در حال خواندن
ساخت ماهواره مخابراتی مشترک کشورهای اکو
0

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر توسعه همکاری‌های کشورهای منطقه در حوزه ICT در نخستین اجلاس وزرای ارتباطات کشورهای اکو، پیشنهاد ساخت ماهواره مخابراتی مشترک با این کشورها را مطرح کرد.
نود آی سی تی – رضا تقی پور در نخستین اجلاس وزرای ارتباطات و فناوری اطلاعات و چهاردهمین نشست سران مخابراتی کشورهای عضو اکو (ECO) که صبح امروز به میزبانی ایران در تهران آغاز به کار کرد با اشاره به رشد فزآینده ارتباطات اجتماعی در گستره جهانی و نقش بنیادین تبادلات علمی و فرهنگی در حیات اجتماعی ملل بر افزایش روند همبستگی و نزدیکی علمی و فرهنگی جوامع انسانی و ضرورت برقراری ارتباطی فعال و پویا در تمام عرصه‌ها تاکید کرد.
وی با بیان اینکه کشورهای عضو اکو از زمان تاسیس متناسب با اهداف در نظر گرفته شده، همواره تلاش کرده‌اند تا همکاری‌های خود را در زمینه‌های مختلف با هدف توسعه بیشتر و موثرتر کشورها در منطقه گسترش دهند، عنوان کرد: ارتقای شرایط برای توسعه اقتصادی پایدار به افزایش رفاه مردم، گسترش تجارت درون منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای و حذف موانع تجاری، تلاش در جهت همکاری کشورهای عضو با تجارت جهانی و ارتقای همکاری‌های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، فنی وعلمی و در عین حال توسعه زیربناهای حمل ونقل ارتباطات از جمله اهداف مهم برگزاری این اجلاس است.
 
‌لزوم صحنه گردانی بین المللی کشورهای اکو
از آنجا که سازمان همکاری اقتصادی (اکو) تنها با نگاه به استفاده حداکثری از توان و ظرفیت‌های کشورهای عضو به بازیگری اثرگذار و پویا تبدیل خواهد شد وزیر ارتباطات به این سازمان توصیه کرد که در اولین اجلاس وزرای ارتباطات به گسترش همکاری‌ها در این زمینه توجه کافی را داشته باشد. چرا که از این طریق کشورهای عضو اکو می‌توانند ضمن کمک به توسعه خود در صحنه گردانی بین المللی از جایگاه بهتری برخوردار شوند.
تقی‌پور گفت: همکاری در زمینه رگولاتوری و پیشنهاد تشکیل شورای رگولاتوری‌های کشورهای عضو اکو بین کمیته مدیریت حمل ونقل ارتباطات و با رویکرد ایجاد توافق‌نامه هماهنگی‌های مرزی جهت رفع و یا کاهش تداخل مضر فرکانسی در سرویس‌های مختلف ارتباطات از جمله اتفاقات مثبت است.
وی ادامه داد: در عین حال تدوین استانداردهای مخابراتی منطقه‌ای و استفاده از ظرفیت‌های طرفین در زمینه تایید نمونه تجهیزات مخابراتی و فناوری اطلاعات از دیگر نکاتی است که در این نشست می تواند مورد توجه قرار گیرد.
 
بررسی ساخت و تولید تجهیزات مخابراتی و ماهواره‌ای
وزیر ارتباطات همکاری و تبادل تجربیات در زمینه‌های نرم افزار و سخت افزاری، ارایه خدمات متعدد ICT ، ایجاد زیرساخت‌ها و ارایه سرویس‌های دولت الکترونیک، همکاری میان اپراتورهای سیار در زمینه‌های مختلف و از جمله کاهش تعرفه‌های رومینگ بین الملل، ایجاد و ارتقای امکانات در انجام آزمایش‌های فنی رومینگ و ظرفیت دروازه بین الملل از جمله مسایلی هستند که از زمینه‌های مشترک فراوانی برای همکاری میان اعضای اکو برخوردار است.
وی پیشنهاد کرد که بررسی زمینه ساخت و تولید تجهیزات مخابراتی و استفاده از دانش مشترک در زمینه طراحی و ساخت ماهواره مخابراتی مشترک با استفاده از نقاط مداری کشورهای عضو اکو در دست پیگیری قرار گیرد.
 
