در حال خواندن
تغییر شکل پرداخت یارانه‌ها در دولت روحانی
0

وزیر پیشنهادی وزارت تعاون،‌ کار و رفاه اجتماعی در دولت یازدهم با بیان این‌که پرداخت یارانه‌ها در برنامه‌های این دولت مدنظر قرار دارد گفت: تنها ممکن است شکل پرداخت یارانه‌ها تغییر کند واین موضوع نیز بستگی به تصمیمات آتی دارد.
ه گزارش ایسنا، علی ربیعی در یک نشست خبری با اشاره به این‌که بعضی‌ها نسبت به صبحت‌های دکتر روحانی مبنی بر پرداخت یارانه‌ها موضوعاتی را مطرح کردند اظهار کرد: بعضی‌ها به صحبت‌های ایشان انگ کوپنی بودند زدند و نسبت به آن خیلی زود قضاوت کردند در حالتی که دکتر روحانی برای مهار تورم موضوع یارانه کالا را مطرح کردند.
 
وی ادامه داد: ارائه یارانه‌ها برای افزایش رفاه اجتماعی و واگذاری آن به وزارت تعاون،‌ کار و رفاه اجتماعی یکی از برنامه‌های دولت است اما هنوز در این مورد تصمیمی اتخاذ نشده است. به هر حال باید پکیجی از تامین اجتماعی و بیمه چند لایه به مردم را ارائه کنیم.
 
وزیر پیشنهادی وزارت تعاون،‌ کار و رفاه اجتماعی در ادامه این نشست درباره این که در گذشته برخوردهایی با تشکل‌های کارگری و کارفرمایی رخ داد آیا قائل به این موضوع هستید که اصلاحیه فصل ششمی که در اواخر دولت هشتم با توافق سازمان بین المللی کار را صورت گرفته بود دنبال کنید، گفت: معتقدم همان طور که در بحث صنعت باید در سپردن کارها به مردم پیش برویم در بحث تشکل‌ها نیز این واگذاری با سهولت بیشتری انجام شود.
 
ربیعی افزود: باید دولتی کردن و دخالت دولت را در موضوعات کاهش دهیم هرچند که سرمایه اجتماعی در کشور هم اکنون وضعیت مناسبی ندارد باید جامعه‌ی در حال گذار را در مورد سرمایه‌های اجتماعی کشور به وضع مطلوبی برسانیم.
 
به گفته وی، اگر دولت می خواهد وضعیت سرمایه‌های اجتماعی را سامان دهد باید تشکل‌ها و نهادهای مردم نهاد را مدنظر قرار دهد و به تعبیر مقام معظم رهبری به باغبانی و بارور کردن آن‌ها بپردازد.
 
وزیر پیشنهادی دولت یازدهم داشتن تشکل را حق همه مردم در بخش تعاون دانست و عنوان کرد: تشکل‌های صنفی به سرعت ظرفیت رفتن به سمت کنش‌های سیاسی را دارند و باید توجه داشت که زمانی این کنش به سمت و سوی سیاسی برود خاصیت صنفی تشکل‌ها از بین خواهد رفت.
 
به گزارش ایسنا، ربیعی در مورد این‌که قانون کار محل مناقشه همه دولت‌ها بوده است و در یک سال اخیر و به ویژه دولت دهم لایحه اصلاحیه قانون کار به مجلس فرستاده شد و این اتفاق بدون جلب رضایت شرکای اجتماعی کارگر و کارفرما انجام شد و نیز این که با نگاهی گذرا به متن لایحه قانون کار می توان دریافت کرد که عمده حمایت‌های اجتماعی از کارگران حذف شده است گفت: قانون کار یکی از موضوعات پیچیده است.
 
وزیر پیشنهادی وزارت تعاون،‌ کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: بر اصل سه جانبه گرایی اعتقاد کامل دارم و شایعاتی را که در مورد من در ارتباط با این که وزارتخانه را به محل کارگری تبدیل می کنم مطرح شده، قبول ندارم.
 
ربیعی مشکل امروز کشور را فقدان کارآفرینی دانست و اظهار کرد: زیرساخت‌های لازم کارآفرینی درکشور وجود ندارد و باید برای ایجاد کارآفرینی در کشور زیرساخت‌های امنیتی، سیاسی، مالی و حقوقی فراهم شود.
 
