مدیرعامل شرکت ارتباط مشترک شهر تعداد دکل مخابراتی نصب شده در سطح تهران را ۷ هزار و ۸۰۰ دکل اعلام کرد و گفت: در چند ماه گذشته از نصب بیمورد ۱۵۰۰ سایت جلوگیری شده است.
نود آی سی تی – سید علیرضا اردوبادی در نخستین نشست خبری خود با خبرنگاران، گفت: شرکت ارتباط مشترک شهر در سال ۱۳۸۶ با همکاری شهرداری تهران و اپراتورهای تلفن همراه در همان مقطع تشکیل شد.
مدیرعامل شرکت ارتباط مشترک شهر افزود: هدف اولیه از تأسیس این شرکت، ساماندهی آنتنها و حمایت از اپراتورها است تا تمام با رعایت استاندارهایی که در این حوزه تدوین میشود منظره شهر را به جنگلی از بیتیاسها تبدیل نشود و اپراتورهای تلفن همراه بتوانند از آنتنها موجود یا مورد نیازشان به صورت مشترک استفاده کنند.
وی با بیان اینکه در تمام دنیا از یک آنتن نصب شده، چند اپراتور همزمان استفاده میکنند، گفت: پیش از تأسیس شرکت ارتباط مشترک شهر، دارندگان آنتنهای نصبشده در سراسر شهر، اجارهای بابت نصب آنتن نمیپرداختند؛ اما هماکنون بابت استفاده از منظر شهری و نصب آنتن اجاره پرداخت میکنند و میتوان گفت از زمان تأسیس این شرکت، عمده مطالبات شهرداری از اپراتورها اخذ شده است.
مدیرعامل شرکت ارتباط مشترک شهر با اشاره به تصویب مصوبه ساماندهی دکلها، آنتنها و ایستگاههای رادیویی در شهر تهران گفت: پس از ابلاغ این مصوبه که از تاریخ ۱۷ خرداد ۹۱ ابلاغ شده است، راهکارهای قانونی برای برخورد با متخلفان نصب آنتن بیشتر و جدیتر خواهد شد.
وی با اشاره به شناسایی حدود ۴ هزار و ۲۱۷ آنتن در فاز اول گفت: در فاز دوم نیز ۳ هزار و ۷۰۰ سایت دیگر نیز شناسایی شدند که مرور تمامی آنها با نصب پلاک ثبتی ساماندهی خواهند شد.
وی افزود: با توجه به استاندارهایی که برای نصب آنتنهای بیتیاس در نظر گرفته شده است تمامی سایتهای تهران بازنگری خواهد شد و در صورت احراز صلاحیتهای لازم مجوز برای آنها صادر خواهد شد.
وی عنوان کرد: در صورتی که سایتهای موجود نتوانند صلاحیت لازم را کسب کنند دستور جمعآوری آنها از سوی شهرداری صادر خواهد شد.
تمامی اپراتورها برای ما یکسان هستند
اردوبادی در پاسخ به این سوال که برخی از اپراتورها نسبت به نحوه برخورد شرکت ارتباط مشترک شهر گلایه دارند، گفت: همانهایی که امروز به نحوه عملکرد ما اعتراض دارند بیشترین تعداد مجوز نصب بیتیاس را از شهرداری دریافت کردهاند.
وی افزود: برای مثال در ماه گذشته ۱۸ دکل از سطح شهر جمعآوری شده است و در این خصوص هم سعی کردهایم با تمامی اپراتورها به صورت مساوی برخورد کنیم.
اردوبادی با اشاره به فعالیت کمیته تخصصی به منظور بررسی نصب دکل آنتنهای جدید در تهران اظهار کرد: در این کمیته نمایندگان کلیه دستگاههای مرتبط همچون حوزه شهرسازی، خدمات شهری، سازمان پارکهاو فضای سبز و دیگر بخشهای مرتبط حضور دارند ضمن اینکه از مسوولان وزارت بهداشت و سازمان حفاظت محیط زیست نیز برای شرکت در جلسات دعوت میشود که تنها در برخی موارد حضور مییابند.
وی در عین حال تاکید کرد که به هیچ سازمانی بابت نسبت دکلهای مخابراتی اعتراض ندارد و از همه میخواهد که به هر نحوی که میتوانند به شرکت ارتباط مشترک شهر کمک کنند.
وی با انتقاد از صدور مجوز اپراتور جدید تلفن همراه گفت: اگر قرار باشد هر اپراتوری راسا دکلهای مخابراتی در شهر نصب کند، تهران به شهر دکلها و آنتنهای BTS تبدیل میشود.
