در حال خواندن
بد است یک سیاس ۸۰ ساله به فرزند انقلاب بگوید دشمن قابل احترام؟!
0

وقتی همان سخنرانی به استحضار مقام معظم رهبری رسید فرمودند «به وزارت خارجه بگویید که از طرف من به آقای ظریف گفته شود خسته نباشید، بسیار خوب و قوی صحبت کردید، متشکرم و ان‌شاءالله موفق باشید» حال نمی‌دانم چرا برخی از دوستان ما تلاش می‌کنند شرایط را وارونه جلوه دهند.
پنجمین وزیر پیشنهادی که صلاحیت و برنامه وی مورد بررسی‌ نمایندگان قرار گرفته محمدجواد ظریف، وزیر پیشنهادی امور خارجه است. نادر قاضی‌پور و پژمان‌فر در مخالفت با وزیر پیشنهادی امور خارجه سخن گفته و کاشانی، احمدرضا دستغیب، سبحانی‌نیا و جهانگیرزاده نیز در موافقت با او نطق کردند.
 
قاضی‌پور خطاب به ظریف: آیا با تریلی، راه‌آهن و اتوبوس به وزارت خارجه می‌آیید؟
 
یک عضو فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت، خطاب به ظریف وزیر پیشنهادی امور خارجه گفت که شائبه‌ای وجود دارد که شما توان نگهداری کیف حاوی اسناد محرمانه را ندارید، مراقب باشید که کیف‌تان را ندزدند!
 
نادر قاضی‌پور در جلسه علنی نوبت عصر امروز (سه‌شنبه) به عنوان وزیر پیشنهادی امور خارجه اظهار کرد: طبق قانون اصول سیاست خارجی براساس حفظ استقلال، تمامیت‌ ارضی، دفاع از تمامی حقوق مسلمانان، ایستادگی در برابر قدرت‌های سلطه‌گر و استکبار پایه‌گذاری شده است که در این اصول ما در مقابل تمامی مسلمانان و حمایت بی‌دریغ از مستضعفان متعهد هستیم. سوال این است که آقای ظریف آیا شما به این اصول اعتقاد دارید؟
 
وی افزود: از طرف دیگر شما در نیویورک بودید و به نظر می‌رسد شناختی به خاورمیانه، کشورهای همسایه و شرق آسیا ندارید این در حالی است که اقتدار نظام مقدس جمهوری اسلامی در پی فرامین امام(ره) و مقام معظم رهبری در منطقه خاورمیانه نمود پیدا کرده است. حال سوال این است که شما اتفاقات رخ داده در سطح جهان اسلام را به معنای بیداری اسلامی قبول دارید یا لفظ اسلامی آن را نمی‌پذیرید؟
 
این نماینده اصولگرای مجلس با اشاره به برنامه ارائه شده وزیر پیشنهادی امور خارجه از این موضوع انتقاد کرد که در این برنامه نامی از عمل به جزییات برنامه پنج ساله در بحث سیاست خارجی آورده نشده است.
 
قاضی‌پور با طرح این پرسش که نظر شما راجع به موضوع هسته‌یی ایران چیست، گفت: انرژی هسته‌یی ما حق مسلم ماست. ولی سوال این است که آیا شما چنین موضوعی را قبول دارید یا حاضرید که بر سر منافع ملی معامله کنید؟ آیا همانطور که در گذشته با دفتر مقام معظم رهبری در امور مختلف هماهنگی‌های لازم را می‌کردید این رویه را ادامه می‌دهید؟
 
وی همچنین با این سوال از ظریف در مورد روند حمایت از کارمندان وزارت امور خارجه گفت: آیا شما همچون برخی از افراد هستید که افراد غیرکارشناس را با تریلی، راه‌آهن و اتوبوس به وزارت خارجه می‌آورید؟
 
نماینده مردم ارومیه در ادامه با بیان اینکه یکی از مشکلات فعلی کشور تحریم است، از ظریف پرسید که برنامه‌هایش در خصوص دیپلماسی اقتصادی در جهت رفع تحریم‌ها، چیست؟ و تاکید کرد که بیشتر مباحثش حول پرسیدن سوال‌هایی از وزیر پیشنهادی است که لازم می‌داند وزیر به آنها پاسخ بدهد.
 
قاضی‌پور همچنین اظهار کرد: یک شائبه وجود دارد که شما توان نگهداری کیف حاوی اسناد محرمانه را ندارید و این کیف را از شما دزدیده‌اند. مراقب باشید و نگذارید کیف‌تان دزدیده شود و اسناد را ببرند.
 
وی در ادامه با بیان اینکه در بین دولت‌های دنیا آمریکا شیطان بزرگ و حامی اسرائیل است، گفت: این در حالی است که پیروزی نهایی ازآن اسلام و ایران است، ولی شما در کارنامه‌تان بحث کلانی از مواضع و برنامه‌هایتان در مورد فلسطین، لبنان و حزب‌الله همیشه پیروز و کشور ستم‌دیده سوریه نکرده‌اید. سوال ما این است که برنامه شما در این رابطه چیست؟
 
وی تاکید کرد که مردم ایران آمریکا را شیطان بزرگ می‌دانند و خود را طرفدار غزه، فلسطین و سوریه می‌دانند.
 
قاضی‌پور به بخش دیگری از برنامه ظریف اشاره و اظهار کرد: شما در برنامه‌تان بحث افغانستان را مطرح کردید اما از عراق، ترکیه، آذربایجان، پاکستان و کشورهای حاشیه خلیج فارس نام نبردید. نظر شما در مورد حاکمیت ایران اسلامی و موضوع جزایر سه‌گانه چیست؟
 
وی همچنین گفت: آقای ظریف شما برای گرفتن غرامت از عراق برای هشت سال دفاع مقدس چه می‌کنید و چطور می‌خواهید این کار را انجام دهید؟ برنامه شما برای افزایش اعتبار با کشورهای اسلامی مشخص نیست، در حالی که چشم امید ملت‌های مسلمان و کشورهای اسلامی به ایران است.
 
وی همچنین از ظریف پرسید: در صحن علنی و پشت تریبون بگویید که محل آموزش سربازی‌ شما کجا بوده است؟
 
این عضو فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت همچنین با بیان اینکه ایران در بلژیک و بروکسل سفارتی با ۱۷ نفر دارد، گفت: اتحادیه اروپا در بروکسل واقع شده است جایی که تصمیمات علیه ایران گرفته می‌شود، آیا نیاز نیست که در سفارتخانه ایران در بروکسل هزاران نفر کارشناس وجود داشته باشد تا مشکلات جهان اسلام را در اروپا حل و هدایت کنند؟
 
وی همچنین از ظریف خواست تا در مورد اعتقادش درخصوص وجود سفیر ایران در تمامی کشورها اظهارنظر کند.
 
قاضی‌پور در پایان سوالاتی درباره برنامه وزیر پیشنهادی در حل مشکلات کارگران ایرانی خارج از کشور، آزادی زندانیان ایرانی در خارج از کشور، دفاع از حقوق اموال ایرانیان و افزایش صادرات به خارج از کشور پرسید.
 
