سالها پیش که تنها راه ارتباطی و ارسال پیامها تنها از طریق پست برقرار میشد، صندوقهای زرد رنگ در نظر گرفته شده از سوی شرکت پست جمهوری اسلامی ایران کنار خیابانها مهمترین راه برقراری ارتباط و ارسال مکتوبات بودند اما در سالهای اخیر و با گسترش ارتباطات و فناوریهای روز به نظر میرسد استفاده از این راه ارتباطی ابتدایی کمرنگ شده است. از سوی دیگر ممکن است برای شما هم اتفاق افتاده باشد که کارت شناسایی یا مدرکی مهم در خیابان بیابید و به این فکر کنید که چگونه میتوان آن مدارک آن را به دست صاحبش رساند اما مجبور شدید چند کوچه و خیابان را طی کنید تا به صندوق پستی برسید.
نود آی سی تی – برخی از شهروندان معتقدند این روزها تعداد صندوقهای پستی در سطح شهری مثل تهران به جز مقابل دفاتر پستی کمتر شده و گاهی افراد برای پستهای عادی از طریق این صندوقها، مجبورند مسافت زیادی را طی کنند و این سوال برایشان ایجاد شده که آیا شرکت پست نسبت به جمعآوری برخی از این صندوقها اقدام کرده است؟
در همین رابطه سرپرست معاون فنی شرکت پست تاکید کرد که تعداد این صندوقها کم نشده است و شاید دلیل کم دیده شدن این صندوقها استفاده و نیاز کمتر و به ندرت افراد از این صندوقها است.
مجتبی نصیری با تاکید بر اینکه درصد هستیم تعداد صندوقهای پست را در سطح شهر افزایش دهیم، دربارهی وضعیت این صندوقها گفت: صندوقهای پستی زرد رنگ یک واحد قبول پستی تلقی میشوند و از نظر شرکت پست از کم هزینهترین و مقرون به صرفهترین خدمات شرکت پستاند.
او با تصریح بر اینکه کاهش این صندوقها در سطح شهر را قبول ندارد تاکید کرد: قاعدهای برای نصب و چیدمان شهری و ترکیب صندوقها با همکاری شهرداری در این باره وجود دارد و بر این اساس باید به ترافیک و میزان بهرهوری صندوقها نیز توجه ویژهای شود.
نصیری در خصوص استاندارد تعداد صندوقها در سطح شهرها، بیان کرد: گاهی در محلهای درخواست صندوق داده میشود و پس از بررسی کارشناسان شرکت پست، متوجه میشویم در چند خیابان آن طرفتر صندوقی وجود دارد و افراد میتوانند با طی کردن مسافتی از آن صندوقها بهرهمند شوند.
تعداد صندوقها براساس حجم مرسولات در نظر گرفته میشود و گاهی به گفته معاون فنی شرکت پست جمهوری اسلامی ایران برخی روزها در تعداد محدودی از صندوقها هیچ مرسولهای مشاهده نمیشود و گاهی نیز برخلاف انتظار حجم مرسولات بالا است.
نصیری با اشاره به برنامه منظم جمعآوری مرسولات توسط ماموران پستی تاکید کرد که صندوقهای زرد رنگ پست، هر روز راس ساعتی مقرر تخلیه میشوند.
در هر حال آمارهای شرکت پست نشان میدهد که تعداد این صندوقها از اوایل دهه ۸۰ کاهش نیافته است. از سال ۸۰ که صندوقهای پست دوباره ساماندهی شدند، تعداد صندوقهای پست تغییری نکرده است.
ترافیک کلی مرسولات پستی در سال ۸۹ و ۹۰ تقریبا ۸۱۴ میلیون و ۶۲۷ هزار و ۶۶۱ عدد که از این میان پاکتهای نامه ۶۴/۵ درصد است که این به معنی اختصاص بخش اعظمی از ترافیک پستی به نامهها است اما مشکل اینجاست که بسیاری از نامهها از طریق پست ارسال نمیشوند و برخی شرکتها خود به ارسال نامههایشان اقدام میکنند.
تجهیز صندوقها به RFID
تعداد صندوقهای مناطق هشتگانه پستی تهران را دو هزار و صد و هفتاد و شش صندوق اعلام کرد و درباره صندوقهای زرد رنگ پستی گفت: این صندوقها توسط تکنولوژی برچسبهای RFID تخلیه میشوند که این برچسبها زمان دقیق برداشت نامهها از صندوق را به سیستم ارسال میکند و پس از آن زمان ارسال مرسولات به دست مشترکان نیز توسط شرکت بررسی و همه آنها و ساعت تخلیه صندوقها توسط مامورین محاسبه میشود.
معاون فنی شرکت پست جمهوری اسلامی ایران در توضیح RFID گفت که این برچسبها بیشتر جهت مدیریت صندوقها و زمان تخلیه و تحویل مرسولات به دست مشترکان است.
گفتنی است، درهر حال در روزهایی که خدمات ارسال پیام بیشتر از طریق سرویسهای الکترونیکی مثل ایمیل و غیره انجام میشوند، صندوقهای پست کمتر مورد توجه هستند اما هرگز روزهایی که نامهای مینوشتیم، تمبر را با سلیقه انتخاب میکردیم و به سمت صندوقهای زردرنگ کنار خیابان میرفتیم، فراموش شدنی نیستند.
منبع: ایسنا
منتشر شده در
نظرات
ارسال یک نظر