وی ادامه داد: از مجموع ۲ هزار و یکصد تقاضای ارسال شده به شهرداری تهران برای نصب دکل، ۷۰۰ سایت برای استفاده مشترک در نظر گرفته شده که با این حساب تقریباً از نصب بیمورد ۱۵۰۰ سایت جلوگیری به عمل آمده است.
اردوبادی همچنین در پاسخ به این گفته یکی از اپراتورها که کمیته صدور مجوز نصب آنتن بدون حضور نمایندگان اپراتورها برگزار میشود اعتراض دارد، گفت: نمایندگان اپراتورها پیشنهاد خود را در کمیته صدور مجوز ارایه میکنند و پس از بررسی پیشنهاد در این کمیته، تصمیم نهایی در کارگروهی بدون حضور نمایندگان اپراتورها اخذ میشود.
وی با بیان اینکه یکی از مشکلات اساسی ما در رابطه با نمایندگان آنها در شرکت ارتباط مشترک شهر حضور پیمانکاران اپراتورها بود گفت: این موضوع باعث میشد پس از واگذاری کار به پیمانکار دیگری کلیه روال اجرایی از ابتدا برای فرد مورد نظر تشریح شود که در بسیاری از موارد اختلافاتی نیز پدید میآمد.
وی بیان کرد: بر همین اساس طی نامهای به اپراتورها از آنها خواستیم تا نماینده حقوقی خود اپراتور از این پس در جلسات شرکت ارتباط مشترک شهر حضور یابند نه پیمانکاران نصب بیتیاس.
وی در پاسخ به این سوال که به گفته برخی از اپراتورها از زمان ارایه درخواست صدور مجوز تا زمان ارایه آن زمان زیادی صرف میشود گفت: این موضوع اصلا صحت ندارد و اگر برخی از درخواستها با تاخیر روبرو میشود به دلیل مثلا نبود پایانکار و یا مناسب نبودن محل نصب تجهیزات است.
تمامی دکلها ساماندهی میشوند
مدیرعامل شرکت ارتباط مشترک شهر با بیان اینکه در حال حاضر تعداد آنتنهای بیتیاس در شهر تهران با سایر دکلها و تجهیزات ارتباطی تقریبا برابری میکند، گفت: از آنجا که وظیفه این شرکت ساماندهی تمامی دکلها در سطح شهر تهران است طی نامهای به اپراتورها، شرکتهای خدمات اینترنتی و سازمان نظام صنفی رایانهای کشور اعلام کردهایم که نسبت به ارایه اطلاعات آنتنهای نصب شده توسط آنها اقدام کنند.
وی با بیان اینکه اخیرا برجهای تجاری یا مسکونی در تهران با نصب دکل بر روی بام خود اقدام به دریافت هزینههای گزاف از اپراتورها میکنند، گفت: تمامی این افراد مطلع باشند که براساس ماده ۱۰۰ هرگونه عملیات عمرانی در سطح شهر نیاز به مجوز از شهرداری دارد و طبق قانون نصب آنتنهای بیتیاس نیز شامل این قانون میشود و ما با تمامی متخلفان برخورد قانونی خواهیم کرد.
اردوبادی، ضمن خودداری از اعلام شمار دکلهای غیرمجاز در تهران عنوان کرد: نمیگذاریم پایتخت تبدیل به جنگل دکلهای فلزی شود.
اردوبادی در ادامه با بیان اینکه متولی امور مربوط به تشعشات و ضرر و زیان آن شهرداری نیست، افزود: سازمان انرژی اتمی متولی تشعشات است و برای صدور مجوز اپراتور جدید این سازمان کنترلهای لازم را انجام داده و اعلام میکند که میزان تشعشع کاربر جدید مجاز است یا نه.
مدیرعامل شرکت ارتباط مشترک شهر سوالی درباره اینکه میزان فاصله استاندارد دکلهای مخابراتی از خانههای مسکونی چه میزان است را بیپاسخ گذاشت و گفت: متولی اعلام این موضوع سازمان انرژی اتمی است.
وی در ادامه با بیان اینکه زیباسازی دکلهای و آنتنهای مخابراتی نیز در برنامههای آتی شرکت ارتباط مشترک شهر قرار دارد، گفت: در مجموعه پارک شهر پنج دکل آنتن وجود دارد که سه مورد از آنها به درخت شبیهسازی شدهاند.
منتشر شده در
نظرات
ارسال یک نظر