کاشانی: معرفی ظریف، خصومت صهیونیست‌ها و افراطیون راست آمریکایی را برانگیخته است
 
ناصر کاشانی نماینده مردم زاهدان در مجلس در موافقت با وزیر پیشنهادی امور خارجه، اظهار کرد: اهمیت وزارت امور خارجه به عنوان متولی و متصدی دیپلماسی کشور برای حفظ تمامیت ارضی، امنیت ملی و منافع ملی کشور بر کسی پوشیده نیست. بسیاری بر این عقیده‌اند که دستگاه دیپلماسی آیینه تمام نمای حکومت در خارج از مرزهای آن است به همین دلیل دولت‌های جهان سعی دارند از میان نیروهای متخصص خود زبده‌ترین و کارآمدترین‌ها را برای اداره این دستگاه مهم به کار گیرند.
 
وی افزود: پیچیدگی سیاست و روابط بین الملل ایجاب می‌کند تا در انتخاب دست‌اندرکاران و کنش‌گران این عرصه خطیر، ظرافت و دقت لازم رعایت شود. توسعه روابط بین‌الملل در دهه‌های اخیر، لزوم بکارگیری معیارهای مناسب و ضرور در انتخاب مسئولان دستگاه دیپلماسی کشور را دو چندان می‌کند.
 
نماینده مردم زاهدان در مجلس با اشاره به تحولات وزارت خارجه بعد از انقلاب اسلامی، خاطرنشان کرد: تغییرات بنیادین در سیاست خارجی کشور پس از انقلاب، ضرورت استفاده از نیروهای جدید، باورمند به ارزش‌ها و آرمان‌های انقلاب را ایجاب می‌کرد. در واقع دستگاه دیپلماسی کشور به نیروهایی نیاز داشت که هم دارای تخصص لازم بوده و هم متعهد به ارزش‌ها و معیارهای انقلاب باشند و جمع بین این دو در سال‌های اولیه انقلاب کار ساده‌ای نبود لذا زمان زیادی صرف شد که نیروهای متخصص برای انجام کار خطیر دیپلماسی تربیت شدند.
 
کاشانی در ادامه با بیان اینکه وزارت امور خارجه امروز دارای نیروهای ارزشمندی در حوزه‌های تخصصی است، یادآور شد: این امر مدیون زحمات و تلاش‌های مسئولان دستگاه دیپلماسی کشور در سه دهه اخیر است. در همان زمان که کمبود نیروی کاردان و کارآمد در وزارت خارجه به شدت مشهود بود تعدادی از جوانان تحصیلکرده و پایبند به باورها و ارزش‌های انقلاب صادقانه به دستگاه دیپلماسی در داخل و خارج پیوستند و مسئولیت گران‌سنگ دفاع از منافع ارزشمند کشور و نظام را بر عهده گرفتند و اغراق نیست اگر گفته شود این گروه از جوانان مومن هم‌رزم سنگرنشینان جبهه‌های جنگ تحمیلی در عرصه سیاست خارجی بودند.
 
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به سوابق محمدجواد ظریف، خاطرنشان کرد: یکی از همین جوانان مومن که در حین تحصیل در خارج از کشور به کسوت خدمت‌گزاری جمهوری اسلامی در آمد آقای ظریف بود. او از اعضای فعال و دبیران انجمن اسلامی دانشجویان ایرانی در آمریکا بود و به نمایندگی ایران در سازمان ملل پیوست و بر اثر تلاش بی‌وقفه و استعدادش به زودی یکی از نیروهای زبده و موثر آن نمایندگی شد و دیری نپاید که به معاونت نمایندگی مزبور رسید.
 
وی در ادامه خاطرنشان کرد: تحصیل در خارج از کشور ایشان و کسب موفقیت‌های علمی در کشوری مثل آمریکا که در آن شرایط حساس انقلاب اسلامی که دید خصمانه‌ای به ایرانیان به ویژه ایرانیان انقلابی و مومن وجود داشت، یک امتیاز محسوب می‌شد. علیرغم اینکه ایشان می‌توانست با این همه توانایی‌های علمی در خارج از کشور با بهترین امکانات مشغول به کار شود اما عِرق اسلامی و ملی او قابل تحسین است و حتی فرزندانشان هم در کشور مشغول به کار شدند.
 
کاشانی با اشاره به سوابق تحصیلی حسن روحانی در خارج از کشور، اضافه کرد: آقای رییس‌جمهور هم در خارج از کشور تحصیل کردند و مردم به ایشان رای دادند بنابراین تحصیل در خارج از کشور آقای ظریف را جزو ضعف‌های ایشان منظور نکنیم. مساله مهم این است که با وجود تحصیل طولانی مدت در خارج از کشور باز هم خللی در عقاید ایشان در دفاع از آرمان‌های انقلاب و نظام وارد نشد.
 
نماینده مردم زاهدان در مجلس در بخش دیگری از اظهارات خود تصریح کرد: ظریف در صورت کسب رای اعتماد اولین وزیر خارجه بعد از انقلاب است که تخصص علمی متناسب با حوزه مسئولیتش دارد. تحصیلات وی تا مرحله دکترا در زمینه روابط بین‌الملل و حقوق بین‌الملل بوده و تالیفات متعدد در کارنامه علمی و پژوهشی او موجود است. برخی نوشته‌ها و سخنرانی‌های وی در محافل سیاسی، علمی و تخصصی مورد توجه قرار گرفته و سخنرانی وی در دیوان بین‌المللی دادگستری در دفاع از غیرقانونی بودن استفاده از سلاح هسته‌یی، مقاله عالمانه‌اش در دفاع از برنامه صلح‌آمیز هسته‌یی ایران که در نشریه معتبر دانشگاه کلمبیا به چاپ رسید و سخنرانی بی‌بدیلش در جلسه شورای امنیت در رابطه با قطعنامه تحریمی علیه ایران نمونه‌هایی از ظرفیت تخصصی دکتر ظریف است که مورد تقدیر مقام معظم رهبری هم قرار گرفته است.
 
این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس ادامه داد: آقای ظریف در خلال دوران سفارت خود در سازمان ملل ده‌ها سخنرانی در دانشگاه‌ها و مراکز علمی و تحقیقاتی آمریکا ایراد کرده است و من بعید می‌دانم دیپلمات‌های ایرانی و خارجی دارای چنین سابقه و صبغه علمی باشند. ظریف برخلاف اکثر وزرای قبلی وزارت خارجه از بدنه کارشناسی و مدیریتی وزارتخانه برخواسته و با زوایا و زیر و بم دستگاه دیپلماسی کشور کاملا آشنایی دارد.
 
کاشانی اشتهار بین‌المللی محمدجواد ظریف را از مهم‌ترین امتیازات وی عنوان و خاطرنشان کرد: متعاقب معرفی وی به عنوان وزیر خارجه حجم وسیعی از مطالب و اخبار رسانه‌های خارجی به سوابق و تجارب ایشان و توانایی‌اش در پیشبرد برنامه‌ها و اهداف و سیاست‌های خارجی ایران اختصاص یافت و این اشتهار مدیون سال‌ها تلاش صادقانه، بی‌وقفه و تسلط و آگاهی به مسائل بین‌المللی، هوش و استعداد سرشار، نزاکت، تواضع و افق دید وسیع و ذهن خلاق ایشان است.
 
