در حال خواندن
چگونه ارتباط وایرلس بهتری داشته باشیم؟
0

قرار دادن مودم در مرکز محیطی که می خواهد تحت پوشش شبکه باشد، تا حد فراوانی به بهبود سرعت و آنتن دهی آن کمک می کند. اگر قرار است در یک ساختمان چند طبقه از آن استفاده شود، مودم را در طبقه میانی قرار دهید.
نود آی سی تی – همه کسانی که در خانه به صورت بیسیم از اینترنت استفاده می کنند، تا کنون تجربه کرده اند که گاهی سرعت شبکه بیسیم واقعا کند و آزار دهنده می شود. اگر شما هم این موقعیت را تجربه کرده باشید، احتمالا دست به کارهای گوناگونی زده اید و حتی شیوه ها و مکان های خاص نشستن یا قرار دادن مودم بیسیم را هم امتحان کرده باشید. اما در اینجا قصد داریم که به صورت خلاصه، چند روش ساده و کاربردی را برای خروج از این بن بست دیوانه کننده و بهبود سرعت و پوشش وایرلس در خانه معرفی کنیم.
شاید قبل از اینکه دست به چکش شده و همه چیز را خرد و خاک شیر کنید، بد نباشد در ادامه مطلب با ما همراه شوید.
 
● هنوز زمان خرید مودم یا روتر جدید نرسیده است
به گزارش نارنجی – بسیاری از افراد هنگامی که حسابی از دست روتر یا مودم وایرلس شان به تنگ آمده و عصبانی می شوند. در اولین قدم اقدام به خرید روتر نو و گرانقیمتی می کنند که جانشین خوبی برای ابزار معیوب قبلی به نظر می رسد. اما واقعیت این است که همیشه قبل از خرید مودم یا روتر جدید، کارهای فراوانی برای بهبود سرعت و پوشش شبکه بیسیم و حفظ پول تان می توانید انجام دهید. حتی برخی اوقات خرید مودم‪/روتر وایرلس جدید هم مشکلی را حل نخواهد کرد. پس عجله ای برای انجام این کار نداشته باشید.
 
● گشت و گذار میان کانال ها
احتمالا می دانید که فرکانس ۲‪.۴ گیگاهرتز یکی از پرکاربردترین و عمومی ترین باندهای فرکانس عمومی و رایگان مورد استفاده در دستگاه های مختلف است. علاوه بر مودم بیسیم تان می توانید ابزارهای فراوانی را در منزل خود یا خانه همسایگان بیابید که از این باند فرکانسی استفاده می کنند: تلفن های بیسیم، امواج تولیدی فر مایکروویو و…
و اینجا است که داستان کمی مشکل می شود و تداخل امواج باعث بروز مشکلات مختلفی می شوند. حتی دیگر مودم های وایرلس اطراف تان می توانند باعث اختلال در کار مودم یا روتر بیسیم تان گردند. اما خوشبختانه باند ۲‪.۴ گیگاهرتز دارای ۱۳ کانال متفاوت برای کار است. شما می توانید از طریق صفحه تنظیمات روتر یا مودم تان به راحتی یکی از کانال هایی را که حدس می زنید کمتر اشغال شده باشد، انتخاب کرده و سرعت شبکه تان را تا حد فراوانی بهبود بخشید.
پیدا کردن این کانال خلوت، معمولا به سعی و خطای فراوانی نیاز دارد، اما معمولا سه کانال ۱ ۶ و ۱۱ از بقیه بهتر عمل می کنند و تداخل امواج کمتری را در آنها شاهد هستیم.
 