توجه به مبارزه با جرایم حوزه سایبری
تقی پور توجه به مباحث امنیتی و مبارزه با جرایم حوزه سایبری را از دیگر مواردی دانست که می‌تواند مورد توجه کشورهای عضو اکو قرار گیرد و سرمایه‌گذاری‌های مشترک، ایجاد و تقویت بازار و صنعت مشارکتی ICT، حمایت از اتحادیه‌های بخش خصوصی را از دیگر نکات حائز اهمیتی برشمرد که می‌تواند موجبات توسعه صنعت ICT را فراهم آورند.
 
توسعه شاخص آمادگی الکترونیکی ایران
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات کشورمان با اشاره به برنامه چشم انداز ۲۰ ساله ایران در زمینه ICT گفت: طبق برنامه پنجم توسعه لازم است شاخص آمادگی الکترونیکی ایران در این مدت از هشت به ۱۰ ارتقا پیدا کند و توسعه پورت‌های پرسرعت ما نیز تا مرز ۵۰ درصد خانواده‌ها پیش رود. همچنین براساس برنامه پنجم توسعه لازم است ایران در زمینه عرضه خدمات الکترونیکی بین دستگاه‌های مختلف به شکل ۱۰۰ درصد الکترونیکی شود و خدمات الکترونیکی دستگاه‌ها و بنگاه‌ها به مردم نیز تا مرز ۷۰ درصد به صورت الکترونیکی ارایه شود. در همین حال جایگزینی اسکناس و شبه پول با پرداخت الکترونیکی به میزان ۸۰ درصد از دیگر برنامه‌های مورد تکلیف در برنامه پنجم توسعه است.
 
سهم ۳۰ درصدی توسعه آموزش الکترونیکی
تقی‌پور با بیان اینکه تشکیل پرونده سلامت الکترونیکی و ارایه کارت ملی هوشمند برای تمام مردم کشور از دیگر اهداف برنامه پنجم توسعه است، اضافه کرد: طبق این برنامه لازم است ایران به سهم ۳۰ درصدی در توسعه آموزش الکترونیک برسد و در زمینه تجارت الکترونیک نیز به سهم ۲۰ درصدی در داخل و ۳۰ درصدی در خارج از کشور دست پیدا کند.
همچنین براساس گفته‌های وزیر ارتباطات، توسعه ثبت و ممیزی املاک شهری و روستایی و همچنین ایجاد و توسعه زیرساخت داده مکانی ملی (NSDL) باید تا مرز صد درصد تکمیل شوند و توسعه مدیریت منابع سازمانی (ERP) به سهم ۶۰ درصدی برسد و توسعه صادرات محصولات و خدمات فن‌آوری اطلاعات به جایگاهی برسد که ۱.۵ درصد صادرات غیر نفتی را به خود اختصاص دهد.
 
۹۲ درصد ایرانی ها موبایل دارند
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به آمارهایی درخصوص زیرساخت‌های ICT کشور گفت: در ایران ضریب نفوذ مشترکان تلفن ثابت به میزان ۳۴.۷ درصد یعنی پوشش صد درصد خانوارها و کسب وکارها رسیده و ضریب نفوذ مشترکان تلفن همراه نیز حدود ۹۲ درصد است. همچنین ضریب نفوذ کاربران اینترنت ۴۷ درصد است که با تحت پوشش قرار دادن تمامی نقاط شهری و ۹۷ درصد روستاهای بالای صد نفر جمعیت و با متوسط سرانه جابه جایی محموله‌های پستی به میزان ۱۴.۸ درصد ایران یکی از کشورهای در حال توسعه در حوزه کشورهای منطقه خاورمیانه و اکو به شمار می‌رود.
وی تعداد روستاهای دارای ارتباط را بالغ بر ۵۲ هزار روستا دانست و گفت: در حال حاضر ۱۱۹ کشور با ایران دارای ارتباط رومینگ هستند.
تقی پور پهنای باند بین الملل کشور را ۶۳.۷ گیگابیت بر ثانیه اعلام و بیان کرد: در حال حاضر تعداد کشورهای متصل به آبهای ایران حدود ۱۴ کشور است.
به گزارش مهر، نخستین اجلاس وزرای ارتباطات و فناوری اطلاعات اعضای اکو با حضور نمایندگان ۱۰ کشور عضو سازمان همکاری‌های اقتصادی منطقه ای به مدت ۳ روز در تهران برگزار می شود.

درباره نویسنده
عبدالله افتاده

ارسال یک نظر