وی با اشاره به وضعیت کسب و کار موجود در کشور خاطرنشان کرد: وزارت تعاون،‌ کار و رفاه اجتماعی تا حدودی در بهبود وضعیت کسب و کار نقش دارد اما موضوع دیگر در این ارتباط نیروی کار است.
 
وزیر پیشنهادی وزارت تعاون،‌ کار و رفاه اجتماعی افزود: همواره نگاه متناقضی در این زمینه به نیروی کار وجود داشته و مطرح شده است که یکی از موانع توسعه فضای کسب و کار، عدم حق اخراج کارگران است اما باید بگوییم که متاسفانه در این خصوص مطالعه علمی و دقیقی وجود ندارد.
 
ربیعی ادامه داد: هر چند امروزه با قوانین موقت کار و تبصره‌های موجود فضا شکسته شده است اما باز هم موانعی در این زمینه وجود دارد.
 
وی با اشاره به این‌که باید مطالعه دقیقی در این مورد انجام شود، خاطرنشان کرد: باید سهم هر بخش مشخص شده و اگر روزی بناست قانون کار دچار دستکاری شود، باید نظام تامین و رفاه اجتماعی به طور هم وزن و هم زمان مورد توجه قرار بگیرد زیرا جامعه‌ای که در آن نسبت بین شغل‌های موجود و داوطلبان اشتغال آن فاصله وحشتناکی وجود دارد براساس اعتدال نیست.
 
وزیر پیشنهادی وزارت تعاون،‌ کار و رفاه اجتماعی مدعی شد که به هیچ سمتی گرایش ندارد و توازن و تعادل را برای ایجاد امنیت اجتماعی و نیز توجه به اقشار فرودست مدنظر قرار می‌دهد.
 
به گزارش ایسنا، ربیعی که در نشست خبری در خبرگزاری تسنیم سخن میگفت، در پاسخ به این که راهکارهایتان برای پایین آوردن نرخ بیکاری و بالا بردن نرخ اشتغالزایی چیست؟ بیان کرد: حفظ سطح اشتغال موجود اولین کاری است که باید انجام شود و در برنامه‌های ۱۰۰ روزه خود حل مشکلات برخی صنایع را برای حفظ اشتغال را مدنظر دارم.
 
وی با تاکید بر این‌که اشتغال وظیفه کل دولت است، گفت: همواره نزاعی برای وزیر وجود داشته که خود را مسوول ایجاد شغل نمی‌دانسته اما من نمی‌گویم که مسوول ایجاد اشتغال نیستم هرچند این وزارتخانه مسوول تنظیم بازار کار است و نباید از آن شانه خالی کند هرچند به طور مستقیم مسوول ایجاد اشتغال نیست.
 
وزیر پیشنهادی وزارت تعاون،‌ کار و رفاه اجتماعی با اشاره به این‌که در این وزارتخانه برنامه‌ای خواهم داشت که با تمامی دستگاه‌ها برای استفاده از تمام ظرفیت‌هایشان به گفت‌وگو بنشینیم، گفت: بخشی از وزارت تعاون،‌ کار و رفاه اجتماعی اقتصادی است که کارکرد آن می‌تواند به اشتغال و اقتصاد کشور کمک کند بنابراین باید بتوانیم ظرفیت‌های موجود سایر دستگاه‌ها را در این زمینه مشخص کنیم.
 
ربیعی ادامه داد: شرایط تحریم و شدت آن در سال‌های اخیر وجود داشته اما عدم مدیریت صحیح نیز در افزایش شدت تحریم‌ها تاثیرگذار بوده است اما باید به این موضوع توجه کنیم که تمام تلاش خود را به کار گرفته و به صنایع کوچک و متوسط که در دنیا پاسخگوی نیازها بوده‌اند توجه کنیم.
 
