در حال خواندن
اختلاف نظرها با شفاف سازی قابل حل است
0

به گفته سخنگوی شرکت مخابرات ایران، آمادگی لازم در راستای شفاف‌سازی و رفع اختلاف نظرهای بین زیرساخت و مخابرات از سوی مدیران ارشد مخابرات به وزارت ارتباطات ارایه شده است و پیش‌بینی می‌شود با تدبیر طرفین تمامی ‌مشکلات به زودی حل می‌شود.
نود آی سی تی – داوود زارعیان با بیان این مطلب گفت: عمده اختلافات مخابرات با شرکت زیرساخت در مورد برخی از بدهی‌هایی است که مربوط به قبل از خصوصی شدن و اینترکانکشن وصول نشده این شرکت است.
 
پرداخت ۳۴۸ میلیارد تومانی همراه اول به زیرساخت
وی افزود: از ابتدای امسال تا ۲۲ مهرماه، همراه اول ۳۴۸ میلیارد تومان به شرکت زیرساخت پرداخت کرده است.
مدیرکل روابط عمومی ‌شرکت مخابرات ایران گفت: بخش عمده‌ای از پرداختی‌های همراه اول به زیرساخت بابت مکالمات بین‌الملل بوده و همراه اول قبل از دریافت هزینه مکالمات از مشترکان اقدام به پرداخت درآمدهای حق‌السهم زیرساخت کرده است.
وی با بیان اینکه هنوز بخش زیادی از این مبالغ توسط مشترکان پرداخت نشده است افزود: از آنجا که تعرفه‌های مکالمات بین‌الملل در یک سال گذشته از سوی دولت دو بار افزایش یافته همین موضوع باعث شده تا ۵۵ درصد از هزینه مکالمات مربوط به این بخش وصول نشود.
 
۲۵۰ میلیارد تومان مربوط به زمان دولتی بودن است
زارعیان در خصوص اختلاف نظر مخابرات در مورد بدهی‌های طرح شده از سوی زیرساخت گفت: یکی از موارد مورد ادعای شرکت زیرساخت که مربوط به زمان دولتی بودن شرکت مخابرات می‌شود پرداخت مبلغ  25 میلیارد تومان است که براساس قرارداد فروش شرکت مخابرات به صاحبان سهام مدیریتی هرگونه بدهی که تا قبل از خصوصی بودن در حساب‌های مخابرات وجود داشته، باید از حساب‌های دفتری خارج شود که هنوز این موضوع مورد مناقشه است.
 
صدور مجدد صورت‌حساب‌های پرداخت شده
وی یکی دیگر از موارد مورد اختلاف را در خصوص هزینه استفاده از امکانات شرکت زیرساخت دانست و گفت: شرکت مخابرات در برخی مناطق از دکل‌ها، فضا و برق شرکت زیرساخت استفاده می‌کند و تاکنون نیز هزینه‌های آن را طبق صورت‌حساب‌های شرکت زیرساخت پرداخت کرده است اما در تاریخ ۲۴ شهریور ماه زیرساخت طی نامه‌ای اعلام کرد که مخابرات باید از سال ۸۵ تاکنون مبلغ ۲۸ میلیارد تومان دیگر بابت این موضوع بپردازد.
وی افزود: این در حالی است که طبق محاسبات ما این مبلغ بین ۱۰ تا ۱۲ میلیارد تومان است که در این زمینه ما معتقدیم با ارایه مستندات از سوی طرفین این مشکل نیز به راحتی قابل حل است.
 
نباید تعجیل شود
زارعیان گفت: یکی دیگر از مواردی که مخابرات خود را موظف به پرداخت آن می‌داند پرداخت هزینه لینک‌های نقطه به نقطه بین‌الملل است، اما در این زمینه به نظر می‌رسد مدیران زیرساخت مقداری عجله کرده‌اند چراکه معمولا در طول سال چهار تا پنج صورت‌حساب از سوی زیرساخت برای مخابرات صادر می‌شود که صورت حساب اول و دوم آن نیز تاکنون پرداخت شده است.
وی افزود: صورت‌حساب سوم هزینه لینک‌های نقطه به نقطه بین‌الملل در تاریخ ۱۷ مهرماه به دست مخابرات رسیده که مبلغ آن ۱۸ میلیارد تومان است و همان‌طور که مدیران شرکت زیرساخت نیز می‌دانند بخش فنی مخابرات نیز باید این صورت‌حساب‌ها را با صورت‌های مالی خود مطابقت بدهند و در این بخش نیز مخابرات هیچ مشکلی در پرداخت آن ندارد.
 
