در حال خواندن
رقابت جهانی برای تسلط بر ۶G ؛ کشورهای پیشرو در مسیر آینده ارتباطات
0

چشم‌انداز جهانی ۶G به عنوان نسل بعدی فناوری ارتباطات بی‌سیم، رقابت شدیدی را میان کشورهای پیشرو و شرکت‌های بزرگ جهان به وجود آورده است. این فناوری که انتظار می‌رود تا سال ۲۰۳۰ به‌صورت تجاری عرضه شود، قرار است تحولات گسترده‌ای در حوزه‌های مختلف ایجاد کند، از جمله اینترنت اشیا (IoT) پیشرفته، هوش مصنوعی (AI)، واقعیت افزوده (AR) و واقعیت مجازی (VR). در این گزارش قصد داریم ابتدا وضعیت کشورهای پیشرو در توسعه ۶G را مورد بررسی قرار دهیم و در ادامه به ویژگی‌های کلیدی ۶G، کاربردها و چالش‌ها و موانع آن بپردازیم.

بررسی کشورهای پیشرفته در دستیابی به فناوری ۶G
چین
چین به‌عنوان یکی از پیشتازان توسعه ۵G ، به‌طور جدی در حال سرمایه‌گذاری بر روی ۶G است. این کشور قصد دارد تا اولین شبکه ۶G را تا سال ۲۰۳۰ راه‌اندازی کند. شرکت‌هایی مانند هواوی و ZTE در خط مقدم تحقیقات و توسعه فناوری‌های ۶G قرار دارند. چین حتی در سال ۲۰۲۰ یک ماهواره ۶G را برای آزمایش فناوری‌های مرتبط به مدار فرستاد. دولت چین از طریق برنامه‌هایی نظیر “طرح پنج‌ساله چهاردهم”، میلیاردها دلار در تحقیق و توسعه فناوری ۶G سرمایه‌گذاری می‌کند.
ایالات متحده آمریکا
ایالات متحده نیز رقابت برای توسعه ۶G را جدی گرفته است. شرکت‌هایی مانند کوالکام،AT&T و Verizon در حال سرمایه‌گذاری‌های کلان در این حوزه هستند. پنتاگون نیز بودجه‌ای را برای تحقیقات نظامی مرتبط با ۶G با هدف پیشی گرفتن از چین در این رقابت فناوری تخصیص داده است،آمریکا همچنین از طریق سازمان‌هایی مانند “ائتلاف ملی برای فناوری بی‌سیم پیشرفته (ATIS Next G Alliance)” به دنبال ایجاد استانداردها و نوآوری‌های ۶G است.
کره جنوبی
کره جنوبی که با شرکت‌های بزرگی مانند سامسونگ و ال‌جی یکی از پیشروان ۵G بود، برنامه‌های گسترده‌ای برای توسعه ۶G دارد. سامسونگ اعلام کرده است که قصد دارد آزمایش‌های اولیه ۶G را تا سال ۲۰۲۸ آغاز کند و پیش‌بینی کرده است که فناوری ۶G تا سال ۲۰۳۰ به واقعیت تبدیل شود. دولت کره جنوبی همچنین بودجه‌ای معادل ۲۰۰ میلیون دلار برای توسعه فناوری‌های ۶G اختصاص داده است.
ژاپن
ژاپن نیز با حمایت از شرکت‌هایی مانند NTT Docomo و SoftBank در حال کار بر روی توسعه فناوری ۶G است. ژاپن قصد دارد شبکه‌های ۶G را تا سال ۲۰۳۰ راه‌اندازی کند و برای این منظور همکاری نزدیکی با دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی دارد. دولت ژاپن بودجه‌ای معادل ۴.۵ میلیارد دلار برای تحقیق و توسعه فناوری‌های ۶G در نظر گرفته است.

ویژگی‌های کلیدی ۶G
فناوری ۶G وعده ویژگی‌هایی نظیر سرعت‌های فوق‌العاده بالا (تا ۱۰۰ برابر سریع‌تر از ۵G)، زمان تأخیر بسیار پایین (در حد میکروثانیه)، اتصال فراگیر (امکان اتصال یکپارچه میلیاردها دستگاه در سراسر جهان)، هوش مصنوعی پیشرفته که بهینه‌سازی شبکه و مدیریت منابع را بهبود می‌بخشد و ارتباطات ماهواره‌ای برای پوشش مناطق دورافتاده و روستایی را داده است.

کاربردهای فناوری ۶G
کاربردهای فناوری ۶G نیز شبیه به فناوری ۵G اعلام شده با این تفاوت که این کاربردها تجربه‌ای فوق العاده متفاوت را به لحاظ کیفیت در اختیار کاربران قرار خواهند داد. شهرهای هوشمند (نظارت و مدیریت پیشرفته زیرساخت‌های شهری)، اینترنت اشیا (IoT) فراگیر (اتصال میلیاردها دستگاه با کارایی بیشتر)، واقعیت افزوده و مجازی (تجربه‌های تعاملی و بی‌درنگ) و سلامت از راه دور (اعمال جراحی از راه دور و نظارت پزشکی) و ارتباطات کوانتومی (افزایش امنیت داده‌ها با استفاده از رمزنگاری کوانتومی) از جمله کاربردهای این فناوری هستند.

چالش‌ها و موانع
ازجمله چالش‌های پیش رو در دستیابی و راه‌اندازی فناوری ۶G می توان به مواردی چون مسائل استانداردسازی (نیاز به ایجاد توافقات بین‌المللی برای استانداردهای۶G)، چالش‌های فنی (نیاز به توسعه فناوری‌های جدید برای پشتیبانی از سرعت‌ها و زمان تأخیر کم)، مسائل امنیتی(حفظ امنیت داده‌ها در شبکه‌های پیشرفته‌تر و پیچیده‌تر و سرمایه‌گذاری بالا( هزینه‌های سنگین تحقیق و توسعه) اشاره کرد.

رقابت جهانی برای تسلط بر فناوری ۶G نه تنها بر قدرت اقتصادی کشورها تأثیر می‌گذارد، بلکه می‌تواند معادلات ژئوپلیتیک را نیز تغییر دهد. کشورها و شرکت‌هایی که بتوانند به‌سرعت این فناوری را توسعه دهند، احتمالاً در آینده نزدیک به‌عنوان رهبران فناوری در سطح جهانی شناخته خواهند شد. بنابراین در کشور ما نیز پیوستن هرچه سریعتر به این فناوری بسیار مهم و ضروری است. در این راستا اپراتورهای مخابراتی نظیر همراه اول باید تمامی کوشش خود را برای سرمایه گذاری و تحقیق و پژوهش به کار گیرند تا در این عرصه از جامعه جهانی عقب نمانیم.

درباره نویسنده
عبداله افتاده
دانش آموخته رشته روابط عمومی الکترونیک هستم، به واسطه شرایط زندگی رشته‌های مختلف کاری را تجربه کردم، تا اینکه در سال 1380 با ورود به خبرگزاری ایرنا استان تهران به عنوان خبرنگار متوجه اشتیاق فراوان به این حرفه شدم. از آن زمان تاکنون نیز در رسانه‌های مختلف در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات مشغول به فعالیت بوده‌ام. موجب خرسندی است اگر انتقادات، پیشنهادات و سوژه های خبری خود را از طریق کانال‌های ارتباطی زیر با من به اشتراک بگذارید.

ارسال یک نظر