در حال خواندن
اینترنتی که ارزان نشد و دادی که به هوا خاست
0

نرخ پهنای باند بین‌الملل قرار بود برای کاربران نهایی ۲۰ درصد کاهش یابد اما نه تنها چنین اتفاقی نیفتاده بلکه داد عده‌ای از بخش خصوصی از قبیل شرکت‌های ISP و ISDP بر سر تبعیض در تخفیف نرخ پهنای باند به هوا بلند شده است.
نود آی سی تی – ابلاغ مصوبه یکصد و هشتاد و یکم کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات با هدف کاهش تعرفه پهنای باند اینترنت به شرکت‌های دارای پروانه انتقال داده‌‌ها از طریق خطوط کابلی موسوم به ندا (PAP) و شرکت‌‌های مخابرات استانی زیر مجموعه مخابرات ایران همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد و برخی شرکت‌ها همچنان از ابلاغ چنین مصوبه‌ای ابراز بی اطلاعی می‌کنند. این مصوبه که با اجماع آراء اعضای کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در تاریخ ۱۳۹۲/۱۱/۱۳ به تصویب رسید و با پیگیری‌هایی که از سازمان تنظیم مقررات به عمل آمد ظاهرا در تاریخ ۲۳ بهمن ماه به کلیه شرکت‌های زیرساخت، مخابرات و PAPها ابلاغ شده، تاکنون اثری در بازار اینترنت و نرخ پهنای باند نداشته است. براساس این مصوبه شرکت ارتباطات زیرساخت می‌بایست تعرفه‌های پهنای باند بین‌الملل خود را تا ۳۵ درصد برای شرکت‌های دارای پروانه انتقال داده‌‌ها از طریق خطوط کابلی موسوم به ندا (PAP) و شرکت‌‌های مخابرات استانی زیر مجموعه مخابرات ایران کاهش می‌داد تا به دنبالش نرخ پهنای باند طبق دستور وزیر ارتباطات برای کاربران نهایی که همان مردم عادی هستند، ۲۰ درصد کاهش یابد. اما در حالیکه حدود یک هفته گذشته سخنگوی زیرساخت خبر اعمال تعرفه‌های جدید (کاهش ۳۵ درصدی) را به تسنیم داده بود اما ظاهرا شرکت‌های PAP همچنان ابلاغیه‌ای برای کاهش تعرفه‌های خود دریافت نکرده‌اند و این ادعا را از عدم کاهش نرخ اینترنت برای کاربران نهایی می‌توان شاهد بود. از طرفی دیگر، این مصوبه علی‌رغم اینکه همچنان به اجرا در نیامده بلکه داد سایر فعالین این حوزه از قبیل شرکت‌های ISP و ISDP را به دلیل تبعیض درآورده است. روز گذشته اعضای کمیسیون اینترنت سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران با اشاره به تعجیل در تدوین این مصوبه ابراز داشتند که چنین رویکردی باعث شده حقوق تمام شرکت‌های اینترنتی رعایت نشود. محمودرضا خادمی یکی از اعضای کمیسیون اینترنت سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران با تاکید براینکه شکل فعلی مصوبه کاهش قیمت پهنای باند موجب ایجاد انحصار در حوزه ارائه پهنای باند می‌‌‌شود، گفت: برای ایجاد یک فضای رقابتی سالم در حوزه ارائه خدمات پهنای باند ضرورت دارد مصوبه کاهش قیمت به صورت یکسان برای همه سرویس دهندگان این خدمات اجرا شود. وی با تاکید بر اینکه مصوبه ۱۸۱ به اختلاف قیمت ۳۵ درصدی در بازار پهنای باند منجر می‌شود، اذعان کرد: با ابلاغ این مصوبه نرخ پهنای باند برای شرکت‌های ارائه کننده اینترنت ADSL با سایر ارائه کنندگان خدمات اینترنت شامل ISP، ISDP ، وایمکس و GPRS حدود ۳۵ درصد تفاوت خواهد داشت و این تفکیک امتیاز که از سوی وزارت ارتباطات برای شرکت‌های PAP اعمال شده است جای سوال دارد. او با بیان اینکه وزارت ارتباطات باید در تعیین تعرفه‌ها به کلیه سرویس‌های اینترنتی توجه کند، ادامه داد: برای یکسان‌سازی قیمت‌ها و استفاده تمامی کاربران اینترنت از تخفیف اعمال شده، نباید در نرخ پهنای باند دوگانگی وجود داشته باشد و همه سرویس دهندگان باید از یک قانون تبعیت کنند. به گفته خادمی، با درنظر گرفتن قوانین و مصوبات موجود کمیسیون تنظیم مقررات از جمله شکل فعلی مصوبه ۱۸۱، نمی توان انتظار داشت کشور بتواند به اهداف کلان توسعه ICT دست یابد.به گزارش تسنیم، حال در چنین شرایط مبهم و نامشخصی، زیرساخت نرخ پهنای باند بین‌الملل را برای PAPها کاهش داده اما آن‌ها کاهشی در تعرفه خدمات خود نداشته‌اند و تنها سود برندگان اصلی در این موقعیت نابه‌سامان هستند.

درباره نویسنده
عبداله افتاده
دانش آموخته رشته روابط عمومی الکترونیک هستم، به واسطه شرایط زندگی رشته‌های مختلف کاری را تجربه کردم، تا اینکه در سال 1380 با ورود به خبرگزاری ایرنا استان تهران به عنوان خبرنگار متوجه اشتیاق فراوان به این حرفه شدم. از آن زمان تاکنون نیز در رسانه‌های مختلف در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات مشغول به فعالیت بوده‌ام. موجب خرسندی است اگر انتقادات، پیشنهادات و سوژه های خبری خود را از طریق کانال‌های ارتباطی زیر با من به اشتراک بگذارید.

ارسال یک نظر