر سال به معرفی بهترین محصولات عکاسی در سال ۲۰۱۳ اقدام کرده است. تمامی این محصولات اعم از دوربین و لنز و غیره دسته‌بندی شده‌اند که در این گزارش نگاهی به بهترین دوربین‌های خانگی یا کامپکت داریم.
 
دوربین حرفه‌ای کامپکت Fujifilm X20
 
این دوربین مجهر به یک سنسور ۸.۸. میلیمتری بوده که کیفیت آن ۱۲ مگاپیکسل است. طراحی بدنه‌ی این دوربین کاربر را به یاد دوربین‌های قدیمی می‌اندازد اما نکته‌ای که در این دوربین به چشم می‌خورد و تبدیل به یکی از نقاط قوت این دوربین شده گستره‌ی ایزوی این دوربین است که بازه‌ی ۱۰۰ تا ۱۲۸۰۰ را شامل می‌شود.
 
همچنین این دوربین مجهز به یک لنز ۱۱۲-۲۸ میلیمتری است که برای یک دوربین کامپکت مناسب به نظر می‌آید. از نکات دیگری که می‌توان در این دوربین به آن اشاره کرد حداقل و حداکثر سرعت شاتر بوده که در X20 به ترتیب ۳۰ و ۱/۴۰۰۰ ثانیه در نظر گرفته شده است. با تمام این ویژگی‌ها صفحه نمایش این دوربین از کیفیت چندان بالایی برخوردار نیست.
 
دوربین ضدضربه‌ی کامپکت Panasonic Lumix DMC-FT5
 
توانایی فوکوس کردن روی ۲۳ نقطه برای یک دوربین کامپکت، یک ویژگی بسیار مناسب است، حال تصور کنید که این دوربین ضد آب و ضد ضربه هم باشد. DMC-TS5 که به سیستم فوکوس خودکار Contrast Detection مجهز است، در درونش یک سنسور شش میلیمتری تعبیه شده که دت آن ۱۶ مگاپیکسل است.
 
علاوه بر این ویژگی‌ها کاربر می‌تواند این دوربین را تا عمق ۱۳ متری زیر آب ببرد؛ نباید این نکته را فراموش کنیم که بهترین دوربین ضدآب سال گذشته فشار را تا عمق ۱۰ متر تحمل می‌کرد.
 
اگر این دوربین از ارتفاع دو متری از دست کاربر رها شود هیچ اتفاقی برایش نمی‌افتد چرا که تحمل ضربه تا ارتفاع دو متر را دارد. سرعت شاتر این دوربین را هم می‌توان از حداقل ۶۰ ثانیه تا حداکثر ۱۳۰۰/۱ تنظیم کرد. روی این دوربین یک لنز ۱۲۸-۲۸ میلیمتری قرار داده شده است.
 
دوربین فوق سبک Nikon Coolpix S01
 
این دوربین که وزنی بسیار کمی دارد، دارای یک سنسور CCD با کیفیت ۱۰ مگاپیکسل است و کاربر می‌تواند این دوربین را به راحتی در جیب خود جا دهد. S01 در داخل خود یک حافظه‌ی ۷.۳ گیگابایتی دارد و کاربر دیگر نیازی به تهیه‌ی کارت‌ حافظه برای دوربین نخواهد داشت.
 
این دوربین مجهز به یک لنز ۸۷-۲۹ است و توانایی سه برابر زوم اپتیکال را دارد.S01 مناسب افرادی است که به دنبال دوربین بسیار کوچک و سبک وزن هستند.
 
اگر درمورد اطلاعات فنی دوربین اطلاعاتی ندارید به بخش زیر توجه کنید؛
 
در تمام دوربین‌های عکاسی دیجیتال از قطعه‌ای کوچک اما بسیار حیاتی به نام سنسور استفاده می‌شود. در گذشته‌ای نه چندان دور قبل ازعرضه دوربین‌های دیجیتال به بازار این وظیفه به عهده فیلم یا همان نگاتیو‌های عکاسی بود. در واقع سنسور دوربین‌های دیجیتال از سلول‌هایی تشکیل شده است که نسبت به نور حساس هستند و هرقدر تعداد این سلول‌ها بیشتر باشد دقت دوربین نیز بیشتر خواهد بود. طبیعی است که سنسور بزرگتر سلول‌های بیشتری را هم در خود جای می‌دهد و سبب افزایش کیفیت عکس‌ها می‌شود. البته نباید این موضوع را هم از قلم بیاندازیم که کیفیت ساخت خود سنسور هم بسیار مهم است و در کیفیت عکس‌ها تاثیر بسیار چشم گیری خواهد گذاشت. در حقیقت وظیفه‌ی این سلول‌ها این است که مقدار نور دریافت شده را به صورت اطلاعات در بیاورند و ذخیره کنند.
 
ایزو یا حساسیت سنسور به نور
 
در دوربین‌های قدیمی (دوربین‌هایی که به فیلم عکاسی نیاز داشتند) به میزان حساسیت فیلم نسبت به نور، ایزو گفته می‌شد. میزان این حساسیت با اعداد (۱۰۰، ۲۰۰، ۴۰۰، ۸۰۰ و غیره) روی فیلم نشان داده می‌شود. پایین‌تر بودن شماره به معنای پایین‌تر بودن حساسیت فیلم و در نتیجه کم بودن نویز یا دانه های برفک مانند عکس (grain) است.
 
در دوربین‌های عکاسی دیجیتال، به میزان حساسیت سنسور یا حسگر تصویر که نور در آن منعکس می‌شود، ایزو گفته می‌شود. همانطور که در خصوص فیلم عکاسی گفته شد هرچه میزان شماره ها پایین تر باشد حساسیت سنسور نیز کاهش پیدا می کند و نویز عکس ها نیز کمتر خواهد شد.
 
به میزان باز و بسته شدن دیافراگم در یک ثانیه سرعت شاتر می‌گویند. بهتر است باز هم مثالی بزنیم تا موضوع روشن‌تر شود. هنگامی که کاربر سرعت شاتر دوربین خود را روی عدد ۱.۲۰۰۰ قرار می‌دهد، این موضوع بدین معنی است که روزنه دیافراگم در یک ثانیه ۲۰۰۰ بار باز و بسته می‌شود. حال وقتی می‌گویند سرعت شاتر دوربین روی ۱۵ ثانیه قرار گرفته یعنی دیافراگم به مدت ۱۵ ثانیه باز می‌ماند.
 
طبیعی است که که سرعت‌ شاتر بالاتر مساوی باز و بسته شدن بیشتر دیافراگم است و این امر باعث می‌شود نور کمتری به درون دوربین عکاسی وارد شود. اگر سرعت شاتر را کاهش دهید نوری بیشتری به دوربین هجوم خواهد آورد و شما را در مکان‌های تاریک یاری می‌دهد.

درباره نویسنده
عبداله افتاده
دانش آموخته رشته روابط عمومی الکترونیک هستم، به واسطه شرایط زندگی رشته‌های مختلف کاری را تجربه کردم، تا اینکه در سال 1380 با ورود به خبرگزاری ایرنا استان تهران به عنوان خبرنگار متوجه اشتیاق فراوان به این حرفه شدم. از آن زمان تاکنون نیز در رسانه‌های مختلف در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات مشغول به فعالیت بوده‌ام. موجب خرسندی است اگر انتقادات، پیشنهادات و سوژه های خبری خود را از طریق کانال‌های ارتباطی زیر با من به اشتراک بگذارید.

ارسال یک نظر