تغییر صورت‌حساب ۵/۱۱ میلیاردی به ۳۹ میلیارد تومان
مدیرکل روابط عمومی‌ شرکت مخابرات یکی دیگر از موارد اختلاف را هزینه اینترکانکشن عنوان کرد و گفت: در تاریخ ۲۵ شهریور ماه امسال طی صورت‌حسابی که از سوی زیرساخت برای مخابرات صادر شد عنوان شد که مخابرات باید مبلغ ۵/۱۱ میلیارد تومان به زیرساخت بپردازد اما در تاریخ ۲۱ مهرماه امسال مجددا صورت‌حساب جدیدی برای مخابرات صادر شد که در آن تاکید شده که مخابرات باید بابت هزینه اینترکانکشن ۳۹ میلیارد تومان بپردازد و متاسفانه در صورت‌حساب صادر شده نیز دلیل تغییر این رقم اعلام نشده است.
وی در خصوص اینکه آیا سازمان تنظیم مقررات تعرفه این بخش را تغییر داده است گفت: خیر، تاکنون هیچ مصوبه‌ای درخصوص تعرفه اینترکانکشن از سوی سازمان تنظیم مقررات صادر نشده است.
 
بدهی ۱۱۲ میلیاردی بابت لینک‌های بین شهری
وی با بیان اینکه هزینه تمامی ‌لینک‌های بین شهری پرداخت شده است، گفت: با این وجود شرکت زیرساخت با صدور صورت‌حسابی جدید اعلام کرده است که از زمان خصوصی شدن شرکت مخابرات تاکنون ۱۱۲ میلیارد تومان از هزینه این بخش پرداخت نشده است که مخابرات باید بپردازد.
زارعیان گفت: مدیران شرکت مخابرات همان‌طور که معتقد به دریافت حق صاحبان سهام خود هستند بیشتر از آن به پرداخت حقوق دولت اعتقاد دارند و تاکنون نیز سعی کردند تا در تمامی ‌بخش‌ها حقوق دولت را بپردازند.
وی با بیان این نکته که مدیران وزارت ارتباطات و خصوصا شرکت ارتباطات زیرساخت آشنایی کاملی نسبت به مراحل کار در مخابرات دارند گفت: در حال حاضر همراه اول ۱۴۶ میلیارد تومان لاوصولی بابت هزینه‌های مکالمات بین‌الملل از مشترکانش دارد اما با این وجود ما سهم دولت را پرداخت کرده‌ایم.
 
زیرساخت هزینه مکالمات بین‌الملل را مستقیم از مردم بگیرد
وی با اشاره به اینکه سهم شرکت مخابرات ایران از تعرفه مکالمات بین‌الملل تنها ۱۰ درصد است گفت: ما پیشنهاد می‌کنیم شرکت زیرساخت برای دریافت هزینه‌های بین‌الملل از مشترکان به صورت مستقیم وارد شود و درآمد مخابرات از این بخش را هم طبق یک توافق مشخص پرداخت کند.
به گفته زارعیان در حال حاضر برخی مشترکان همراه اول به دلیل تغییر تعرفه‌های مکالمات بین‌الملل توان پرداخت صورت‌حساب‌های خود را ندارند و ما در این بخش با لاوصولی بیش از ۵۵ درصد روبه‌رو شده‌ایم اما با این وجود خود را ملزم به اجرای قانون با وجود دشواری‌های فراوان پیش آمده می‌دانیم.
وی افزود: از نظر مدیران مخابرات باید موضوعات فی‌مابین کاملا شفاف شود و هر مشکلی که وجود دارد، هر چه سریع‌تر برطرف شود، چراکه شرایط امروز به شکلی است که نمی‌توانیم به تقاضای مردم پاسخ نداد. ضمن اینکه ما معتقدیم براساس سیاست‌های تجاری همان‌طور که مخابرات با وجود اینکه حدود ۸۰ درصد از دستگاه‌های اجرایی در پرداخت‌های‌شان تاخیر دارند اما ما به دلیل اینکه آنها مشتریان بزرگ ما محسوب می‌شوند هیچ‌گاه آنها را تهدید به قطع ارتباط نمی‌کنیم.
سخنگوی شرکت مخابرات ایران با بیان اینکه توقع داریم در مراودات مالی فی‌مابین حداقل شرکت زیرساخت بین مخابرات به عنوان بزرگ‌ترین مشتری و سایر شرکت‌ها تفاوت‌هایی قایل شود، گفت: در حال حاضر ما نزدیک به ۲۵۰ میلیارد تومان از شرکت‌های بزرگ خصوصی و دستگاه‌های دولتی طلب داریم اما با وجودی که قانون این اجازه را به ما داده که ارتباط آنها را قطع کنیم اما مخابرات راه تعامل را در  این موضوعات در پیش می‌گیرد.
 
