سرانجام برنامه ۱۰۰ روزه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات توسط پایگاه اطلاعرسانی دولت منتشر و روی موضوعاتی چون عدم افزایش هزینههای ارتباطی، آغازی دوباره برای شورای عالی فضای مجازی، افزایش یکهزار و ۵۰۰ کیلومتری فیبرنوری در ۱۰۰ روز تاکید شد.
نود آی سی تی – روز گذشته سایت اطلاعرسانی دولت نوشت: اگرچه این مدت، زمان کوتاهی محسوب شده و شاید ارزیابی دستاوردها کمی سخت باشد اما گزارشهای ۱۰۰ روزهای که از سوی سازمانها و دستگاههای مختلف ارایه میشود همگی بیانگر یک نکته است که با وجود همه مشکلات و پیچیدگیها، دولت به آینده کاملا امیدوار و به حل مشکلات مصمم است.
در این میان، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز از این موضوع مستثنی نبوده و مسوولان امر اهتمام خود را بر این قرار دادند که با مقابله با افزایش قیمتها، تلاش برای افزایش پهنای باند و تعریف و تبیین جایگاه بخشهای مختلف از جمله بخش خصوص، اپراتورها و بخش حاکمیت، زمینه دسترسی بیشتر مردم به خدمات، افزایش رفاه و تسهیل در انجام امور را فراهم کنند.
حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در ۱۰۰ روز گذشته تلاش کرد تا با ایجاد همگرایی و ارتباط موثر با بخشهای تاثیرگذار در این بخش، ضمن ایجاد فضای مثبت در راستای خدمتگذاری، از یک سو تصمیمگیریها را براساس منافع مردم و کشور اجرایی و از سوی دیگر از افزایش هزینهها که یکی از دغدغههای اصلی مردم به شمار میرود، جلوگیری کند.
همچنین در این مدت، برنامهریزی میان مدت و بلندمدت در راستای افزایش کیفیت و دسترسی به خدمات ارتباطی و ارایه خدمات جدید به مردم به منظور تحقق اهداف مدنظر عملیاتی شده است.
عدم افزایش هزینههای ارتباطی
بدون شک، یکی از دغدغههای مردم در شرایط کنونی، موضوع هزینههاست و در همین راستا نیز، یکی از اقدامهایی که بلافاصله پس از استقرار دولت جدید در دستور کار این وزارتخانه قرار گرفت جلوگیری از افزایش تعرفههای خدمات این حوزه به منظور حمایت از سبد خانوار بود، به طوری که افزایش تعرفهها منوط به افزایش کیفیت یا ارایه سرویسهای جدید به مردم خواهد بود.
اگرچه در این مسیر برخی مشکلات ایجاد و برخی افزایش تعرفهها بهرغم دستورالعملهای صریح صادر شده، صورت گرفت، اما با پیگیریهای قاطعانه وزیر ارتباطات و سازمان تنظیم مقررات نه تنها ادامه این مسیر به طور کامل متوقف شد بلکه مقرر شد پولهای اضافه دریافت شده نیز به مردم بازگردانده شود.
تبیین جایگاه تمامی بخشها برای خدمتگزاری
یکی دیگر از فعالیتهایی که در ۱۰۰ روز گذشته به شدت مورد توجه بوده و از سوی مسوولان به جدیت پیگیری شده است، تبیین جایگاه بخشهای مختلف در حوزه است به طوری که جایگاه حاکمیت و نقش آن در دفاع از حقوق تمامی ذینفعان مشخص شد.
در همین راستا، فضای تعامل میان اپراتورها و بخش حاکمیتی تعریف و هماکنون اپراتورها و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی هر کدام در جایگاه تعریف شده خود، در حال خدمترسانی به مردم هستند.
آغازی دوباره برای شورای عالی فضای مجازی
یکی از نهادهایی که با دقت نظر مقام معظم رهبری تاسیس شد و برنامهها و اهدافی که برای آن تعریف شد، بیانگر اهمیت حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات و از همه بالاتر توجه و نظر ایشان به این بخش بود، شورای عالی فضای مجازی است.
برخی کارشناسان بر این باورند که این شورا نتوانسته بود به اهدافی که برایش تعریف شده، دست پیدا کند و بر همین اساس و با توجه به نظر کارشناسان و در راستای اجرایی شدن فرامین مقام معظم رهبری در این بخش، مسوولان دولت بر آن شدند تا زمینه لازم برای این منظور را فراهم کنند.
