در حال خواندن
اپراتورهای مخابراتی زیر ذره‌بین وزیر جدید ارتباطات
0

سرتیپ محمد حسن نامی با حضور در مجلس، برنامه های خود برای نه فقط ۶ ماه باقی مانده از دولت احمدی نژاد، بلکه برای دولت بعدی به صورت پازل وار در حیطه وزارتخانه ارتباطات و فناوری اطلاعات شرح داد.
نود آی سی تی – مهمترین برنامه وی اجرای احکام برنامه پنجم توسعه است که شامل حمایت و برقراری شبکه توسعه، تجارت الکترونیک، پیشرفت در شبکه مالیاتی کشور، توسعه شبکه علمی، توسعه شبکه آموزشی، توسعه شبکه اسناد و املاک کشور و محقق کردن کاربرد فناوری اطلاعات در کنترل فرایند نفتی و دفاع سایبری خواهد بود.
وی همچنین با توجه به اهمیت تمرکز بر سیاست گذاری و تصمیم گیری و هماهنگی در فضای مجازی و دستور رهبر معظم انقلاب در ایجاد شورای فضای مجازی تاکید کرد که این وزارتخانه بیشترین ارتباطات را با این شورا برقرار خواهد کرد.
سرتیپ نامی در حوزه مخابرات به منظور رفع دغدغه نمایندگان تاکید کرد که مشکل کارگزاران مخابراتی باید به سرعت حل شود . وی افزود تعریف نحوه همکاری کارگزاران با شرکت مخابرات به صورت پیمانکاری و قراردادی در دستور کار قرار خواهد گرفت. تقویت نظارت بر حوزه های خصوصی و تنظیم مقررات و روابط بین اپراتورها بر اساس اصل ۴۴ از موارد دیگری است که وی پیگیر خواهد شد. نامی تاکید کرد راه اندازی اپراتور دوم جلوگیری از انحصار خدمات ارتباطی بود و در حال حاضر مهمترین دغدغه اطمینان از ارائه خدمات مطلوب به مردم است و بر اساس بند الف ماده ۴۵ و بند ت ماده ۴۶ اگر اپراتورهای مخابراتی نتوانند خدمات مناسب به ملت ارائه دهند، با سخت گیری و جریمه مواجه خواهند شد.
وی در مورد سرمایه گذاری در بخش مخابرات و ارتباطاتی گفت بعد از واگذاری مخابرات به بخش خصوصی سرمایه گذاری سیر نزولی گرفته است.
تشکیل سازمان نظام مهندسی ارتباطات و فناوری اطلاعات برای ارتقاء دانش فنی مهندسی در بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات ، حمایت از زبان فارسی در فضای مجازی ، استفاده از امکانات لایه ژئو برای ایجاد سایتهای دریافت صوت و تصویر از دیگر برنامه های سرتیپ نامی بود که در مجلس اعلام شد.
در مجموع برنامه های مطرح شده از سوی سرتیپ نامی از چند جنبه قابل بررسی است: یکی اینکه وی قصد همکاری کامل با شورایعالی فضای مجازی و اجرای برنامه توسعه پنجم توسعه را دارد، حال آنکه شورایعالی فضای مجازی بخصوص در مورد شبکه ملی اطلاعات نقطه نظرات بعضا متفاوتی با آنچه تاکنون اجرا شده دارد و برای ادامه همکاری با شورایعالی فضای مجازی باید موارد مطرح شده مد نظر قرار گیرد. همچنین برای پیگیری بند الف و بند ت اپراتورها تحت فشار قرار خواهند گرفت تا خدمات بهتری ارائه دهند که اینجا نظرات مردم و سرتیپ نامی در کنار هم قرار گرفته تا شاهد بهتر شدن وضعیت خدمات اپراتورهای مخابراتی در آینده باشیم.
وی در مورد جلوگیری از انحصارطلبی در بخش مخابراتی و ایجاد اپراتور دوم برای جلوگیری از انحصار اشاره کرد اما در مورد قرارداد رایتل و اینکه قرارداد انحصار این کمپانی تا شهریور ۹۳ توسط وزیر قبلی تمدید شد، صحبتی نکرد.
استفاده از امکانات فضای ژئو نیز نکته مثبتی است که شاید برنامه های وی را با وزرای قبلی متفاوت کند و باید منتظر شد تا ببینیم در آینده دانش فنی ما تا چه حد اجازه خواهد داد تا از امکانات بالقوه این فضا استفاده کنیم.

درباره نویسنده
عبداله افتاده
دانش آموخته رشته روابط عمومی الکترونیک هستم، به واسطه شرایط زندگی رشته‌های مختلف کاری را تجربه کردم، تا اینکه در سال 1380 با ورود به خبرگزاری ایرنا استان تهران به عنوان خبرنگار متوجه اشتیاق فراوان به این حرفه شدم. از آن زمان تاکنون نیز در رسانه‌های مختلف در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات مشغول به فعالیت بوده‌ام. موجب خرسندی است اگر انتقادات، پیشنهادات و سوژه های خبری خود را از طریق کانال‌های ارتباطی زیر با من به اشتراک بگذارید.

ارسال یک نظر