وی در ادامه به نقل قولی از علی‌اکبر ولایتی پرداخت و گفت: به گفته آقای ولایتی دبیرکل اسبق سازمان ملل در یکی از دیدارهای خود با ایشان درخواست کرده بود که دکتر ظریف به سازمان ملل مامور به خدمت شود تا این سازمان از توانایی‌های وی بهره‌مند شود. همین امتیاز و توانایی‌ها که موجب افتخار نظام است خصومت و خباثت دشمنان نظام مخصوصا صهیونیست‌ها و افراطیون راست آمریکایی را برانگیخته به طوریکه در روزهای اخیر با ادعای بی‌پایه به تخریب شخصیت او پرداختند.
 
نماینده مردم زاهدان در مجلس اضافه کرد: جای تاسف است که گروه‌هایی در داخل کشور نیز سعی در تخریب شخصیت دکتر ظریف از زاویه دیگری به استناد ادعاهای بی‌پایه نمودند و یکی از همین ادعاها انتصاب دکتر ظریف به اصطلاح به حلقه یا باند نیویورک است. باید دید که اصلا چنین حلقه یا باندی وجود دارد و اگر هست چه کسانی در این حلقه حضور دارند. اگر آنچه در برخی سایت‌ها آمده ملاک باشد مشخص می‌شود این ادعا چقدر بی‌پایه است و مدعیان آن چقدر از انصاف خارج شده‌اند.
 
کاشانی یادآور شد: دکتر ظریف در دوران تصدی‌اش در معاونت بین‌المللی وزارت خارجه و نمایندگی ایران در نیویورک با تنی چند از زبده‌ترین و متعهدترین کارشناسان کار کرده و شاید همین بوده که باعث رشک دیگران شده است. شاید منظور از حلقه یا باند نیویورک همین تعداد انگشت‌شمار کارشناسان خبره و برجسته باشد که عده قلیلی ناآگاهانه یا مغرضانه قصد تخریب یا نادیده گرفتن آن را دارند.
 
وی در بخش دیگری از اظهارات خود خاطرنشان کرد: یکی از مشخصات ویژه دکتر ظریف داشتن ذهن تحلیلگرا و قوی است. تحلیل دقیق و صحیح تحولات بین‌المللی مستلزم برخورداری از بینش وسیع راهبردی و ذهن فعال است که این در برنامه، نوشته‌ها و برخی سخنرانی‌های وی متجلی شده است و این نشان می‌دهد ایشان تا چه حد دارای افق دید وسیع و ذهن تحلیلگرا است.
 
نماینده مردم زاهدان در مجلس اظهار کرد: برخی ادعاها در مورد گرایش‌های سیاسی دکتر ظریف و یا همراهی وی با جریانات خاص مطرح شده که فاقد اعتبار است. دکتر ظریف به عنوان یک دیپلمات حرفه‌ای هیچگونه وابستگی جناحی و حزبی نداشته و ندارد و واقعا معتقد است که سیاست خارجی عرصه جار و جنجال سیاسی و میدان تسویه حساب حزبی و جناحی نیست.
 
وی در پایان گفت که اگر اصل شایسته‌سالاری ملاک عمل نمایندگان باشد محمدجواد ظریف بهترین گزینه برای تصدی وزارت امور خارجه است.
 
 
دستغیب: مجلس با رای بالا به وزیر خارجه رای دهد، سفیر ایران باید پشتوانه داخلی داشته باشد
یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس از نمایندگان خواست که با رای بالایی به وزیر پیشنهادی امور خارجه رای دهند زیرا به گفته وی، سفیر جمهوری اسلامی باید از پشتوانه قوی داخلی برخوردار باشد.
 
علی‌اصغر دستغیب که در موافقت با وزیر پیشنهادی امور خارجه در جلسه علنی بعدازظهر امروز سخن می‌گفت، اظهار کرد: خوشحالم که برای اولین بار تصدی وزارت خارجه در اختیار فردی است که تخصص را در کنار تجربه دارد و این یک مزیت فوق‌العاده برای دستگاه دیپلماسی خواهد بود.
 
وی افزود: ما فکر می‌کردیم آقای ظریف فقط یک دیپلمات متخصص است اما او مدیری توانمند در حوزه‌های مختلف است.
 
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به پیچیدگی‌های شرایط بین‌المللی، یادآور شد: نیاز امروز ما به دیپلمات‌هایی است که هم شناخت نظری و هم تجربی و حرفه‌ای از روابط بین‌الملل داشته باشند، در واقع مدیریت دستگاه دیپلماسی در شرایط کنونی بدون شناخت محیط سیاست خارجی و جایگاه ایران امکان‌پذیر نیست.
 
این نماینده اصولگرای مجلس ادامه داد: کشورهای متنبه در بیرون، نظم سیاسی را طراحی کرده‌اند و عناصر را به گونه‌ای چیده‌اند که هژمونی بین‌المللی سخت در عرصه بین‌الملل شکل گرفته، البته به فضل خدا و با رهنمودهای رهبری این هژمونی بین‌المللی شکننده خواهد بود، اما شکستن این نظم غول‌پیکر نیازمند به دیپلمات‌های قوی است و باید ابزار لازم در اختیار دولت و دستگاه دیپلماسی باشد که بتواند این اقتدار را به منصه ظهور برساند.
 
وی ادامه داد: رییس دستگاه دیپلماسی ما جدای از حوزه اصلی فعالیتش، ماموریتی در ارتباط با کل کشور در شرایط کنونی دارد، کسی هست که در شرایط امروز منکر ارتباط معنادار بخش‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی با حوزه خارجی باشد؟ همه این را می‌دانیم و توقع و مطالبه فراوانی در این حوزه وجود دارد.
 
دستغیب یادآور شد: آقای روحانی به جهت آشنایی با این حوزه از بین مجموع مدیران و دیپلمات‌هایی که در اطراف ایشان بود، آقای ظریف را انتخاب کرد تا بتواند ماموریت‌هایی که هم مستقیم مرتبط با سیاست خارجی است و بحث‌های داخلی را به خوبی انجام دهد.
 
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از اظهاراتش گفت: من به عنوان دانش‌آموخته کوچک علم سیاست و روابط بین‌الملل برنامه‌های پیشنهادی مربوط به وزرای خارجه در دولت‌های گذشته را مطالعه کرده‌ام، ضمن احترام به همه بزرگوارانی که خدمات شایسته‌ای ارائه کرده‌اند، آنچه در این برنامه‌ها آمده بود بیان کلیات، اهداف و موضوعات انتزاعی بود که حتی در نظارت کار را برای ما هم سخت می‌کرد و ما شاهد یک راهبرد و برنامه کاری نبودیم.
 
