به گفته رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در صورتی که مجموع صورتحسابهای مشترکان برخلاف پیشبینی کمیسیون تنظیم مقررات افزایش داشته باشد امکان بازنگری در تعرفههای جدید تلفن همراه وجود دارد.
نود آی سی تی – محمدعلی فرقانی در خصوص اینکه بیشتر مکالمات مشترکان تلفن همراه عمدتا درون شهری است و با افزایش تعرفه هر دقیقه از ۴۴۷ ریال به ۵۵۱ ریال احتمالا هزینه مکالمات در سبد خانوار افزایش خواهد داشت گفت: بر اساس آمار ترافیکی اندازهگیری شده در شبکه تلفن همراه شرکت مخابرات ایران ۷۰ درصد مکالمات شبکه تلفن همراه، شهری و ۳۰ درصد بین شهری است و میانگین وزنی هر دقیقه مکالمه با احتساب جابهجایی ۵۳۷ ریال است، که براین اساس و با توجه به تعرفه سایر اپراتورها و همچنین قیمت بازار، الزام کمیسیون و رگولاتوری در پروانههای صادره برای تعیین تعرفه پایه، تعرفه یکنواخت ۵۱۵ ریال برای یک دقیقه مکالمه صوتی سیمکارت دایمی به کمیسیون پیشنهاد شده است.
وی افزود: با توجه به عملکرد ترافیکی مشترکان در صورتی که آنها تماسهای خود را مدیریت کنند قطعا هزینه صورتحساب آنها کاهش خواهد داشت.
وی با بیان اینکه اپراتورهای تلفن همراه حتی میتوانند برای هر دقیقه ۴۰۰ ریال نیز دریافت کنند، گفت: کمیسیون تنظیم مقررات در مصوبه اخیر خود سقف و پایه تعرفهها را مشخص کرده است به این معنی که اپراتورها نمیتوانند بالاتر از تعرفه اعلامی اقدام به تعرفهگذاری کنند اما اگر اپراتوری قصد تعرفهگذاری پایینتر از تعرفه پایه را داشته باشد تا زمانی که مورد اعتراض سایر اپراتورها قرار نگیرد مانعی برای آن وجود ندارد.
وی افزود: در شرایط حاضر بعید به نظر میرسد اپراتوری کمتر از تعرفه پیاه اقدام به ارایه سرویس کند اما در شرایط رقابتی اپراتورها میتوانند برای جذب مشترک بیشتر تعرفههای ارزانتری در نظر بگیرند.
وی گفت: تصویب پیشنهاد یکنواخت سازی تعرفه مکالمات تلفن همراه در کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، به معنای افزایش هزینهها نیست و افزایش یا کاهش هزینه تلفن همراه به رفتار مشترکان و شیوه عمل اپراتورها در فضای رقابتی بستگی دارد.
معاون وزیر ارتباطات گفت: کاهش تعرفهها نسبت به میانگین، حذف هزینه جابهجایی، ساده سازی و شفاف سازی تعرفهها، یکسان سازی تعرفه پایه برای تمامی اپراتورهای تلفن همراه، ایجاد و توسعه شرایط رقابتی و عدم وابستگی نظام تعرفهگذاری به طرح شمارهگذاری را از مزایای تعرفه یکنواخت پیشنهادی عنوان کرد.
وی در تشریح مزایای طرح پیشنهادی گفت: تعرفههای مکالمات تلفن همراه شرکت مخابرات ایران بر اساس مصوبه سال ۱۳۸۳ شورای اقتصاد مبتنی بر شهری و غیر شهری تنظیم شده است که در آن تعرفه مکالمات صوتی مشترکان براساس ۹۲ نقطه بین شهری کشور محاسبه میشود. به این ترتیب در صورتی که مشترکی در نقطه PC کرج سیمکارت دریافت کرده باشد به عنوان مشترک آن PC ثبت شده و چنانچه با مشترکی که در PC کرج ثبت شده باشد تماس برقرار کند تعرفه مکالمه او دقیقهای ۴۴۷ ریال محاسبه میشود. ولی در صورتی که با مشترکی که در منطقهای دیگر حتی در مجاورت منطقه خود مثلا در PC ورامین ثبت شده باشد، تماس بگیرد تعرفه مکالمه او دقیقهای ۷۶۰ ریال محاسبه میشود.
وی افزود: اگر همین فرد از منطقه خود خارج شود و به عنوان مثال به تهران سفر کند برای تمامی تماسهای ایجاد شده توسط او و همچنین تماسهایی که با او گرفته میشود برای هر دقیقه مکالمه هزینه جابهجایی به مبلغ ۸۹ ریال برای وی در نظر گرفته میشود.
فرقانی با اشاره با اینکه ساختار فعلی تعرفه گذاری مبتنی بر ساختار قدیمی شرکت مخابرات کشور تعریف شده، گفت: این ساختار با ماهیت شبکههای تلفن همراه و همچنین روند تعرفه گذاری در دنیا مغایرت داشته و موجب اتلاف منابع شماره گذاری نیز شده است. ضمن آنکه دو اپراتور دیگر تلفن همراه یعنی ایرانسل و رایتل نیز از ساختار تعرفهای یکسان استفاده میکنند بر همین اساس تعیین تعرفه یکنواخت برای شبکه تلفن همراه شرکت مخابرات ایران نیز اجتنابناپذیر است.
رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی گفت: قیمت پیشنهادی برای تعرفه پایه نسبت به میانگین موجود کمتر در نظر گرفته شده است و رفتار اپراتورها در بازار رقابتی نشان میدهد که اپراتورها برای رقابت و جذب بیشتر مشترکان، تعرفههای خود را کمتر از تعرفه پایه تعیین خواهند کرد و از ظرفیت ۲۰ درصد اضافه بر تعرفه پایه که در پروانهها پیشبینی شده است استفاده نخواهند کرد. بر همین اساس برای اکثر مشترکان که در قبضهای خود ترکیبی از مکالمات شهری و بین شهری و جابهجایی دارند، هزینه ماهیانه کاهش مییابد.
با تکمیل شبکه ملی اطلاعات تعرفه تلفن همراه به یک سوم تعرفه فعلی کاهش مییابد!
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در گفتوگو با ایرنا، هرگونه افزایش تعرفه مکالمات تلفن همراه را رد کرد و گفت: استراتژی حوزه ارتباطات کشور، توسعه هر چه بیشتر شبکههای تلفن همراه و به موازات آن کاهش قیمتهاست.
محمدحسن نامی با تاکید بر اینکه تعرفه اپراتورهای تلفن همراه، هیچگونه افزایشی نخواهد داشت، در مورد اخبار منتشر شده در خصوص افزایش تعرفههای همراه اول از ۴۴۷ ریال در دقیقه به ۵۱۵ ریال، گفت: بارها اعلام کردهایم که اپراتورها در راستای خدمات رسانی بهتر و ارزانتر باید با هم رقابت کنند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: منتظر هستیم که شبکه ملی اطلاعات تکمیل و قیمتها در حوزه تلفن همراه به یک – سوم تعرفه فعلی کاهش پیدا کند.
گفتنی است، تا پیش از این مصوبه، تماس داخل شبکه اپراتورهای ایرانسل ۴۹۹ ریال، رایتل ۵۵۵ ریال و همراه اول با توجه به هزینه جابهجایی ۴۴۷ ریال، ۵۳۶ ریال، ۷۶۰ ریال و ۸۴۹ ریال به ازای هر دقیقه محاسبه میشد.
از اول خرداد ماه تعرفهها لازمالاجراست
معاون سازمان تنطیم مقررات و ارتباطات رادیویی در گفتوگو با مهر با بیان اینکه نرخ پایه مکالمات تلفن همراه برای اپراتورهای موبایل حداقل ۵۱۵ ریال به ازای هر دقیقه تعیین شده است، گفت: نرخهای جدید مکالمه با تلفن همراه دایمی و اعتباری برای اپراتورهای فعال کشور از اول خردادماه امسال لازمالاجراست.
حسن رضوانی با تشریح جزییات مصوبه ۱۵۶ کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در مورد تعیین نرخ جدید برای یکسان سازی مکالمات تلفن همراه افزود: با تصویب این کمیسیون نرخ پایه مکالمات اپراتورهای موبایل همراه اول، ایرانسل و رایتل ۵۱۵ ریال به ازای هر دقیقه تعیین شد.
وی این نرخ را مربوط به سیمکارتهای دایمی اپراتورهای موبایل عنوان کرد و گفت: نرخ پایه مکالمه با سیمکارتهای اعتباری اپراتورهای تلفن همراه تا ۵۰ درصد بیشتر از نرخ پایه مکالمه با سیمکارتهای دایمی است.
رضوانی با بیان اینکه نرخهای تعیین شده مربوط به مکالمات داخلی شبکه اپراتورها در نظر گرفته شده است، افزود: برای مکالمه خارج از شبکه و با سیمکارت دیگر اپراتورها، نرخ مکالمات تغییری نیافته است.
معاون سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با تاکید بر اینکه این نرخ به عنوان نرخ پایه تعیین شده است گفت: اپراتورها میتوانند حداکثر ۲۰ درصد بالای این نرخ قیمتگذاری کنند اما با توجه به شرایط رقابتی موجود میان اپراتورهای موبایل به نظر میرسد اپراتورها پایینترین نرخ را برای مکالمات مشترکانشان در نظر بگیرند که از این لحاظ این نرخگذاری میتواند به نفع مشترکان باشد.
وی با بیان اینکه مصوبه یکسان سازی نرخ پایه مکالمات تلفن همراه هفته آینده به اپراتورهای موبایل کشور ابلاغ خواهد شد، افزود: این اپراتورها ملزم به اطلاعرسانی شفاف به مشترکان هستند و باید نرخهای جدید برای سیمکارتهای دایمی از ابتدای خردادماه در قبوض اعمال شود و برای سیمکارتهای اعتباری نیز این نرخها از ابتدای خردادماه محاسبه خواهد شد.
مخابرات در حال بررسی تعرفهها
مدیرکل روابط عمومی شرکت مخابرات ایران با بیان اینکه تعرفههای اعلام شده از سوی سازمان تنظیم مقررات منطقی است گفت: مدیران شرکت مخابرات از این تعرفهها استقبال میکنند.
داوود زارعیان در خصوص اینکه همراه اول چه تعرفهای را برای سیمکارتها دایمی در نظر میگیرد، افزود: کارشناسان ما در حال بررسی تعرفهها هستند و مطمئنا تعرفهای از سوی همراه اول انتخاب خواهد شد که هم منافع مشترکان و هم منافع شرکت را تامین کند.
وی در خصوص اینکه آیا این احتمال وجود دارد که همراه اول پایینتر از تعرفه ۵۱۵ ریال را برای سیمکارتهای دایمی انتخاب کند، گفت: شخصا موافق کاهش تعرفه مکالمات نیستم و بعید میدانم همراه اول از رقم ۵۱۵ ریال پایینتر را انتخاب کند و تجربه نیز نشان داده اپراتورها با ارایه طرحهای تشویقی میتوانند رضایت مشتریان خود را جلب کنند.
منتشر شده در
نظرات
ارسال یک نظر