در همین راستا، نخستین جلسه شورای عالی فضای مجازی در دولت جدید با حضور رییسجمهور، رییس مجلس و دیگر مسوولان برگزار و دبیر جدید آن انتخاب شد تا این شورا که تاثیر بسیاری مهمی در سیاستگذاری فضای مجازی میتواند داشته باشد، بتواند وظایف محوله در راستای توسعه و تسهیل خدمترسانی به مردم را عملیاتی کند.
افزایش یکهزار و ۵۰۰ کیلومتری فیبرنوری در ۱۰۰ روز
ایجاد شبکه فیبرنوری یکی از زیرساختهای اصلی پیادهسازی دولت الکترونیکی و ارایه خدمات الکترونیکی به مردم محسوب میشود.
بر همین اساس و با برگزاری جلسات فنی مستمر با بخشهای ذیربط، مقرر شد از طریق سرعت دادن به اجرای پروژههای در دست اقدام، طی ۱۰۰ روز، یکهزار و ۵۰۰ کیلومتر به شبکه فیبرنوری کشور اضافه شود که این امر محقق و به واسطه آن، توسعه قابل ملاحظهای در شبکه فیبرنوری کشور ایجاد شد.
افزایش پهنای باند برای افزایش دسترسی مردم
پیرو اقدامات زیر بنایی برای توسعه بخش ICT در کشور که تاثیر آن در گسترش ارتباطات و سرعت انتقال اطلاعات اقتصادی و اجتماعی در شبکه اینترنت و ایجاد تسهیلات برای ارایه خدمات به مردم و سرعت دسترسی به خدمات الکترونیکی در شبکههای تخصصی و توسعه کسب و کار مردم بسیار زیاد است، در برنامه ۱۰۰ روزه، افزایش ۳۰ و ۴۰ گیگابیت بر ثانیه پهنای باند شبکه بینالملل در دستور کار قرار گرفت تا به واسطه آن، زمینه توسعه فعالیتهای اقتصادی مردم و ایجاد فرصتهای شغلی و کسب و کارهای جدید ایجاد شود.
همچنین افزایش پهنای باند داخل کشور ارایه سرویسها بر بستر شبکه ملی اطلاعات از طریق دولت و بخش خصوصی و غیردولتی به آحاد جامعه و ارایه پهنای باند امن در نقاط مورد نیاز (اعم از برخوردار و غیربرخوردار) و دسترسی پرسرعت پایگاههای داده ملی و استانی و دستگاهی فراهم میشود.
روستاها و نعمت ارتباطات
یکی دیگر از برنامههایی که از روزهای نخستین در دستور کار قرار گرفت و برنامهریزیهای لازم برای تحقق انجام شد، ایجاد ارتباطات روستایی برای روستاهای بدون ارتباط بود تا زمینه استفاده روستاییان از این نعمت فراهم و عدالت از جنس الکترونیکی، گسترش پیدا کند.
در همین راستا امکانات زیرساختی برای دریافت ارتباطات همراه، ثابت و اینترنت بیش از یکهزار روستا فراهم شد که فعالیتهای اجرایی آن نیز آغاز شده است.
راهاندازی پست تلفنی ۱۹۳
ارایه سرویسهای متنوع در بخشهای مختلف از جمله قولهای مسوولان در این حوزه بود که راهاندازی سرویس پست تلفنی ۱۹۳ در این مدت در راستای اجرای این تعهد و همچنین کاهش هزینههای عمومی جامعه و همچنین افزایش رضایت و امنیت شهروندان صورت گرفت.
این سرویس در حال حاضر در ۹ مرکز استان راهاندازی شده و مردم میتوانند از طریق آن، کالای مدنظر را در محدوده شهر خود، در کوتاهترین زمان و با کمترین هزینه جابهجا کنند و آمارها نشان میدهد در همین مدت کوتاه به شدت مورد استقبال مردم قرار گرفته است.
بالاخره اینکه …
مواردی که مطرح شد، گوشهای از تلاشهای تمامی فعالان در این حوزه اعم از دولتی، غیردولتی و خصوصی بوده که طی این مدت کوتاه محقق شده است. این موضوع بر هیچکس از جمله تلاشگران عرصه ارتباطات و فناوری اطلاعات پوشیده نیست که تا اجرای کامل برنامهها و رساندن کشور به توسعهای که شایسته ملت فهیممان باشد، راه درازی در پیش است، اما این وعده را میدهیم که کمر همت به خدمتگزاری بستهایم تا با انتخاب مسیر درست و کمک همه کارشناسان و فعالان بخشهای خصوصی و غیردولتی در این حوزه به اهداف تعریف شده در برنامه پنجم دست پیدا کنیم.
منتشر شده در
نظرات
ارسال یک نظر