وی تصریح کرد: برنامه پیشنهادی دکتر ظریف برنامه‌ای کامل و جامع است، این برنامه دارای راهبردها و راهکارهایی است و شاید هر کسی دیگری جای آقای ظریف بود این را در اختیار ما قرار نمی‌داد، زیرا ابزار نظارت را هم برای ما باز کرده است و سردرگمی که در سفارتخانه‌ها یا مامورین وجود دارد با این برنامه از بین می‌رود.
 
وی با اشاره به بخشی از اظهارات نادر قاضی‌پور در مخالفت با وزیر پیشنهادی خارجه، تصریح کرد: کاش مخالفین برنامه را می‌خواندند، در صحبت‌هایشان گفتند در دفاع از ملت‌های مسلمان چیزی در برنامه وجود ندارد اما چند جای برنامه این موضوع هست و مبنای نگارش این برنامه منطبق بر هویت اسلامی و ملی ماست.
 
نماینده مردم شیراز در مجلس خاطرنشان کرد: خواهش من این است که حتی مخالفین هم دقت کنند، زیرا سفیر جمهوری اسلامی ایران باید پشتوانه قوی داخلی در ماموریت خود داشته باشد، آقای ظریف ابزار تخصص و تجربه را دارد و مجهز به دانش روز است و ان‌شاءالله به اعتماد ملت که به رهبر خودشان و مقتدای خودشان اعتماد و باور دارند، آقای ظریف هم رهنمودهای معظم‌له و ارشادات ایشان را در عرصه بین‌الملل مدنظر قرار می‌دهند و با رای بالای خانه ملت در پیشبرد اهداف جمهوری اسلامی پیش قدم خواهد بود.
 
 
 
پژمان‌فر: چرا ظریف شاخه زیتون غرب و آمریکا نام گرفت؟
 
نصرالله پژمان‌فر نماینده مشهد در مجلس شورای اسلامی که به عنوان مخالف وزیرپیشنهادی امور خارجه اظهار کرد: در برنامه پیشنهادی آقای ظریف تعامل و تفاهم با برخی از کشورهایی آمده است که آنها ارتباطشان را با ما قطع کردند و این سوال مطرح می‌شود که آیا این ارتباط یک‌سویه می‌تواند به جایی برسد و به نظر می‌رسد ایشان یک فضای انفعالی را برای وزارت خارجه ترسیم نموده است.
 
وی افزود: در برنامه‌های ایشان هیچ صحبتی و اثری از برخی از موضوعات مانند بیداری اسلامی و استکبارستیزی نیست و این در حالی است که رهبری در سخنان فروردین‌ماه خود در حرم امام رضا(ع) استکبارستیزی در دولت نهم دهم را به عنوان یک نکته مثبت یاد کردند و خاطرنشان کردند که دولت نهم و دهم هیچگاه دربرابر زیاده‌خواهی‌های غرب و استکبار دچار انفعال نشد و مردم این برخورد ضد استکباری را می‌پسندند.
 
پژمان‌فر در بخش دیگری از سخنان خود و با اشاره به صحبت‌های مقام معظم رهبری در ارتباط با دولت آقای احمدی‌نژاد هیچگاه از پیگیری اصول انقلاب خجالت‌زده نشد، گفت: پیگیری اصول انقلاب و همچنین مساله هسته‌یی نکته‌ای است که باید آقای ظریف سیاست خود را به طور شفاف توضیح دهد. چرا که متاسفانه به نظر می‌رسد در برنامه‌های آقای ظریف فقط عقب‌گرد دیده می‌شود و سیاست‌های انفعالی را در پیش گرفته‌اند.
 
وی تاکید کرد: ما ۳۵ سال است که شعار ایستادگی در مقابل استکبار را سر داده‌ایم و امروز نیز به عنوان یک کشور تاثیرگذار در دنیا نقش‌آفرینی می‌کنیم پس چرا باید در برابر آنها کرنش کنیم.
 
این عضو کمیسیون فرهنگی در بخش دیگری از سخنانش با انتقاد از استقبال برخی از کشورهای غربی از وزارت ظریف خاطرنشان کرد: آقای ظریف در قبال این کف و سوت‌ها باید احساس خطرکند چرا که دشمنان ما چشم طمع به وزارت آقای ظریف دوخته‌اند و آمریکاییها نیز ایشان را یک شاخه زیتون برای خود خطاب کرده‌اند. لذا آقای ظریف باید به صراحت اعلام کند که ما نمی‌خواهیم با آمریکا رابطه داشته باشیم تا آنان نیز حساب کار خود را بدانند.
 
پژمان‌فر که به عنوان مخالف وزارت ظریف سخن می‌گفت، در بخش پایانی صحبت‌های خود مدعی شد که آقای ظریف رابط بین احمدی‌نژاد و امیراحمدی و آقای خاتمی با نهاد سورس بوده است و باید در قبال آنها پاسخگو باشد.
 
 

سبحانی‌نیا: رای اعتماد قاطعانه مجلس به ظریف پشتوانه بین‌المللی وی خواهد شد
حسین سبحانی نیا نماینده موافق ظریف وزیر پیشنهادی امور خارجه گفت: ظریف در سنگر‌های داخلی و خارجی با قدرت از منافع ملی کشور دفاع کرده است. وی دارای دکترای روابط بین‌الملل و حقوق بین‌الملل است و در بیش از دو دهه فعالیت خود در این زمینه کتاب‌های زیادی به زبان‌های فارسی و انگلیسی تالیف کرده است.
 
وی افزود: شروع به کار وی مقارن با حمله عراق به میهن اسلامی مان بود در حالی که در جنگ تحمیلی ابرقدرت‌ها تمام اطلاعات و امکانات را در اختیار رژیم صدام گذاشته بودند تا به زعم خود ایران را ظرف چند روز زمین‌گیر کنند ظریف به عنوان یک دیپلمات جوان با بهره‌گیری از دانش و آگاهی و با تسلط به زبان انگلیسی تلاش‌های زیادی در جهت افشاگری علیه جنایت‌های صدام انجام داد.
 
سبحانی نیا در ادامه تاکید کرد: نمایندگان محترم مجلس مستحضرند که سازمان ملل در طول دوره‌های مختلف به شدت مورد سوءاستفاده قدرت‌ها قرار گرفته‌اند و کشورها در چنین فضایی تنها از طریق دیپلماسی هوشمند قادر به رفع توطئه‌ها هستند.
 
وی ادامه داد: ظریف در دوران جنگ تحمیلی با ساز و کار دیپلماسی خود علاوه بر افشای جنایات صدام تلاش‌هایی را در زمینه متقاعد کردن سازمان ملل در زمینه محکوم کردن رژیم عراق بابت حمله به مناطق مسکونی و استفاده از سلاح‌های شیمیایی انجام داد که تلاش‌های وی در نهایت منجر به گزارش بازرسان و صدور قطعنامه شورای امنیت بین‌المللی علیه رژیم بعثی صدام شد که در این زمینه ظریف نقش کلیدی در محکوم کردن رژیم عراق داشت.
 