وی در مورد ادغام سه وزارتخانه تعاون،‌ کار و رفاه اجتماعی و ادغام تکالیف آن‌ها اظهار کرد: این سه وزارتخانه بیشتر به طور فیزیکی در کنار یکدیگر قرار گرفته و هم افزایی لازم را ندارند بنابراین ایجاد هم افزایی در بین این سه وزارتخانه و استفاده از ظرفیت‌های آن‌ها موضوعی است که مورد نظر خواهد بود.
 
وزیر پیشنهادی وزارت تعاون،‌ کار و رفاه اجتماعی درباره فعالیت وموضعش در ایام انتخابات ۸۸ و اینکه آیا وی نیز معتقد به تقلب در انتخابات بود اظهار کرد: من وضعیتم در این زمینه کاملا مشخص است و نگرانی ندارم.
 
ربیعی ادامه داد: من فعالیت‌های انتخاباتی مورد قبول نظام را داشتم و به آنچه که فکر می کردم به مصلحت نظام و پویایی آن مربوط می‌شود توجه داشتم و همواره در تمام فعالیت‌های سیاسی از دوران نوجوانی که وارد عرصه سیاسی شدم به این موضوعات توجه داشتم.
 
وی با اشاره به این‌که از نظر اعتقادی هرگز خط امام (ره) را فراموش نکرده‌ام گفت:‌ همواره به ارزش‌های امام از جمله ارزش ولایت فقیه که یادگار امام (ره) بوده است پایبند بوده‌ام و نسبت به رهبری علاقه شخصی دارم.
 
به گزارش ایسنا، وزیر پیشنهادی وزارت تعاون،‌ کار و رفاه اجتماعی در پاسخ به این که یکی از زیر مجموعه این وزارتخانه موضوع تشکل‌های صنفی است و در دوره اصلاحات برای قشر خبرنگار و روزنامه‌نگار انجمن صنفی تشکیل شد که شما هم از بنیانگذاران، هیات امنا و هیات موسسه اولیه آن بودید که پس از مدتی به جای این که کارکرد صنفی داشته باشد فعالیتهای دیگری داشته و در نهایت در جریان فتنه ۸۸ توسط سیستم قضایی منحل و ساختمان آن پلمپ شد توضیح داد: در این خصوص قصد داشتم نظام صنفی مطبوعات شکل بگیرد.
 
ربیعی ادامه داد: رییس هیات موسس انجمن من بودم و در هیات موسسه آن افراد دیگری هم قرار داشتند و فکر می کردم این افراد به میدان نیایند این موضوع شکل نمی‌گیرد؛ ما مایلیم نظام صنفی ایجاد شود اما در مورد سوال شما باید بگویم که حتما باید به سمت انجمنی برویم که در آن همه افراد مشارکت داشته باشند.
 
وی کارکرد انجمن را انجمنی صنفی و نه حزبی دانست و گفت: این انجمن باید در چارچوب قانون اساسی و نظام سیاسی باشد و حوزه امنیت ملی در آن مدنظر قرار گیرد.
 
وزیر پیشنهادی وزارت تعاون،‌ کار و رفاه اجتماعی با بیان این‌که نباید من را وارد نزاع زود هنگام کنید خاطرنشان کرد: از وزارت تعاون،‌ کار و رفاه اجتماعی هر مجوزی که خارج می شود باید براساس اعتقادات نظام، انقلاب اسلامی، ارزش‌های ولایت فقیه، فراگیری و … سیاسی بودن باشد و این موضوع مر قانون است.
 
به گزارش ایسنا، وزیر پیشنهادی وزارت تعاون،‌ کار و رفاه اجتماعی در ابتدای این نشست خبری در ارتباط با مسائلی که این روزها پیرامون کابینه دولت یازدهم مطرح می‌شود گفت:‌ من در محله جوادیه متولد شدم و زندگی سختی داشته‌ام و با توجه به سن کمی که داشتم به فعالیت های مذهبی و سیاسی روی آوردم.
 
ربیعی افزود: خانه ما مورد هجوم ساواک قرار گرفت و با توجه به سن کم متواری بودم و در سال ۵۷ در مورد اعتصابات جاده مخصوص کرج هسته اصلی و فرد محوری بودم.
 
به گفته وی، فعالیت در کانون توحید و حزب کارگری از جمله فعالیت‌هایی است که در کارنامه او مشاهده می‌شود.
 
