نود فناوری-بعد از محبوبیت و موفقیت فروشگاههای اینترنتی، بسیاری از جوانان صاحب کسب و کار و یا سرمایه گذاران بزرگ وارد حوزه فروش آنلاین شدهاند. شور و هیجان فروشگاههای اینترنتی به حدی است که طبق آمار پایگاه اطلاع رسانی دولت، تا پایان سال ۱۳۹۵ بیش از ۲۵ هزار فروشگاه اقدام به اخذ نماد اعتماد از مرکز توسعه تجارت الکترونیکی وزارت صنعت کردهاند.
این آمار نشان دهنده بهرهگیری مردم از امکانات و ابزارهای فناوری اطلاعات است که می تواند شکوفایی اقتصادی را رقم بزند. بهتر است بدانیم آمار مورد بحث در حالی اعلام میشود که در آن فروشگاههای اینترنتی در بستر فضای مجازی چون اینستاگرام و کانالهای تلگرامی لحاظ نشدهاند.
رشد بیش از ۳ برابر تعداد فروشگاههای اینترنتی دارای نماد اعتماد الکترونیکی
درآمد این تعداد فروشگاههای اینترنتی فقط از طریق پرداخت درگاه بانکی و بدون احتساب گزینه پرداخت در محل که برای بسیاری از آنها فعال است، تا پایان سال گذشته (۱۳۹۵) بیش از ۷۰ هزار میلیارد تومان برآورده شده است. این آمار و ارقام نشان میدهد که گروههای بسیاری از مردم راه کسب درآمد و ایجاد شغل را از طریق اینترنت فراگرفتهاند. همچنین باید گفت که نقش رشد سه برابری خدمات دولت الکترونیکی در این چند سال اخیر برای رسیدن به این آمار بی تاثیر نبوده است.
اخت اپلیکیشنهای با محتوای بومی از جمله برنامههای دولت جدید است
آمار دیگر این پایگاه اطلاع رسانی نشان میدهد که در دوره دولت یازدهم بیش از ۱۰۰ هزار اپلیکیشن اندرویدی توسط ۲۲ هزار گروه توسعه دهنده ساخته و عرضه شده است. باید توجه داشت که بسیاری از این اپلیکشنها هم برای سازندگان آنها و حتی برای کاربرانشان درآمدزا هستند.
گفتنی است دولت در برنامه ششم توسعه به دنبال ایجاد سالانه ۹۵۰ هزار شغل است که ۱۶۰ هزار از این تعداد در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات تعیین شده است؛ ماموریتی که با رسیدن به آمار دو دهم درصد، فاصله بسیار زیادی تا رسیدن به رقم مطلوب و جهانی یعنی ۱٫۸۷ درصد را دارد و هنوز به مرحله رضایتبخشی نرسیده است.
افزایش سهم فناوری و همگام شدن با پیشرفت روزافزون تکنولوژی در دنیا و کمتر سازمخالف زدن بعضی از کسبوکارهای سنتی در برابر کسبوکارهای مدرن از جمله مواردی است که میتواند با توجه به ظرفیتهای بالقوه موجود، منجر به اشتغالزایی هرچه بیشتر در این حوزه شود.
ارسال یک نظر