نماینده نیشابور در مجلس با اشاره به فعالیت‌های بین‌المللی ظریف تصریح کرد: وی ۱۰ سال مسئول معاونت حقوقی و بین‌المللی سازمان ملل بوده و ۵ سال نیز سفیر نمایندگی و نماینده دائم ایران در سازمان ملل بوده است.
 
ظریف چندین بار به عنوان مدیر نمونه ملی و دستگاهی انتخاب شده و مسئولیت‌های مهمی نیز در کمیته حقوقی مجمع عمومی و یونسکو داشته است و فعالیت‌های حقوقی در زمینه اصلاح منشور کنفرانس کشورهای اسلامی داشته است.
 
وی همچنین در اجلاس‌های برگزار شده در ایران مسئولیت‌های مهمی را برعهده داشته است.
 
سبحانی نیا در ادامه تاکید کرد: نگاهی گذرا به برنامه پیشنهادی ظریف حکایت از اشراف کامل وی به مسائل بین‌المللی دارد و حضور وی در دوران انتقالی ایران به عنوان یکی از منابع مهم در شکل‌گیری نظام بین‌المللی تاثیر زیادی خواهد داشت.
 
نماینده نیشابور در مجلس افزود: ظریف معتقد است فرصت‌ها را در زمینه‌های عدم وابستگی و استقلال ملی کشور باید غنیمت شمرد و البته سابقه غنی فرهنگی و حضور پرشور مردم در انتخابات‌های مختلف بخصوص انتخابات ۲۴ خرداد ۹۲ نقش اساسی در بازیگری ایران در دوران گذار بین‌المللی خواهد داشت.
 
نماینده موافق وزیر پیشنهادی امور خارجه همچنین خاطرنشان کرد: در حال حاضر چالش‌های فراوانی علیه ایران در عرصه بین‌المللی وجود دارد که از جمله آنها تلاش دشمنان برای نهادینه کردن تحریم‌ها و تضعیف موقعیت ایران در عرصه بین‌المللی هستند. همچنین تضعیف الگوی اسلامی ایران در بحث مردم‌سالاری دینی منطقه جزو برنامه‌های دشمنان است. در شرایط فعلی که دشمنان در صدد اعمال فشارهای بیشتر بر ایران هستند و تلاش زیادی برای منزوی ساختن ایران در عرصه بین‌المللی دارند باید راهبردهای مفید مسئولین سیاست خارجه جمهوری اسلامی مورد عنایت مجلس محترم قرار گیرد که علاوه بر اینکه بهانه‌ای دست دشمنان نیفتد راه برای رفع مشکلات نیز گشاده شود.
 
سبحانی نیا با اشاره به برنامه‌های مفید ظریف برای باز شدن راه تعامل سازنده برای تعامل بین‌المللی ایران گفت: برنامه‌های ظریف به شکلی است که راه تعامل سازنده با جهان گشوده می‌شود و طرح امنیتی ایران توسط آمریکا و رژیم غاصب صهیونیستی شکسته می‌شود. برنامه‌های وی بر اساس شکل‌گیری این تعاملات سازنده تنظیم شده و وی به طور حتم از تمامی امکانات داخلی و خارجی در جهت پیشبرد اهداف خود استفاده خواهد کرد.
 
وی افزود: ظریف در عین اینکه اشراف کاملی بر مسائل حقوقی و بین‌المللی دارد اعتقاد ویژه‌ای نیز بر مباحث کارشناسی دارد و با وجود اشراف کامل خود بر مسائل بین‌المللی نهایتا بر اساس تصمیمات مقامات بالاتر و مشاوران عمل می‌کند و همین مورد نشانی از نظر مثبت رهبری بر وی دارد.
 
سبحانی نیا در پایان تاکید کرد: از نمایندگان محترم مجلس تقاضا می‌کنم با رای اعتماد خود ظریف را در عرصه بین‌المللی همراهی کند و بداند تائید وزیر امور خارجه با رای بالا پشتوانه محکمی برای وی در عرصه بین‌المللی خواهد بود.
 
 
جهانگیرزاده: رژیم صهیونیستی می‌داند ظریف یک دیپلمات قوی است
جواد جهانگیرزاده نماینده ارومیه که در صحن علنی امروز عصر مجلس شورای اسلامی در موافقت با وزیر پیشنهادی وزارت امور خارجه سخن می گفت با بیان اینکه جوان‌گرایی مسئله درستی است اما نباید منافی کار حرفه‌ای باشد، عملکرد دقیق ظریف در مجموعه مذاکرات ۵۹۸ نشان داد که وی به خوبی توانست محکومیت عراق را در حمله به جمهوری اسلامی به اثبات رساند.
 
وی یادآور شد: امروز پیشبرد اهداف کلان نظام نیازمند افزایش روابط خارجه به ویژه در مسئله هسته‌ای است.
 
جهانگیرزاده با تأکید بر اینکه وزارت خارجه باید با تأسی از فرمایش رهبری مبنی بر عزت، حکمت و مصلحت عمل کند، افزود: این وزارتخانه نیازمند استفاده از نیروهای عاقل و توانمند است که در چارچوب منافع عزتمندانه حرکت کند.
 
این نماینده مجلس یادآور شد: در گذشته ارتباطات خوبی بین وزارت خارجه با سایر بخش‌ها وجود داشت؛ آقای ظریف در درون این وزارتخانه فرد معقولی به شمار می‌رود و آقای ولایتی در مورد وی گفته است ظریف توانمندترین و ورزیده‌ترین دیپلمات کشور است.
 
وی با بیان اینکه رژیم صهیونیستی امروز بسیار در فشار قرار دارد و آقای ظریف را می‌کوبد اظهار داشت: آنها می‌دانند که جمهوری اسلامی ایران از یک دیپلمات قوی استفاده می‌کند. اینکه انتظار داریم آقای ظریف امروز درباره ارتباط با آمریکا یا عدم ارتباط با آن سخن بگوید درست نیست و می‌دانیم که اینگونه بحث‌ها باید در ظرفیت نظام تصمیم‌گیری شود.
 
جهانگیرزاده تأکید کرد: معتقدم منافع ملی جمهوری اسلامی ایران و مصالح کشورهای اسلامی ایجاب می‌کند که ما قدرت وزارت خارجه را افزایش دهیم و بدانیم وجود مهره‌ای قوی در رأس وزارت خارجه به نام آقای ظریف می‌تواند منافع جمهوری اسلامی ایران را بیشتر برآورده کند.
 
این نماینده مجلس یادآور شد: آنچه که درباره بحث ارتباطات نیز گفته شد باید خود وی توضیح دهد اما اگر آقای ظریف با تیم انحرافی ارتباط داشت چرا از کار برکنار شد و رأی به آقای ظریف یک پیام منطقه‌ای و بین‌المللی دارد.
 
ظریف: طالب این مسئولیت نبودم/ ذره‌ای از حقوق ملت کوتاه نمی‌آیم
محمدجواد ظریف وزیر پیشنهادی امور خارجه بعدازظهر امروز (سه‌شنبه) در دفاع از برنامه‌های خود در صحن علنی مجلس گفت: ایران اسلامی قدرتمند است، قدرت ایران را باور کنید.
 
