در حال خواندن
روش‌های مدیریت اینترنت در کشور ایراد دارد
0

به گفته معاون پژوهشی موسسه تحقیقات ICT، از آنجا که برای پالایش محتوای اینترنت تاکنون آزمون و خطاهایی در کشور انجام شده و در صحیح نبودن تمام را‌ه‌ها نیز شکی نیست و موجبات نارضایتی کاربران را به دنبال داشته، این مرکز با ارایه فراخوانی به منظور تولید نرام‌افزار بومی فیلترینگ سعی دارد، با این طرح مسیری را طی کند که هر دو منظور را به نحو بهتری پوشش دهد؛ ضمن اینکه نارضایتی‌ها و ناراحتی‌ها از نحوه پالایش اینترنت نیز کاهش یابد.
پیش بینی ۴۰ میلیارد تومان طرح تحقیقاتی برای امسال
نود آی سی تی- مجید نور حسینی در خصوص اعتبار پروژه‌های پژوهشی موسسه تحقیقات فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت ICT برای امسال گفت: در سال ۹۱ حدود ۴۰ میلیارد تومان اعتبار پژوهشی برای موسسه در نظر گرفته و طرح تعریف شده است.
وی ادامه داد: اما مشخص نیست که تمام این ۴۰ میلیارد تومان اعتبار تخصیص داده شود؛ و به همان میزانی که اعتبار اختصاص یابد پروژه انجام می‌دهیم.
وی ادامه داد: بر این اساس پروژه‌ها اولویت‌بندی و به ترتیب اولویت اجرا می‌کنیم.
تحقق ۲۶ میلیارد از ۴۰ میلیارد اعتبار پژوهشی سال گذشته
معاون پژوهشی موسسه تحقیقات ICT، افزود: برای سال گذشته نیز ۴۰ میلیارد تومان اعتبار تحقیقاتی پیش‌بینی شده بود که در عمل حدود ۲۶ میلیارد تومان تحقق پیدا کرد.
نورحسینی گفت: در طول سال گذشته، زمانی بود که ۷۹ پروژه به طور موازی در موسسه در حال اجرا بوده و در سال ۹۰ حجم کاری مؤسسه نسبتا بالا و بی‌سابقه بود ؛ احتمالاً همان حجم کاری سال گذشته در سال جاری نیز در مؤسسه وجود خواهد داشت.
وی در پاسخ به این سوال که سرفصل‌های طرح‌های امسال چیست، گفت: با توجه به اینکه در ابتدای سال قرار داریم، هنوز پروژه‌های سال ۹۱ احصا نشده اما در سال جاری حدود ۱۴ طرح وجود دارد که از میان آنها پروژه‌ها را خواهیم داشت و برخی از آنها نیز از سال ۹۰ آغاز شده‌اند و در سال ۹۱ تکمیل خواهند شد.
 
فراخوان یکباره پروژه‌ها منتفی شد
وی در پاسخ به سوالی دیگر مبنی براینکه سال گذشته انتقادات از نحوه فراخوان ‏پروژه‌های مرکز تحقیقات مخابرات، این مرکز را بر آن داشت که بر خلاف سال‌های گذشته فراخوان پروژه‌ها را به صورت ‏متمرکز و همراه با اطلاع رسانی گسترده‌تر انجام دهد؛ آیا امسال نیز مانند روال سال گذشته عمل خواهد شد، افزود: در سال ۹۰  یک بار به صورت یک باره فراخوان پروژه‌ها اعلام شد؛ اما پس از آن نیز در چند نوبت، پروژه‌هایی را به صورت تکی اعلام کردیم.
وی ادامه داد: امسال نیز به همین منوال عمل خواهد شد؛ به این صورت که پروژه‌ها به صورت متمرکز و یکباره اعلام نخواهد شد، بلکه طرح‌ها اولویت‌بندی می‌شوند و بر اساس اولویت در نوبت اعلام قرار خواهند گرفت.
وی عنوان کرد: مانند سال گذشته، برخی پروژه‌ها به موسسه سفارش شده و برخی نیز در موسسه تعریف شده است؛ البته امسال اکثر پروژه‌ها، سفارش وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است و تاکید ما نیز روی آنها است.
معاون پژوهشی موسسه تحقیقات ICT وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: به غیر از پروژه‌های سفارش وزارت‌خانه، شرکت‌های دیگری نیز به موسسه پروژه سفارش داده‌اند، از جمله همراه اول که امسال کارفرمای یکی از پروژه‌های مؤسسه است.
نور حسینی در خصوص هزینه پروژه‌ها، گفت: برخی پروژه‌ها پتانسیل فروش و تجاری شدن را دارند که موسسه با این شرکت‌ها به صورت مشارکتی همکاری دارد، به این صورت که ۵۰ درصد هزینه را تقبل می‌کند و ۵۰ درصد باقی مانده را شرکت باید تأمین ‌کند.
وی بیان کرد: زمانی که محصول آماده می‌شود باید اجباری برای شرکت‌ باشد که حتماً محصول را به بازار ببرد و بتوانند ۵۰ درصد را تأمین کند و بازگرداند و گرنه اینگونه می‌شود که مؤسسه کاری را سفارش داده، شرکتی آن را انجام داده و محصول آن روی تاقچه مانده است که ما نمی‌خواهیم این اتفاق بیافتد.
نور حسینی گفت: بنابراین ما عملاً ۵۰ درصد هزینه را تقبل می‌کنیم و ۵۰ درصد دیگر را خود شرکت تأمین می‌کند که در صورت تمایل می‌تواند از محل وام وجوه اداره شده وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات کمک بگیرد.
 
