در حال خواندن
تفسیر مطبوعات غربی از ترکیب نهایی کابینه دولت یازدهم
0

برگزاری آخرین روز جلسات بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت یازدهم و نهایی شدن فهرست وزرای کابینه، مهمترین خبر مربوط به ایران است که امروز تقریباً در همه مطبوعات مهم و معتبر بین المللی بازتاب یافته است. اما خبر توقیف یک کشتی نفتکش هندی توسط ایران و افزایش واردات نفت کره جنوبی از ایران، از جمله دیگر مطالبی است که در میان مطبوعات بین المللی بازتاب داشته است.
برگزاری آخرین روز جلسات بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت یازدهم و نهایی شدن فهرست وزرای کابینه، مهمترین خبر مربوط به ایران است که امروز تقریباً در همه مطبوعات مهم و معتبر بین المللی بازتاب یافته است. اما خبر توقیف یک کشتی نفتکش هندی توسط ایران و افزایش واردات نفت کره جنوبی از ایران، از جمله دیگر مطالبی است که در میان مطبوعات بین المللی بازتاب داشته است. 

به گزارش «تابناک»، «واشنگتن پست» نمونه ای از این مطبوعات است که در مطلب خود از تأیید صلاحیت «چهره های کلیدی» کابینه روحانی سخن گفته است. این روزنامه می نویسد مجلس ایران که عمدتاً در اختیار محافظه کاران است، سه تن از ۱۸ وزیر پیشنهادی روحانی را رد کرد، اما در میان ۱۵ نفر تأیید شده، وزرای کلیدی حضور دارند که در عملی کردن برنامه روحانی برای کاستن از انزوای بین المللی ایران و بهبود اقتصاد این کشور نقش اصلی را دارند. محمد جواد ظریف، بیژن نامدار زنگنه، حسین دهقان، علی جنتی، عبدالرضا رحمانی فضلی، علی طیب نیا، محمدرضا نعمت زاده، حمید چیت چیان و محمود واعظی، وزرایی هستند که واشنگتن پست به آن ها توجه بیشتری نشان داده و شرح حال مختصری از آن ها را منتشر کرده است. 

خبرگزاری «رویترز» نیز مطلب کم و بیش مشابهی را در این زمینه منتشر کرده و می نویسد مجلس ایران روز گذشته همه «نام های بزرگ» کابینه تکنوکرات روحانی را مورد تأیید قرار داده و این افراد، اکنون وظیفه اعمال برنامه های رئیس جمهور در راستای بهبود روابط با جهان و کاستن از تحریم های بین المللی را بر عهده دارند. محمد جواد ظریف به عنوان وزیر خارجه و بیژن نامدار زنگنه به عنوان وزیر نفت، نام هایی هستند که بیش از دیگران مورد توجه رویترز قرار گرفته و این خبرگزاری در مطلب خود صرفاً به آن ها اشاره کرده و به معرفی دیگر وزرای کابینه روحانی نپرداخته است. 

اما سخنان روز گذشته حسن روحانی در صحن مجلس شورای اسلامی که در آن، مطالبی را درباره وقایع روزهای اخیر مصر مطرح کرد، موضوع دیگری است که مورد توجه برخی از مطبوعات و رسانه ها قرار گرفته است. خبرگزاری «آسوشیتدپرس» ضمن انتشار سخنان روحانی، می نویسد رئیس جمهور ایران نسبت به سرکوب مردم در مصر هشدار داده است. این خبرگزاری به نقل از روحانی می نویسد: «من به ارتش مصر هشدار می دهم که ملت مصر، ملتی بزرگ و آزادی خواه است. آن ها را سرکوب نکنید». آسوشیتدپرس می نویسد مقامات ایرانی به طور معمول موضع گیری های خود را در حمایت از محمد مرسی، رئیس جمهور اسلام گرای مصر که توسط ارتش سرنگون شد بیان کرده اند.

در میان دیگر مطالب، انتشار خبر توقیف یک کشتی نفتکش هندی توسط ایران، بازتاب هایی را در سطح بین المللی داشته است. سایت «انرژی تریبیون» در این زمینه می نویسد در تحولی که می تواند پیامدهای جدی بین المللی داشته باشد، سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران یک کشتی نفتکش هندی که از عراق عازم هند بوده را توقیف کرده است. این سایت می نویسد توقیف کشتی مذکور، در آب های بین المللی انجام شده است. در این مطلب همچنین اشاره شد که بنا بر اعلام اولیه مقامات ایرانی، دلیل توقیف این کشتی ملاحظات زیست محیطی و آلوده کردن آب توسط آن بوده است. 

در نهایت، خبرگزاری «ترند» با انتشار مطلبی، از افزایش ناگهانی واردات نفت کره جنوبی از ایران خبر داده است. این خبرگزاری می نویسد میزان واردات نفت کره جنوبی از ایران در ماه ژوئیه، نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش داشته و این در تضاد با درخواست های آمریکا از این کشور برای قطع واردات نفت از ایران است. بر اساس آمارها، میزان واردات کره جنوبی از ایران در مدت مذکور، ۳۸ درصد رشد داشته است. ترند اشاره می کند که کره جنوبی به همراه شماری از دیگر خریداران بین المللی نفت ایران وعده داده بودند که در ازای دریافت معافیت تحریمی از آمریکا، میزان واردات خود از ایران را به تدریج کاهش دهند.

درباره نویسنده
عبداله افتاده
دانش آموخته رشته روابط عمومی الکترونیک هستم، به واسطه شرایط زندگی رشته‌های مختلف کاری را تجربه کردم، تا اینکه در سال 1380 با ورود به خبرگزاری ایرنا استان تهران به عنوان خبرنگار متوجه اشتیاق فراوان به این حرفه شدم. از آن زمان تاکنون نیز در رسانه‌های مختلف در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات مشغول به فعالیت بوده‌ام. موجب خرسندی است اگر انتقادات، پیشنهادات و سوژه های خبری خود را از طریق کانال‌های ارتباطی زیر با من به اشتراک بگذارید.

ارسال یک نظر