وی با بیان اینکه مشارکت گسترده مردم در انتخابات و پذیرش رویکرد ریاست جمهوری پیام روشنی برای جهان دارد، خاطرنشان کرد: این پیام حاکی از عزم مردم بزرگ ایران برای تعامل عزتمند با جهان بدون ذره‌ای کوتاه آمدن از حقوق حقه ایران و براساس اصل عزت، حکمت و مصلحت است تا از این مسیر، مصالح کشور و منافع نظام هم در جهت آرمانی و هم در جهت منافع ملی که از دیدگاه نظری منافع آرمانی و منافع ملی کشور را هم راستا می‌دانم، تأمین شود.
 
ظریف اضافه کرد: در چند سال اخیر سلطه گران تحریم‌ها و فشارهای ناروایی را به مردم ایران تحمیل کردند، ولی علی رغم این فشارهای بی منطق، مردم با هوشیاری و خودباوری و با تقویت انسجام ملی در انتخابات اخیر استقلال و عزت رکشو را تضمین کردند.
 
وزیر پیشنهادی امور خارجه خاطرنشان کرد: احترام به مردمسالاری اسلامی و تبعیت از آرا مردم و احترام به حقوق و اراده آنها و رعایت ارزش‌های اسلامی و اصول اخلاقی می‌تواند الگویی از حکمرانی خوب و موفق در بین کشورهای اسلامی ارائه کند.
 
وی ادامه داد: سخن حکیمانه و بلند مقام معظم رهبری که رای مردم حق الناس است، بعد جدید و بی نظیری را بر مفاهیم مردمسالاری و حقوق بشر افزود و مسئولیت در برابر خالق قادر و بصیر علاوه بر پاسخگویی و شفافیت در برابر مردم به ادبیات این حوزه مهم علوم انسانی اضافه کرد.
 
ظریف گفت: این مفهوم واقعی و اصیل گفتمان انقلاب اسلامی است و این یادگار امام راحل است که در ساختار معنایی جهان در حال گذار امروزی قدرت بی نظیر، خودساخته و غیرقابل انکاری را به جمهوری اسلامی ایران در سطح منطقه و جهان داده است. باید این قدرت بی نظیر را باور کنیم، نه در شعار بلکه در عمل و با این خودباوری و اعتماد به نفس در صحنه روابط بینالملل حضور فعال، سازنده و تاثیرگذار داشته باشیم.
 
وی اضافه کرد: ایران در منطقه‌ای که از گسترش افراط گری، بی ثباتی و ناامنی رنج می‌برد، لنگرگاه ثبات، امنیت و آرامش خودجوش و نه متکی بر قدرت خارجی است؛ با این سرمایه عظیم اجتماعی،ایران و مردمسالاری دینی که ما منادی آن هستیم نقش بی بدیلی در تقویت اعتدال و آرامش در منطقه ایفا می‌کند.
 
ظریف ادامه داد: مشارکت ایران در فرآیندهای سیاسی در منطقه‌ای ناامن و استراتژیک، عاملی اساسی در جلوگیری از جنگ، خشونت و افراط گری خواهد بود. قدرت و موقعیت سیاسی و استراتژیک ایران می‌تواند و باید در خدمت پیشرفت همه جانبه و هدفمند و توسعه پایدار اقتصادی و بهبود وضعیت رفاه و معیشت مردم بزرگوار ایران که ولی نعمتان همه ما هستند، قرار گیرد.
 
وی گفت: ‌نیروی انسانی متخصص و کارآمد، وسعت سرزمینی، منابع سرشار انرژی، ذخایر فراوان معدنی،راه‌های مواصلاتی، فناوری و علم و دانش چشم انداز توسعه و قدرت ایران را بیش از پیش درخشان می‌کند.
 
وزیر پیشنهادی امور خارجه با بیان اینکه دولت تدبیر و امید همکاری‌های توسعه‌ای و اقتصادی خود را با کشورها و نهادی موثر در اقتصاد جهانی از موضع استغنا برای پیشرفت و بهبود معیشت مردم به کار خواهد بست، اظهار داشت: رویکرد اعتدال در سیاست خارجی دولت مبتنی بر واقع‌بینی، خودباوری و خودآگاهی برای ایجاد تفاهم و اعتماد متقابل برای ایجاد ظرفیت و توان ملی کشور و امنیت و توسعه آن.
 
ظریف تصریح کرد: دراین تعامل سازنده، آرمان‌ها، منافع و امنیت ملی ایران تفکیک ناپذیر است و اهداف اصلی و غیرقابل تفکیک ما به شمار می‌روند و مذاکره و رقابت همراه با تدبیر و پیگیری مستمر برنامه‌ها و ایجاد اعتماد متقابل از ابزار لازم این سیاست است.
 
وی تأکید کرد: اعتماد دوسویه است. اعتماد نمی‌تواند یک سویه باشد. جهان باید اعتماد مردم بزرگ ما را کسب کند.
 
وزیر پیشنهادی امور خارجه با بیان اینکه هدف سیاست خارجی دفاع عزتمند، خودباورانه و هوشمندانه از منافع و مصالح کشور است با زبانی متقاعد کننده و با رفتاری متین و حکمت آمیز و تدبیر.
 
وی ‌اعتدال را حاصل خودباوری و اعتماد به نفس و تندروی را نمود بازر ضعف و ترس د انست و افزود: سیاست خارجی دولت اعتدال با اقتدار و آگاهی و به دور از حاشیه پردازی حقوق مسلم مردم ایران نه تنها در زمینه هسته‌ای بلکه در تمامی امور را پیگیری خواهد کرد و ذره‌ای از این حقوق این ملت کوتاه نخواهد آمد و با ایجاد فرصت‌ها و کاهش تهدیدها دایره دوستی‌ها را در منطقه و جهان گسترش می‌دهد و باور به توان خود آماده است تا دیگر کنشگران صحنه جهانی را ناگزیر سازد که روابط و رفتار خصومت آمیز خود را به روابط عادلانه و مبتنی بر اعتماد و همکاری متقابل تبدیل کند.
 
وی با بیان اینکه من طالب این مسئولیت نبودم، خاطرنشان کرد: تلاش فراوانی کردم که آقای روحانی را متقاعد سازم که این وظیفه را بر عهده این بنده کوچک قرار ندهد. در صورت رای اعتماد شما مسئولیت سنگین و خطیری بر این بنده کوچک خدا گذاشته خواهد شد که تنها به اتکال خاضعانه به قدرت لایزال حضرت حق و توسل به پیامبر اعظم و ائمه هدی قابل تحمل است.
 
وزیر پیشنهادی امور خارجه ادامه داد: من به عنوان کارشناسی که تمام عمر خود را صرف آموختن، مطالعه، تحقیق، تدریس و اجرای سیاست خارجی و روابط بین‌الملل کرده‌ام سنگینی این مسئولیت بزرگ را با تمام وجود در برابر ملت احساس می‌کنم.
 
