یک کارشناس امنیت الکترونیک با اشاره به آمارهای منتشر شده از جرایم رایانهای سال ۹۰ گفت: به طور متوسط روزانه ۳۶ وب سایت در ایران هک میشود و ۷۳ درصد حفرههای امنیتی کشف شده در سال ۹۰ مربوط به سایتهای دولتی بوده که از این تعداد ۶۰ درصد در حوزه خدمات اینترنتی مربوط به بانکهای دولتی است.
نود آی سی تی – پاشا ناصرآبادی با اشاره به آمارهای منتشر شده از جرایم رایانهای که از سوی پلیس فضای تبادل اطلاعات کشور اعلام شده است، به جرایم رایانهای مربوط به برداشتهای غیرمجاز از حسابهای بانکی اشاره کرد و گفت: در ۱۰ ماهه سال ۹۰ حدود ۴ هزار پرونده جرایم رایانهای در کشور به ثبت رسیده که حدود ۴۷ درصد از این جرایم فضای مجازی مربوط به برداشت غیرمجاز از حساب بانکی بوده است.
وی با تاکید براینکه معمولا این گونه اتفاقات ناشی از بی احتیاطی کاربران است، در مورد شگردهای مجرمان در برداشت از حسابهای بانکی افراد گفت: براساس آمار منتشره ۵۵ درصد از شگردهای مجرمان از حسابهای بانکی مربوط به سوء استفاده از رمز دوم اینترنتی بوده است و نصب نرم افزارهای جاسوسی ۲۴ درصد، سرقت کارتهای بانکی ۹ درصد و فیشینگ یا صفحات اینترنتی جعلی ۸ درصد این موارد را تشکیل داده است.
مدرس و پژوهشگر حوزه فناوری اطلاعات با بیان اینکه به طور متوسط روزانه ۳۶ وب سایت در ایران هک می شود، ادامه داد: بالغ بر ۷۳ درصد حفرههای امنیتی کشف شده در سال ۹۰ مربوط به سایتهای دولتی بوده که از این تعداد ۶۰ درصد حفرههای امنیتی در حوزه بانکها و خدمات اینترنتی مربوط به بانکهای دولتی است.
وی بیشترین انگیزه ارتکاب به جرایم رایانهای در ایران را کسب منافع مالی با اختصاص ۷۲ درصد آمار اعلام کرد و ادامه داد: مسایل ضد اخلاقی ۱۴ درصد انگیزه ارتکاب به جرایم رایانهای، انتقامجویی، تسویه حساب فردی و رقابتهای شغلی ۳ درصد و افتخار به توانایی و سرگرمی ۱۱ درصد این انگیزهها را شامل میشود.
به گفته ناصرآبادی براساس تفکیک جنسیتی صورت گرفته از مجرمان جرایم رایانهای در کشور مشخص شده که ۸۹ درصد مجرمان جرایم رایانهای مرد و ۱۱ درصد زن هستند.
وی در مورد تفکیک سنی مجرمان جرایم رایانهای نیز گفت: جوانان ۱۷ تا ۲۵ سال ۶۴ درصد مجرمان فضای مجازی را تشکیل می دهند و این نشان می دهد که بسیاری از جوانان ما که اطلاعات زیادی از امنیت فضای مجازی نداشته اند بسیار درخطر هستند.
این کارشناس امنیت الکترونیک با بیان اینکه در سال ۸۶ حدود ۹۸ پرونده جرایم رایانه ای در کشور به پلیس آگاهی ارجاع داده شد، تاکید کرد که در سال ۹۰ و به دلیل تشکیل پلیس فتا و وجود قانون جرایم رایانه ای و اطلاع رسانی مردم، این میزان به بیش از ۴ هزار مورد رسیده است.
منبع: خبرگزاری مهر
منتشر شده در
نظرات
ارسال یک نظر