● نزاع با همسایه ها
همانطور که قبلا گفتیم، یکی از دلایل کاهش سرعت شبکه وایرلس، می تواند وجود ابزار مختلف بیسیم در نزدیکی شما و تداخل امواج آنها با دستگاه های بیسیم تان باشد. یکی از راه هایی که باعث افزایش برد شبکه و همچنین تسلط شبکه شما بر دیگر شبکه‌های بیسیم اطراف می شود، تغییر سیگنال مودم یا روتر از تنظیم پیش فرض ۲۰ مگاهرتزی به حالت ۴۰ مگاهرتزی است.
در اغلب مودم و روترها این کار به دو صورت انجام می شود. یا اینکه می توانید بین حالت ۲۰ مگاهرتزی و ۲۰/۴۰ مگاهرتزی در منوی بخش مدیریت مودم‪/روتر دست به انتخاب بزنید. یا اینکه کافی است تنظیمات را بر روی حالت بیشتری توان عملیاتی (معمولا ۳۰۰ تا ۴۵۰ مگابیت بر ثانیه) قرار دهید. البته توجه داشته باشید که باید ابزارهای بیسیم شما از قبیل لپ تاپ و اسمارت فون، هم از این سیگنال پشتیبانی کنند.
 
● داستان پنج گیگاهرتز
۵ گیگاهرتز را می توان قهرمان سرعت دنیای وایرلس نامید. این فرکانس در فواصل کوتاه بسیار سریع تر از فرکانس معمول ۲‪.۴ گیگاهرتزی است. اما هنگامی که کمی از منبع دورتر روید، نفس هایش به شماره افتاده و ناگاه قطع می شود.
اما مهمترین برتری و مزیت آن نسبت به فرکانس ۲‪.۴ گیگاهرتز این است که به ندرت پیش می آید که شما با مشکل تداخل امواج روبرو شوید. زیرا همگان از روتر و ابزارهای بیسیم پنج گیگابایتی استفاده نمی کنند و تمام پهنای باند آن به صورت اختصاصی در اختیار شما است. ولی مشکل اینجا است که بسیاری از اسمارت فون و تبلت های امروزی از این فرکانس پشتیبانی نمی کنند. اما اگر شبکه وای فای تان را بر روی فرکانس ۵ گیگاهرتز تنظیم کنید، تا حد فراوانی از دست اطرافیان که به دنبال استفاده رایگان از اینترنت و شبکه تان هستند، خلاص می شوید.
 
● روتر‪/مودم را جابجا کنید
حتما مودم تان را در گوشه یکی از اتاق ها، در دورترین نقطه خانه در زیر کمد یا روی فرش قرار داده اید، اینطور نیست؟ با این کار ظلم بزرگی در حق این مودم بیچاره و شبکه بیسیم تان مرتکب شده اید. همین الان به سراغ مودم یا روترتان بروید و آن را به بخش مرکزی خانه و بر روی پایه یا جایگاهی تا حد ممکن بلند و در خور شأن آن منتقل کنید!
قرار دادن مودم در مرکز محیطی که می خواهد تحت پوشش شبکه باشد، تا حد فراوانی به بهبود سرعت و آنتن دهی آن کمک می کند. اگر قرار است در یک ساختمان چند طبقه از آن استفاده شود، مودم را در طبقه میانی قرار دهید. سعی کنید در منزل هم آن را در جایی بالاتر از سطح زمین قرار داده و موانع سر راه سیگنال ها را به حداقل برسانید: دیوارها، درهای بسته و شبکه های فلزی که در وسایل خانه ممکن است به کار رفته باشند.
اگر هم برای تعیین محل مودم خیلی وسواس دارید و سخت گیر هستید، بهتر است که یک نقشه سنجش قدرت سیگنال از خانه تهیه کرده و ببینید بیشترین میزان سیگنال در کدام قسمت ها است. پس از چند بار سعی و خطا و قرار دادن روتر در نقاط مختلف و تهیه نقشه، بهترین محل را خواهید یافت. از برنامه های زیر هم می توانید برای تهیه این نقشه بهره ببرید:
NetSpot برای کاربران مک
Ekahau Heatmapper برای ویندوز
هنوز مشکل تان حل نشده؟ وقت آن است که دست به جیب شوید.
اگر با چنین راه حل هایی باز هم مشکل شما حل نشده است، باید کمی سر کیسه را شل کرده و به فکر خرید ابزارهای جدیدتر باشید.
 