ظریف خاطرنشان کرد: می‌دانم که دستیابی به جایگاه در خور ایران حتما با مخالفت و چالش جدی مواجه خواهد بود، ولی علی‌رغم تمام دشواری‌ها لحظه‌‌ای تردید نکرده‌ام که یاری خدا برای ملت ایران نزدیک است.
وی گفت: شرایط جهانی کنونی بسیار پیچیده است و جمهوری اسلامی ایران در منطقه‌ای حساس و پرخطر رسالتی مهم بر عهده دارد. سیاست استقلال طلبانه و رویکرد عزتمدارانه ایران نقش بسیار برجسته‌ای در جهان به ایران داده است. برای ایفای چنین نقشی سیاست خارجی باید ملی، فراجناحی و براساس قانون اساسی تحت نظارت مستقیم مقام معظم رهبری باشد.
 
ظریف با بیان اینکه همواره در هر مسئولیتی که تاکنون در عرصه سیاست خارجی و روابط بین‌المللی داشته‌ام این اصل اساسی را نصب العین قرارداده‌ام، گفت: افتخار دارم که در اجرای تدابیر تاریخی و داهیانه حضرت ایشان در جنگ تحمیلی، بحران عراق و ‌افغانستان،‌ پرونده هسته‌ای و دیگر موضوعات مهم سیاست خارجی به لطف خدا کوتاهی نکرده‌ام و همواره مورد مرحمت بزگوارانه ایشان بوده‌ام.
 
وزیر پیشنهادی امور خارجه سیاست خارجی را عرصه منافع و امنیت ملی کشور خواند و تصریح کرد: نباید دستخوش سلیقه‌های جناحی شود. سیاست خارجی امری تخصصی است. من باندگرا نیستم. من دست هر کس که بتواند منافع ملی ایران را به پیش ببرد می‌بوسم و از او طلب همکاری می‌کنم و این کار را در ۲۵ سال سابقه مدیریتی در وزارت خارجه انجام داده‌ام.
 
ظریف گفت: من نه با اتوبوس که تاکنون بعد از ۲۵ سال یک نفر را از اقوام، خویشان و دوستان وارد وزارت خارجه نکرده‌ام و با کارشناسان خدوم وزارت خارجه همواره کار کرده‌ام.
 
وی اضافه کرد: سیاست خارجی حیطه دوراندیشی، صبوری و قاطعیت است و باید از هیجان‌های روزمره و ادعاهای هزینه‌ساز به دور باشد. در حوزه سیاست خارجی باید عرصه اجرا و تحلیل را از یکدیگر جدا کرد.
 
ظریف گفت:‌ در قلمرو تحلیل من خود و همکارانم را موظف می‌دانم همچون دیده‌بانی صادق زمینه‌های فرصت ساز یا تهدید آفرین و اوضاع عینی منطقه‌ای و جهانی را به طور شفاف و کامل به مسئولان و در رأس آنها مقام معظم رهبری منتقل کنم. ما در این مسئولیت با مدد از حضرت حق از تمام توان حرفه‌ای و قدرت تحلیلی خود بهره خواهیم برد و آن را در کمال راستگویی و خیرخواهی عرضه خواهیم کرد و از جوسازی و ارعاب، انکار و اهمال واهمه‌ای نخواهیم داشت.
 
ظریف خاطرنشان کرد: دستگاه دیپلماسی خود را موظف به اجرای تصمیماتی می‌داند که پس از طی مراحل تصمیم سازی توسط مراجع عالیه نظام ابلاغ می‌شود و در این عرصه ما تمام توان کارشناسی خود را بسیج خواهیم کرد که این تصمیمات را چه موافق نظراتمان باشد و چه مخالف تحلیلمان باشد، به بهترین نحو و برای رسیدن به بهترین نتیجه دنبال کنیم.چرا که دولت باید فقط یک سیاست خارجی داشته باشد و هیچ دولتی نمی‌تواند با بیش از یک سیاست خارجی کارش را در این دنیای پرآشوب به پیش ببرد به همین دلیل است که قانون نظارت بر این حوزه را در اختیار رهبری قرار داده تا از دعواهای جناحی به دور باشد.
 
ظریف با بیان اینکه سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران بر اساس اهداف کلان غیرقابل خدشه و اهداف اجرایی و عملیاتی با توجه به شرایط منطقه،‌جهان و مصالح ملی تعیین می‌شود، اظهار کرد: اهداف کلان سیاست خارجی جمهوری اسلامی در قانون اساسی، رهنمودهای امام، مقام معظم رهبری و اسناد بالا دستی و به منظور پیشبرد آرمان‌های نظام جمهوری اسلامی و آرمان‌های انقلاب اسلامی مشخص شده است و بر اساس این اهداف کلان باید به تبیین هوشمندانه، شناخت دقیق شرایط جهانی ، ترسیم جایگاه ایران و شناسایی واقع‌بینانه فرصت‌ها و چالش‌ها پرداخت.
 
وزیر پیشنهادی امور خارجه، دوران فعلی روابط بین‌الملل را دوران گذار توصیف کرد و گفت:‌ این از حساس‌ترین و مخاطره‌آمیزترین مقاطع دوران انتقالی است. این دوران گذار غالبا با جنگ بوده اما اکنون علیرغم رقابت‌های سنگین و سهمناک و بدون استفاده از اهرم نظامی است. یکی از پیچیده‌ترین دلایل این تحول، تحول در مفهوم قدرت است. گذار از تمرکز بر قدرت نظامی به سایر ابعاد نوظهور قدرت و اشاعه معنای غیرنظامی مانند قدرت اقتصادی، علمی و فناوری و قدرت اجماع‌سازی از نمادهای مهم این تحول است.
 
ظریف در ادامه با بیان اینکه فضا برای کنش‌گرانی مثل جمهوری اسلامی به طرز بی‌سابقه‌ای باز شده، یادآور شد: نظریه‌های پایان تاریخ و برخورد تمدن‌ها در کنار تلاش سیاسی برای تشدید اسلام‌هراسی و ایران‌ستیزی نشانگر نگرانی از قدرت جمهوری اسلامی است و ما اگر می‌خواهیم در حوزه‌هایی که رقبا نگرانند پیش برویم باید بر این ابعاد قدرت جمهوری اسلامی تاکید کنیم و دیپلماسی کشور را بر این مبنا قرار دهیم.
 
وی با اشاره به امکان حضور ایران در عرصه بین‌الملل با توجه به استقلال آن و هویت تاثیرگذار جمهوری اسلامی،‌اظهار کرد:‌امکان ارتقای ایران بسیار بیش از قدرت منطقه‌ای فراهم است و توانمندی تاثیرگذاری ایران فراتر از نقش یک قدرت میانی در صحنه جهانی است.
 
وزیر پیشنهادی امور خارجه با اشاره به نقش فزآینده اسلام در صحنه بین‌الملل، بیداری اسلامی و تحول‌خواهی در کشورهای اسلامی، یادآور شد: جهان با چالش افراط و سکولاریزم مواجه شده و ستیزهای فرقه‌ای سبب شده شکاف‌های اجتماعی عمیق شود و تهدید و بی‌ثباتی گسترش یابد، بر این اساس شرایط برای تبیین الگوی بومی مردم‌سالاری دینی فرصت مناسبی برای تبیین و ارائه عملی اعتدال به عنوان گفتمان انقلاب به ویژه در سایه انتخابات اخیر فراهم شده است.
 
