در حال خواندن
شرکت‌های PAP آماده ایجاد شبکه انتقال‌ مجزا هستند
0

یک فعال بازار اینترنت با گلایه از انحصار مخابرات در بستر انتقال اینترنت، گفت: پیشنهاد شرکت‌های ارایه دهنده ADSL برای شکستن انحصار مخابرات و کاهش هزینه‌های انتقال، فیبر‌کشی داخل استانی است.
نود آی سی تی – مدیرعامل یک شرکت ارایه دهنده خدمات اینترنت پرسرعت (ADSL) که در روز ارتباطات، در جشنواره انتخاب بهترین‌‌های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور از دید وزارت ارتباطات، عنوان نخست را از میان تمام ارایه دهندگان ADSL به خود اختصاص داد، روز گذشته در یک نشست خبری با اصحاب رسانه ضمن تشریح مشکلات ارایه دهندگان اینترنت، از بازار انحصاری مخابرات و محدودیت‌های تحمیلی این شرکت گلایه کرد.
محمد حسن شانه‌ساززاده گفت: شرکت مخابرات رویکرد حذف شرکت‌های ندا (ارایه دهندگان اینترنت پر سرعت) را در پیش گرفته است؛ این شرکت تعادل در بازار را از بین برده و در این حوزه ایجاد انحصار کرده است‌.
وی توضیح داد: شرکت مخابرات از یک سو باید به شرکت‌های ارایه دهنده اینترنت پرسرعت (ندا) سرویس و بستر ارایه کند و از سوی دیگر نیز، خود ارایه دهنده سرویس اینترنت پرسرعت و رقیب شرکت‌های ندا در بازار است.
وی ادامه داد: اما مخابرات سرویس‌هایی که باید طبق قانون ارایه کند را به شرکت‌ها نمی‌دهد؛ برای مثال در برخی مراکز نزدیک به دو سال است که در انتظار به روز کردن تجهیزات خود هستیم؛ در مرکز دیگری شرکت مخابرات یک باره ۱۰۰۰ مشترک ما را از روی سیم مسی به فیبرنوری منتقل کرد و به آنها می‌گوید اگر مایل به استفاده مجدد از ADSL هستند، می‌توانند از مخابرات سرویس‌ بگیرند؛ همچنین در حالی که متقاضیان اینترنت شرکت‌های ندا را معطل می‌‌کند، به متقاضیان‌ اینترنت مخابرات، به سرعت سرویس‌ داده می‌شود.
شانه‌ساز زاده بیان کرد: در ادامه فعالیت‌های غیر رقابتی مخابرات، حتی در قبوض تلفن ثابت استان‌های اصفهان و خراسان ذکر شده ” برای جلوگیری از سرقت اطلاعات‌تان، سرویس خود را از مخابرات دریافت کنید‌”.
رییس هیات مدیره شاتل ادامه داد: مرجع نظارتی و حکم در این رابطه، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی است، اما با وجود مذاکره و ارجاع چندباره موضوع به رگولاتوری، مجلس شورای اسلامی، مرکز پژوهش‌های مجلس و سایر نهادهای مرتبط، تاکنون پاسخی دریافت نکرده‌ایم.
شانه‌ساز زاده گفت: حضور شرکت‌های ندا (ارایه دهندگان اینترنت پرسرعت) در بازار، برای مخابرات خوشایند نیست؛ شرکت مخابرات رویکرد حذف شرکت‌های ندا را در پیش گرفته و با این اقدام خود تعادل در بازار را از بین می‌برد و انحصار ایجاد کرده است؛ این در حالی است که حجم بازار نشان می‌دهد، جای کار برای مخابرات و شرکت‌های ندا وجود دارد.
رییس هیات مدیره شاتل با اشاره به نظرات سازمان تنظیم مقررات و شورای رقابت در بازار مخابرات و اینترنت، گفت: این دو نهاد باید به جای تغییر تعرفه‌ها، برای ایجاد رقابت تلاش کنند.
رییس هیات مدیره شاتل گفت: به رغم تمام این محدودیت‌ها و سختی‌ها، می‌توان با روشی انحصار مخابرات در لایه انتقال اینترنت را شکست.
وی توضیح داد: با شرایط فعلی که لایه انتقال به صورت انحصاری در اختیار مخابرات است و تمام شرکت‌ها باید سرویس خود را از مسیر مخابرات منتقل کنند، ارایه سرویس‌های ارزش افزوده نظیرIPTV  (تلویزیون اینترنتی) و پرداخت هزینه‌های سنگین انتقال، تنها برای مخابرات صرفه اقتصادی خواهد داشت‌.
شانه‌ساز زاده عنوان کرد: پیشنهاد ۱۱ شرکت ارایه دهنده اینترنت پرسرعت (PAP) برای شکستن انحصار مخابرات در لایه انتقال و کاهش هزینه‌های انتقال، فیبرکشی و شبکه سازی داخل استانی است.
وی توضیح داد: براساس قانون فیبر‌کشی بین استانی تنها در اختیار حاکیمیت (شرکت ارتباطات زیرساخت) است و بنا‌براین طبق همین قانون، ایجاد شبکه و فیبرکشی داخل استانی و بین شهری مجاز و قانونی است.
شانه‌ساز زاده گفت: این پیشنهاد از سوی ۱۱ شرکت PAP به مراجع مربوط اعلام شده است اما به رغم نبود منع قانونی، تاکنون مورد بررسی قرار نگرفته و پاسخی دریافت نشده است.
گفتنی است، ۱۱ شرکت از سازمان تنظیم تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، مجوز ارایه سرویس‌ اینترنت پرسرعت دارند که به نام شرکت‌های ندا (PAP) نامیده می‌شوند.
منبع: خبرگزاری فارس

درباره نویسنده
عبدالله افتاده

ارسال یک نظر