در حال خواندن
فروش اموال مخابرات بدون مجوز دولت ممنوع شد
0

بر اساس نامه‌ای که بابک ضرغامی‌مسوول دفتر نظارت و ارزیابی سازمان خصوصی سازی به مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان تهران با قید «فوری – حائز اهمیت» ارسال کرده، از وی خواسته شده با توجه به اقدام شرکت مخابرات در انتشار آگهی برگزاری مزایده املاک، هرگونه ثبت این نقل و انتقال، پس از استعلام کتبی از این سازمان باشد.
نود آی سی تی  – این در حالی است که تصور عمومی‌و خریداران سهام مخابرات از فروش این شرکت به بخش خصوصی، واگذاری آن با همه امکانات، دارایی‌ها و سرمایه‌هاست.
البته در این نامه، از بند ۲۷-۲ قانون بودجه سال ۹۲ سخن به میان آمده که بر اساس آن، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور مکلف است ثبت هرگونه تغییرات در زمینه اساسنامه، سرمایه و همچنین ثبت هرگونه دخل و تصرف در اموال شرکت‌های در حال واگذاری و واگذارشده به ‌صورت کنترلی از جمله نقل و انتقال، ترهین، خرید و فروش و اجاره را پس از أخذ مجوز کتبی از سازمان خصوصی ‌سازی انجام‌ دهد.
با توجه به اینکه شرکت مخابرات در انتشار آگهی مزایده املاک خود، این موضوع را اعلام نکرده بوده، دو فرض می‌توان مطرح کرد که در اولین فرض، اقدام این شرکت مطابق با قانون مذکور نبوده که این موضوع با توجه به ساختار حقوقی این شرکت و توجه آن به مفاد قانونی کمی‌عجیب به نظر می‌رسد. احتمال دیگر اینکه سازمان خصوصی در تفسیر این بند قانونی، موسع عمل کرده که این فرض نیز با توجه به تبعات قانونی و اداری این اقدام درباره مخابرات، قابل تامل خواهد بود.
شاید فرض سومی‌نیز وجود داشته باشد که بر اساس آن، هر دو طرف خود را محق به انجام اقدامات مذکور می‌دانند.
به هر حال، اگر سازمان زیر مجموعه وزارت اقتصاد، این هماهنگی را با شرکت مخابرات انجام داده بود، شاید نیاز به وارد کردن دفاتر اسناد رسمی‌و خریداران املاک مذکور در این پروسه‌های زمان‌بر و اختلافات حقوقی نبود.
 
برای فروش اموال قبلا هم مجوز می‌گرفتیم
اما مدیرعامل شرکت توسعه اعتماد مبین (مالک سهام مدیریتی مخابرات) با بیان اینکه این نامه جدید نیست و برای حدود چهار ماه پیش است، می‌گوید: در حال حاضر هیچ اتفاقی نیافتاده و ما همان طور که این نامه نیز به آن اشاره دارد در فروش املاک از دولت مجوز می‌گیریم.
صابر فیضی افزود: در حال حاضر سهام مخابرات تا زمان پرداخت کامل اقساط نزد دولت به عنوان وثیقه گرو است و در گذشته نیز در خصوص فروش املاک بلا استفاده نیز با اجازه دولت این اقدامات انجام شده است.
وی گفت: تفاوتی که اکنون در روش کار اتفاق افتاده این است که در گذشته دولت ریز فروش املاک را از مخابرات نمی‌خواسته اما اکنون خواهان دریافت جزییات هستند که ما نیز تمام و کمال آنها را در اختیار مدیران سازمان خصوصی سازی کشور قرار داده‌ایم.
 

درباره نویسنده
عبداله افتاده
دانش آموخته رشته روابط عمومی الکترونیک هستم، به واسطه شرایط زندگی رشته‌های مختلف کاری را تجربه کردم، تا اینکه در سال 1380 با ورود به خبرگزاری ایرنا استان تهران به عنوان خبرنگار متوجه اشتیاق فراوان به این حرفه شدم. از آن زمان تاکنون نیز در رسانه‌های مختلف در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات مشغول به فعالیت بوده‌ام. موجب خرسندی است اگر انتقادات، پیشنهادات و سوژه های خبری خود را از طریق کانال‌های ارتباطی زیر با من به اشتراک بگذارید.

ارسال یک نظر