● همه داستان درباره دانگل است
اگر لپ تاپ شما قدیمی بوده و بیش از سه تا ۵ سال عمر داشته باشد، مطمئنا اولین کاری که باید بکنید، این است که به فکر یک آداپتور وای فای با چیپست های جدید باشید. بسیاری از افراد اول به سراغ خرید یک روتر جدید می روند و توقع دارند که با این ابزار جدید، همه چیز به شکل معجزه آسایی بهبود یابد. آنها در درک درست موقعیت و مشکل کاملا دچار اشتباه شده اند. البته این گروه را نباید سرزنش کرد. زیرا فروشندگان در پاسخ به سوالات در این مورد، اولین کاری که می کنند فروش محصولات شان است.
وقتی که کاربر بی اطلاع به خانه می رسد، می بیند که با روتر جدید هم اوضاع به همان بدی قبل است و شاید حتی بدتر شده باشد. سپس به جستجو در اینترنت می پردازند و می بینند که روتر جدیدش هم از بهترین نوع بوده و هیچ مشکلی ندارد. اما متاسفانه آگاه نیستند که کاملا در مسیر اشتباهی گام بر می دارند.
راه حل درست این است که به سراغ لپ تاپ تان رفته و با خرید یک کارت شبکه مینی پی سی آی جدید و جایگزینی آن با کارت شبکه لپ تاپ تان مشکل را به راحتی حل کرده و به سرعت انتقال ایده آل شبکه برسید. اما متاسفانه برخی شرکت ها همچون اچ پی، کارت های شبکه ویژه ای استفاده می کنند که به راحتی قابل تعویض نیست و در بازار هم به راحتی گیر نمی آید.
در هر صورت، راحت ترین راه حل، خرید یک کارت شبکه USB دو بانده (دانگل USB) است که هر دو فرکانس ۲‪.۴ و ۵ گیگاهرتز را پشتیبانی کند. چنین محصولی در بازار کمتر از ۱۰۰ دلار قیمت دارد.
اگر هم دستگاه مورد استفاده تان چیزی به جز لپ تاپ (همانند موبایل یا تبلت) باشد، می توانید امیدوار باشید که با خرید روتر جدید، از تمام قابلیت های آن استفاده کرده و سرعت لازم را در اختیارتان بگذارد. در غیر این صورت با عرض تاسف باید به فکر خرید یک دستگاه جدید با کارت شبکه مناسب باشید.
 
● جایگزین نکنید، اضافه کنید
اغلب اوقات هنگامی به سراغ روتر جدید می روید که اینترنت تان کند شده و دستگاه قدیمی توان دیگر جوابگوی نیازهای تان نیست. اما برخی اوقات همان روتر قدیمی هم به خوبی کار می کند و تنها ایراد آن، برد کم امواج است که تمام محیط موردنظرتان را پوشش نمی دهد. اگر اینگونه است، لازم نیست که پس از خرید روتر جدید، قبلی را بازنشسته کنید. بلکه می توانید با نصب آن در یکی از نقاط کور خانه، دامنه برد شبکه تان را تا حد فراوانی افزایش دهید.
یکی از جدیدترین استانداردهای شبکه که سرعت و برد بالایی هم دارد ۸۰۲‪.۱۱ac است. با این استاندارد شما یک شبکه گیگابیتی در اختیار خواهید داشت. این راه حل می تواند بهترین خرید شما هنگام جایگزینی قطعات قدیمی باشد. اما مشکل اینجا است ابزارهایی که از این استاندارد پشتیبانی کنند، هنوز بسیار کم یاب و گرانقیمت هستند و تنها استفاده از آنها در کارهای تجاری ویژه توجیه اقتصادی دارد.
شما چه پیشنهاداتی برای حل مشکل سرعت شبکه بیسیم دارید؟

درباره نویسنده
عبدالله افتاده

ارسال یک نظر