بدهی ۳۰ میلیاردی یک سازمان به مخابرات
زارعیان گفت: از نظر ما وقتی یک سازمان به تنهایی ۳۰ میلیارد تومان به مخابرات بدهی دارد برای وصول پول خود اقدام به قطع ارتباط آن سازمان نمی‌کنیم چراکه این مشتری سابقه کاری طولانی داشته که هر چند در پرداخت‌هایش به موقع عمل نکرده اما در نهایت اقدام به پرداخت صورت‌حساب خود کرده است.
وی افزود: اینکه اکنون اختلاف نظرهایی در نحوه صدور صورت‌حساب‌ها وجود دارد به منزله این نیست که مخابرات تصمیم به پرداخت نکردن بدهی دولت داشته باشد بلکه ما در این زمینه تنها خواستار شفاف‌سازی هستیم و از این موضوع استقبال می‌کنیم و اگر امروز نیز به درخواست رسانه‌ها اقدام به تشریح جزییات موضوعات مورد اختلاف می‌کنیم اصلا به این معنی نیست که نمی‌خواهیم بدهی خود را به دولت پردا خت نکنیم.
 
اختلافات را رسانه‌ای نکردیم
مدیرکل روابط عمومی ‌شرکت مخابرات ایران در خصوص اینکه مدیران وزارت ارتباطات و زیرساخت می‌گویند به دلیل رسانه‌ای شدن این اختلافات از سوی مخابرات، آنها نیز این اختلافات را در رسانه‌ها باز کردند، گفت: این موضوع اصلا به این شکل نبوده است بلکه از زمان دریافت نامه زیرساخت مبنی بر توقف فروش پهنای باند به مخابرات تا زمان رسانه‌ای شدن موضوع حداقل ۱۰ روز فاصله وجود دارد.
وی افزود: اگر ما تصمیم به رسانه‌ای کردن موضوع داشتیم از همان روز اول اقدام به این کار می‌کردیم اما زمانی که خبر توقف فروش پهنای باند توسط یکی از شرکت‌های PAP به رسانه‌ها اعلام شد ما در پاسخ به سوال رسانه‌ها موضوع را تایید کردیم.
وی گفت: بهتر این بود که این نامه رسانه‌ای نمی‌شد و بهتر از آن این بود که این نامه اصلا به این شکل صادر نمی‌شد چراکه به هر حال هر مشکلی هم که وجود داشته باشد باید حل شود و نمی‌تواند این مشکلات مدت زیادی بی‌نتیجه بماند.
زارعیان گفت: مخابرات به عنوان یکی از بازیگران اصلی حوزه ارتباطات از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی توقع دارد همان‌طور که براساس نرخ تورم اقدام به افزایش ۶۲ درصدی نامبرینگ، و تا ۱۲۰ درصدی مابقی خدمات همانند حق فرکانس، E1، لینک‌های بین شهری  و تغییر تعرفه مکالمات بین‌الملل در دو مرحله می‌کند و هم‌زمان نیز حقوق دولت را سر موقع از مخابرات مطالبه می‌کند به این موضوع نیز توجه داشته باشد که مخابرات باید با تعرفه سال ۸۲ و پرداخت افزایش حقوق کارکنان در سال ۹۲ و سایر هزینه‌هایی که به دلیل تورم در چند سال گذشته چند برابر شده است خود را اداره کند.
سخنگوی شرکت مخابرات ایران افزود: مدیران شرکت مخابرات آمادگی دارند از همین امروز جلساتی به منظور شفاف شدن موارد مورد اختلاف برگزار شود.
 
مشکلی در تخلیه ساختمان‌های زیرساخت نداریم
زارعیان در خصوص اعلام شرکت زیرساخت مبنی بر تخلیه نشدن ساختمان‌های این شرکت توسط مخابرات گفت: تجهیزات مخابرات در برخی از ساختمان‌های زیرساخت وجود دارد که قطعا با برنامه‌ریزی انجام شده در اسرع وقت با گرفتن یک فرصت زمانی اقدام به جابه‌جایی تجهیزات خواهیم کرد.
وی افزود: هم‌زمان با خصوصی شدن شرکت مخابرات ایران ساختمان‌های بزرگی از جمله ساختمان میدان امام و LCT که تجهیزات شرکت زیرساخت در آنها وجود داشت به این شرکت داده شد و اکنون تنها ساختمان‌های کوچکی در کشور باقی مانده که مخابرات به هیچ وجه در اصل واگذاری آن به زیرساخت مشکلی ندارد.
سخنگوی شرکت مخابرات گفت: البته در برخی از موارد جزیی اختلاف نظرهایی وجود دارد که تمامی‌ اینها با تعامل قابل حل است و ما هیچ موضوع غیرقابل حلی با شرکت زیرساخت و وزارت ارتباطات در این زمینه نمی‌بینیم.
 
 

درباره نویسنده
عبداله افتاده
دانش آموخته رشته روابط عمومی الکترونیک هستم، به واسطه شرایط زندگی رشته‌های مختلف کاری را تجربه کردم، تا اینکه در سال 1380 با ورود به خبرگزاری ایرنا استان تهران به عنوان خبرنگار متوجه اشتیاق فراوان به این حرفه شدم. از آن زمان تاکنون نیز در رسانه‌های مختلف در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات مشغول به فعالیت بوده‌ام. موجب خرسندی است اگر انتقادات، پیشنهادات و سوژه های خبری خود را از طریق کانال‌های ارتباطی زیر با من به اشتراک بگذارید.

ارسال یک نظر