تمرکز بر پروژه‌های فناوری اطلاعات
معاون موسسه تحقیقات ICT وزارت ارتباطات در خصوص پروژه‌های امسال عنوان کرد: در بین پروژه‌های امسال، پروژه‌های فناوری اطلاعات از اهمیت بیشتری برخوردار هستند؛ البته نه به این معنی که موضوعات دیگر را در بین پروژه‌ها نخواهیم داشت؛ بلکه به این معنی که پروژه‌های فناوری اطلاعات به دلیل نیازهای روز کشور و توانایی و پتانسل موجود برای بهره‌برداری اقتصادی از این پروژه‌ها، در اولویت قرار دارند.
وی گفت: اما پروژه‌های CT (ارتباطات)، مخابرات نوری، مخابرات بی سیم، مخابرات نسل جدید (LTE)، مخابرات ماهواره‌ای نیز همچنان در دستور کار موسسه قرار دارد.
 
از پروژه اتصال منازل به فیبر نوری اطلاعی نداریم
وی در خصوص  پروژه اتصال منازل به فیبر نوری، که پروژه آن توسط مرکز تحقیقات انجام شد گفت: در آن زمان مطالعات مقدماتی و تعیین طرح تجاری این پروژه در موسسه تحقیقات ICT انجام شد؛ پس از پایان مطالعات مقدماتی و زمانی که طرح به مرحله‌ اجرا نزدیک شد، از آن پس، برای اجرا به وزارت خانه سپرده شد که هم اکنون نیز در وزارت ارتباطات مراحل اجرایی را طی می‌کند.
معاون پژوهشی موسسه تحقیقات ICT وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: پس از تحویل پروژه به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، قرار بود یک شرکت، به صورت مشارکتی از چند سازمان و نهاد، برای سرمایه‌گذاری و اجرای این پروژه ایجاد  شود که هم اکنون این کار در حال انجام است.
نور حسینی بیان کرد: موسسه تحقیقات ICT تنها عهده‌دار فاز مطالعاتی و طرح تجاری پروژه بود و نقشی در اجرای آن ندارد، کار مطالعاتی و تهیه طرح تجاری پروژه اتصال منازل به فیبر نوری در دی ماه سال ۹۰ در موسسه تحقیقات ICT پایان یافت و به وزارت ارتباطات سپرده شد.
 
مقابله با استفاده سوء از اینترنت، سد راه استفاده منطقی نشود
وی در خصوص الام فراخوانی به منظور شناسایی توان داخلی برای ارایه طرح‌های کاربردی و عملیاتی در سالم‌سازی و پالایش اینترنت که توسط موسسه تحقیقات ارتباطات و فناوری اطلاعات وزارت ارتباطات، انجام شده گفت: مدیریت بر اینترنت باید به نحوی اعمال شود که استفاده و کاربرد آن برای افرادی که استفاده منطقی از اینترنت دارند، محدود و موجب ناراحتی آنها نشود؛ ضمن اینکه باید بتوانیم جلوی استفاده سوء از اینترنت را نیز بگیریم.
وی ادامه داد: برای این منظور آزمون و خطاهایی در کشور انجام شده و در صحیح نبودن تمام را‌ه‌ها نیز شکی نیست.
معاون پژوهشی موسسه تحقیقات ICT وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بیان کرد: اما با این طرح قصد داریم مسیری را طی کنیم که هر دو منظور را به نحو بهتری پوشش دهد؛ ضمن اینکه نارضایتی‌ها و ناراحتی‌ها از نحوه پالایش اینترنت نیز کاهش یابد.
وی افزود: اگر بتوانیم این کار را به درستی انجام دهیم، می‌توانیم استفاده درست از اینترنت را محقق کنیم.
وی با بیان اینکه سامانه‌های خارجی پالایش محتوایی در کشورهایی که دغدغه‌های ما را دارند، مثل کشور چین وجود دارد گفت:  برخی از این مدل‌ها کاملا برای ما قابل استفاده است و برخی نیز نیاز به کمی بومی سازی دارد.
 
واگذاری پروژه‌ها به صورت برون‌سپاری
نورحسینی گفت: پروژه‌ها به صورت برون‌سپاری و درون‌سپاری انجام می‌شوند؛ معمولاً پروژه‌های با حجم بالا، برون‌سپاری می‌شود و پروژه‌های داخلی عمدتاً حالت تجمیع نتایج دارند.
معاون موسسه تحقیقات ICT وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تاکید کرد: بیشتر پروژه‌های تجمیع داخل مرکز انجام می‌شود، اما بیشتر پروژه‌ها به صورت برون‌سپاری واگذار می‌شوند.
معاون موسسه تحقیقات ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: سیاست کلی کشور و بالطبع موسسه تحقیقات ICT، این است که تا حد امکان از توان بخش خصوصی  استفاده کند و حتی در صورت عدم وجود توان لازم، توان سازی انجام شود.
نورحسینی افزود: در عمل نیز این حوزه‌ها، توجیه اقتصادی دارند و می‌توانند بسیار درآمد‌زا باشند؛ سیاست کلی کشور نیز این است که هر جا توجیه اقتصادی باشد، بخش خصوصی ارجح است.
منبع: خبرگزاری فارس
 

درباره نویسنده
عبدالله افتاده

ارسال یک نظر