شهر ارتباطات و فناوری اطلاعات به وسعت یک هزار هکتار در منطقه ویژه خدمات هوایی پیام و در راستای توسعه صنایع ICT، صنایع High Tech، صنایع سبز و علوم وابسته به آن راه اندازی میشود.
نود آی سی تی – ایجاد شهر ارتباطات و فناوری اطلاعات در راستای تحقق برنامه پنجم توسعه و ماموریتهای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در دستور کار قرار گرفته و براین اساس تفاهمنامهای میان معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی وزارت ارتباطات و موسسه تحقیقات ICT به امضا رسید.
براساس این تفاهمنامه مقرر شد مطالعات امکان سنجی لازم برای شناخت نیازمندیها، پتانسیلها و فرصتهای در نظر گرفته شده برای ایجاد شهر ICT توسط گروه مطالعات راهبردی و اقتصادی موسسه تحقیقات ارتباطات و فناوری اطلاعات انجام شود.
در این راستا از توانمندیهای تمامی شرکتها و مراکز دانش بنیان و فنآور که در زمینه تولید محصولات نرم افزاری و سخت افزاری الکترونیکی فعال هستند، استفاده خواهد شد؛ به این ترتیب توسعه فناوری کشور و حمایت از ایدههای جدید مرتبط با حوزه IT تسریع شده و رساندن آنها به مرحله تجاری سازی با حمایت سرمایهگذاران داخلی و خارجی تسهیل میشود.
واحدهای متمرکز در شهر ارتباطات و فناوری اطلاعات شامل دو دسته اصلی مراکز تولیدی – صنعتی و شرکتهای ارایه دهنده خدمات فناوری اطلاعات از جمله توسعه نرم افزار، برنامه ریزی، نگهداری، مدیریت امکانات و آموزش خواهد بود و ساختار این شهرها به گونهای طراحی و پیاده سازی میشود که تمامی خدمات مورد نیاز شرکتهای مستقر در منطقه از جمله درمانگاه، پست، انبار گمرک، بانک، انبارهای عمومی، پایانههای خودروهای سنگین، امکانات ورزشی و تفریحی و مراکز خرید را به صورت متمرکز در درون خود جای دهند.
قرار است در صورت مثبت بودن نتایج مطالعات امکان سنجی، شهر ارتباطات و فناوری اطلاعات در منطقه ویژه پیام به وسعت یکهزار هکتار در اراضی ۱۰ هزار هکتاری شرکت خدمات هوایی پیام در جهت توسعه صنایع ICT ، صنایع High Tech، صنایع سبز و علوم وابسته به آن به نحوی طراحی شود که تمامی خدمات در آن به صورت کاملا الکترونیکی ارایه شود.
صرفه داشته باشد سرمایهگذاری میکنیم
داوود زارعیان، معاون ارتباطات شرکت مخابرات ایران در این خصوص گفت: شرکت مخابرات ایران با توجه به سرمایهگذاری که در مرکز هوایی پیام انجام داده است هم اکنون نیز به عنوان یکی از اعضای مجمع منطقه هوایی پیام محسوب میشود.
وی افزود: ترکیب اعضای مجمع منطقه هوایی پیام شامل وزارت ارتباطات، مخابرات، پست و پستبانک است و مخابرات نیز سهم بزرگی از این منطقه به واسطه سرمایهگذاریهایی که در گذشته انجام داده است دارد.
وی در پاسخ به این سوال که در زمان خصوصی شدن مخابرات نیز مشکلاتی در همین زمینه برای مشخص شدن سهم مخابرات وجود داشت، گفت: این موضوع همچنان در دست بررسی است اما آنچه که امروز میتوان از آن به عنوان یک نکته مثبت یاد کرد هیچ مشکلی در این خصوص بین مخابرات و وزارت ارتباطات وجود ندارد.
زارعیان افزود: پس از جدا شدن شرکت مخابرات از بدنه دولت گروهی مامور شدند تا سهم مخابرات از منطقه هوایی پیام را بررسی کنند که این موضوع همچنان در حال پیگیری است.
وی در پاسخ به سوالی دیگر در خصوص اینکه با توجه به اینکه وزارت ارتباطات قرار است با همکاری مرکز تحقیقات فناوری اطلاعات و ارتباطات اولین شهر الکترونیکی را در این منطقه راهاندازی کنند آیا مخابرات نیز در این طرح مشارکت خواهد کرد، گفت: از آنجا که اکنون شرکت مخابرات سهامی عام محسوب میشود و ما به سهامدارنمان متعهد هستیم تنها در مواردی سرمایهگذاری یا مشارکت میکنیم که سودهی بالا و تضمین شده داشته باشد.
وی افزود: در این مورد خاص اطلاعات کافی در دست نیست اما همانطور که عملکرد ما در چند سال گذشته نشان میدهد در جاهایی که سودهی کافی نداشته باشد وارد نمیشویم.
منتشر شده در
نظرات
ارسال یک نظر