وی ادامه داد: با شروع جنگ تحمیلی و با موافقت شهید بهشتی به جنگ رفتم اما به علت سانحه در جنگ به تهران بازگشتم تا این که آقای ری‌شهری خواستند تا به وزارت اطلاعات بپیوندم و علیرغم تمایلم به این وزارتخانه رفتم هر چند به علت اختلاف با مدیریت وقت از این وزارتخانه جدا شدم و در دبیرخانه شورای عالی امنیت و در کنار دکتر روحانی فعالیت خود را مجددا آغاز کردم.
 
وزیر پیشنهادی وزارت تعاون،‌ کار و رفاه اجتماعی با اشاره به این‌که هشت سال مشاور اجتماعی رییس جمهوری بوده است، گفت‌:‌ هر کجا رفته‌ام با سخت کوشی فعالیت‌های خود را ادامه دادم و گرایش اصلی‌ام مباحث استراتژیک است.
 
ربیعی افزود: با توجه به دوستی‌ام با دکتر روحانی و با توجه به قدرت و خط مشی ایشان پیشنهاد وزارت را پذیرفتم چرا که با توجه به دوره تاریخی که در آن قرار داریم این دوره از هر نظر حائز اهمیت و قابل توجه است.
 
وی با تاکید بر این‌که نیازمند جلب اعتماد مردم هستیم، خاطرنشان کرد: باید با جلب اعتماد مردم پیچ‌هایی که در آن قرار داریم طی کنیم و باید همه مردم با کمک رسانی به دولت به این نهاد کمک کنند تا این مرحله گذار را پشت سر بگذارد چرا که عدم عبور موفق و نیز امتداد وضعیت موجود ممکن است کشور را با چالش مواجه کند.
 
وزیر پیشنهادی وزارت تعاون،‌ کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: اگر تجربه و توانی دارم با توجه به عرصه‌های مختلفی که در فعالیت‌های کاری‌ام وجود داشته به کار می‌گیرم و با خداوند عهد و پیمان می بندم که پاک دستی را در برنامه‌هایم قرار داده و در مسیر اصلی راه خود قرار دهم.
 
ربیعی با بیان این‌که با حوزه اقتصادی رفاه و اجتماعی و نیز حوزه تعاون آشنایی کامل دارم گفت: حوزه مطالعاتی من همین حوزه‌ها هستند و تجربه مدیریت صنعتی در چند شرکت بزرگ و تعیین استراتژیک برای چند هلدینگ را در کارنامه دارم.
 
وی با بیان این‌که وزارت تعاون،‌ کار و رفاه اجتماعی یک وزیر استراتژیک می خواهد که بتواند همه این موضوع‌ها را در کنار هم قرار داده وهم افزایی لازم را ایجاد کند، گفت: این وزارتخانه به طور ملموس با زندگی مردم در ارتباط است و من درخودم این توانایی را دیدم و قادر به برنامه ریزی استراتژیک هستم.
 
وزیر پیشنهادی وزارت تعاون،‌ کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: برنامه‌ها و افراد قوی را برای دولت آینده در این وزارتخانه به کار می‌گیرم و با خون شهدا ، خداوند و دوستان قدیمی‌ام که سنگینی تابوتشان را بر شانه‌های خود احساس می کنم عهد بسته‌ام تمام توان خود را به کار گیرم تا نگاهم بر پایه عقل باشد و نیز نگاه به محرومان و اقشار فرو دست را فراموش نخواهم کرد.

درباره نویسنده
عبداله افتاده
دانش آموخته رشته روابط عمومی الکترونیک هستم، به واسطه شرایط زندگی رشته‌های مختلف کاری را تجربه کردم، تا اینکه در سال 1380 با ورود به خبرگزاری ایرنا استان تهران به عنوان خبرنگار متوجه اشتیاق فراوان به این حرفه شدم. از آن زمان تاکنون نیز در رسانه‌های مختلف در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات مشغول به فعالیت بوده‌ام. موجب خرسندی است اگر انتقادات، پیشنهادات و سوژه های خبری خود را از طریق کانال‌های ارتباطی زیر با من به اشتراک بگذارید.

ارسال یک نظر