وی به وجود چالش‌هایی در برابر کشور نیز اشاره کرد و گفت که باید با برنامه‌ریزی از این چالش‌ها عبور کرد و نقش کشور را در دوره انتقالی تثبیت کرد.
 
ظریف با اشاره به اظهارات یکی از نمایندگان در مورد پایان‌نامه وی و استاد راهنمای او برای پایان‌نامه‌اش، گفت: من فوق لیسانس را در دانشگاهی در غرب آمریکا گرفتم و دکترا را هفت سال بعد در مرکز آمریکا که دو هزار کیلومتر با قبلی فاصله دارد گرفتم و استاد راهنمای هر کدام از پایان‌نامه‌ها متفاوت است. یکی از افتخارات بزرگ زندگی من این است که تلاش کردم مسئولیت عراق را در جنگ تحمیلی از دبیرکل سازمان ملل بگیرم، می‌دانم که دوستان به چه کسی اشاره می‌کنند اما به آنها اطلاعات غلط دادند و آن فرد هیچ وقت معلم من نبوده است. مگر بد است یک سیاس کهنه‌کار ۸۰ ساله به یک فرزند این انقلاب بگوید دشمن قابل احترام؟!
 
 
در طول شش سال گذشته از کشور خارج نشده‌ام
وزیر پیشنهادی امور خارجه در ادامه با نقل سخنان یکی از نمایندگان مجلس در جلسه دیروز که بیان کرده بود « البته در این میان قصه آقای ظریف استثنا است چرا که ایشان ضمن اینکه صددرصد غربی فکر می‌کنند تحصیلاتش را در آمریکا گذرانده و برای نمایندگان ملت و همچنین مردم ایران هم باید بگویم که پایان‌نامه فوق لیسانش و دکترای ایشان با چه کسی بوده است.»، گفت: نمی‌دانم این نماینده محترم با من چند ثانیه حشر و نشر داشته است و یا از کدام نوشته، رفتار و یا سابقه سیاسی و اعتقادی و خانوادگی بنده به این نتیجه رسیده‌اند که نه ۹۰ درصد بلکه صددرصد غربی فکر می‌کنم.
 
ظریف ادامه داد: برادر دیگری در کمیسیون سوالی را مطرح کرد که نشستند و پاسخ من را گوش کنند دوباره همان سوال را با عباراتی حق به جانبه در صحن علنی مجلس مطرح کردند که از ملت شریف ایران که وقت و خانه شریف آنها را برای چنین موضوعاتی صرف می‌کنم، پوزش می‌خواهم.
 
وی تاکید کرد: بنده در سال ۱۳۹۲ حتی یک لحظه از ایران خارج نشدم، نیمه اول نوروز امسال در تهران و شمال و نیمه دوم نوروز را در کنار بارگاه ملکوتی حضرت ثامن‌الحجج به وظیفه پرافتخار رانندگی ویلچر مادر بزرگوارم مشغول بودم.
 
وزیر پیشنهادی امور خارجه خطاب به نمایندگانی که این شبهه را مطرح کرده بودند گفت: گرچه دولت نهم علیرغم نظر بزرگان نظام بنده را در ۴۷ سالگی خانه‌نشین کرد و علیرغم اینکه تدریس کتاب درسی نوشته شده توسط خودم را به دانشجویانم سپرد و علیرغم اینکه از چندین دانشگاه معتبر پیشنهاد تدریس دارم ولی با کمال افتخار بیان می‌کنم که در شش سال گذشته فقط در ایران مانده‌ام و حتی یک لحظه هم فکر خروج از ایران را نداشتم.
 
ظریف خاطرنشان کرد: برخی از نمایندگان در مورد ارتباطاتم با برخی از مقامات کنونی آمریکا سوال می‌کنند، این مقامات یک روزی مخالفین دولت جنگ‌طلب بودند که بنده کارهایم را در همان زمان نیز در حیطه وظایفم انجام می‌دادم اما اگر توانستم در میان این جنگ‌طلبان اختلاف ایجاد کنم این افتخار بنده است چون وظیفه‌ام را انجام دادم.
 
وی افزود: طبیعتا عافیت‌طلبی و نشستن در خانه برایم راحت‌تر بود ولی افتخار می‌کنم که بر اساس بزرگان نظام و با نظر و اجازه آنها این کار را انجام دادم.
 
ظریف، خطاب به برخی منتقدان خود گفت: این افراد نگفتند که چرا رسانه‌های صهیونیستی به من حمله می‌کنند؟ اما آیا اینکه دشمنان به توانمندی یک فرزند کوچک شما اذعان و اعتراف می‌کند، بد است؟
 
وزیر پیشنهادی امور خارجه خطاب به نمایندگان گفت: برای روشن شدن ذهن شما این مثال را مطرح می‌کنم که به دنبال تصویب اولین قطعنامه ظالمانه شورای امنیت علیه برنامه صلح‌آمیز هسته‌یی ایران به لطف خدا و به یاری امام زمان (عج) سخنرانی مستدلی را در اثبات حقانیت کشور به شکلی در شورای امنیت ارائه کردم که سفیر انگلیس در جلسه فردای سفارتش به همکارانش گفت که این سخنرانی را باید در کلاسهای دیپلماسی برای دیپلمات‌های انگلیسی تدریس کنیم تا بفهمند که چطور بایداز منافع ملی‌شان دفاع کنند.
 
وی اضافه کرد: وقتی همان سخنرانی به استحضار مقام معظم رهبری رسید فرمودند «به وزارت خارجه بگویید که از طرف من به آقای ظریف گفته شود خسته نباشید، بسیار خوب و قوی صحبت کردید، متشکرم و ان‌شاءالله موفق باشید» حال نمی‌دانم چرا برخی از دوستان ما تلاش می‌کنند شرایط را وارونه جلوه دهند.
 
ظریف خطاب به نمایندگان گفت: همچنین با تاکید بر اینکه شرایط منطقه‌ای خطیر و لزوم مواجهه جدی با آن ایجاب می‌کند که سهم مشترکی از این وضعیت حساس داشته باشیم .

درباره نویسنده
عبداله افتاده
دانش آموخته رشته روابط عمومی الکترونیک هستم، به واسطه شرایط زندگی رشته‌های مختلف کاری را تجربه کردم، تا اینکه در سال 1380 با ورود به خبرگزاری ایرنا استان تهران به عنوان خبرنگار متوجه اشتیاق فراوان به این حرفه شدم. از آن زمان تاکنون نیز در رسانه‌های مختلف در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات مشغول به فعالیت بوده‌ام. موجب خرسندی است اگر انتقادات، پیشنهادات و سوژه های خبری خود را از طریق کانال‌های ارتباطی زیر با من به اشتراک بگذارید.

ارسال یک نظر