نود فناوری – در حالی که بزرگترین شرکت فناوری دنیا گوگل با ارسال نامهای رسمی به وزارت امنیت داخلی آمریکا، جزئیات تلاشهای این شرکت برای مقابله با انتشار ویدئوهای تروریستی را در یوتیوب تشریح کرد، عدم خلاء در ارتباط با شرکتهای امریکایی برای شناسایی مواردی از این دست باعث شده تا امکان رصد شبکههای اجتماعی در ایران وجود نداشته باشد.
همین چند هفته پیش بود که طلبه همدانی توسط فردی که قبلا هم در شبکههای اجتماعی با سلاحهای گرم از خود فیلمهای متعددی منتشر کرده بود به قتل رسید در حالی که اگر امکان رصد این شبکهها که اکثرا توسط شرکتهای خارجی مدیریت میشوند وجود داشت قطعا این اتفاق رخ نمیداد.
البته این رصد نباید به اندازهای باشد که در زندگی شخصی افراد نیز ورود شود و تنها در مواردی حاکمیت میتواند ورود کند که مصداق به خطر افتادن امنیت اجتماعی وجود داشته باشد.
شناسایی ۹۰ هزار ویدئوی تروریستی در یوتیوب
در بخشی از گزارش گوگل آمده است: از مجموع بیش از یک میلیون ویدئوی مظنون به برخورداری از محتوای تروریستی، این شرکت ۹۰ هزار ویدئو را به عنوان فایلهایی علامت گذاری کرده که به طور قطعی باید پاک میشدند و این کار انجام شده است.
بر اساس گزارش یادشده که در تاریخ ۲۴ آوریل برای وزارت امنیت داخلی آمریکا ارسال شده، گوگل مدعی شده صدها میلیون دلار بودجه را در هر سال برای بررسی دقیق ویدئوهای ارسال شده در سایت یوتیوب هزینه میکند.
این شرکت در سه ماهه اول سال ۲۰۱۹ بیش از یک میلیون ویدئوی مشکوک را بررسی کرده و حدود ۹۰ هزار مورد از آنها را پاک کرده و وعده داده که این بررسیها را به طور مستمر ادامه خواهد داد.
پیش از این و در ماه مارس، وزارت امنیت داخلی آمریکا از فیس بوک، یوتیوب، مایکروسافت و توئیتر خواسته بود تا تلاشهای خود را برای مقابله با انتشار محتوای تروریستی در سایتها و شبکههای اجتماعی خود دوچندان کنند. این اقدام به دنبال تیراندازی مرگبار بر علیه مسلمانان نیوزلند رخ داد.
در اواخر ماه مارس هم تعدادی از سناتورهای دموکرات و جمهوری خواه کنگره آمریکا خواستار افشای بودجه شرکتهای فناوری مذکور برای مقابله با تروریسم شده بودند.
ارسال یک نظر