در حال خواندن
معلوم نیست چرا اپراتور چهارم تشکیل شد
0

دبیر شورایعالی فضای مجازی گفت: در حوزه اجرای برنامه‌های توسعه زیرساخت یک ضعف ساختاری وجود دارد و به عنوان مثال در بحث اپراتور چهارم اینکه چرا این اپراتور تشکیل می‌شود یا با چه طرح تجاری می‌خواهد کار کند مطرح است.
نود آی سی تی – محمد حسین انتظاری با اشاره به اینکه بعد از انقلاب اسلامی بحث استقلال در سیاست، صنعت و فرهنگ در کشور مطرح شد، اظهار کرد: هم‌‌اکنون تحولی در کشور در حال رخ دادن است و وارد فضای مجازی شده‌ایم که امتداد زندگی روزمره ماست و می‌خواهیم در این عرصه نیز مستقل باشیم و استقلال سیاسی، اقتصادی و فرهنگی خود را حفظ کنیم.
وی گفت :باید برای کل این فضا برنامه داشته باشیم، باید تمام این مجموعه با هم و به صورت یک نظام و یک تصویر بزرگ دیده شود که البته پهنای باند بخشی از آن است.
او افزود: هم‌اکنون ۴۰ دستگاه در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات و مخابرات سیاست‌گذاری می‌کنند.
انتظاری بحث ارائه خدمات و محتوا  و نیز تعیین تکلیف و تقسیم کار ملی توسط شورایعالی فضای مجازی را از مهمترین کارهای شورا دانست و افزود: در حوزه فضای مجازی، زیرساخت، محتوا، سرویس و کاربرد وجود دارد که مقرراتی بر آن حاکم است و تنظیم مقررات صرفا در وزارت ارتباطات نیست که وزارت ارتباطات بخشی از این وظیفه است.
رئیس مرکز ملی فضای مجازی با تاکید بر اینکه در زمان صدور مجوز نسل ۳ تلفن همراه، عدم وجود نگاه جامع باعث شد الزامات محتوایی در کنار الزامات فنی دیده نشود گفت: به این دلیل مشکلات تماس تصویری برای اپراتور سوم پیش آمد، از این رو مقررات‌گذاری در حوزه ارتباطات صرفاً به موضوعات ارتباطی معطوف نمی‌شود بلکه باید موضوعات محتوایی نیز در آن دیده شود.
وی ادامه داد: درخواست ما از همه تصمیم‌گیران این است که در این فضا همه جوانب به طور جامع دیده شود و فقط از زاویه دید خودشان نگاه نکنند تا بتوانیم این همگرایی را بهتر انجام دهیم.
او تصویب الزامات شبکه ملی اطلاعات به عنوان زیرساخت فضای مجازی کشور در شورایعالی فضای مجازی را مهمترین تصمیم ۳ ماه اخیر عنوان کرد و با اشاره به مهلت یک ماهه ارائه شده به وزارت ارتباطات برای ارسال برنامه خود به شورا افزود: از جمله مواردی که در الزامات این تعریف دیده شد این است که شبکه ملی اطلاعات باید پهن باند، امن و پایدار باشد، تا تولید کننده محتوای داخلی از جهت دریافت سرویس و زیر ساخت نگرانی نداشته  باشد و بداند مقررات پایداری در کشور وجود دارد که از او حمایت می‌کند.
رئیس مرکز ملی فضای مجازی خاطر نشان کرد : ۶۵ درصد هاست‌های ایرانی در خارج از کشور هستند و بعضی از سرویس دهنده‌ها نیز که علاقمند به داشتن‌ هاست داخلی‌اند اما می‌گویند هاست‌های داخلی پایدار نیست. 
انتظاری افزود: علاوه بر این ۹۵ درصد ایمیل‌های ایرانی‌ها خارجی است و یک مقام مسئول بلند پایه در یک وزارتخانه برای ارتباط با من ایمیل یاهو ارائه کرد.
وی وزارت ارتباطات را یکی از مسئولان و تصمیم‌گیران اصلی در توسعه زیرساخت دانست و گفت: در این حوزه در اجرای برنامه‌ها یک ضعف ساختاری وجود دارد؛ به عنوان مثال در بحث اپراتور چهارم اینکه چرا این اپراتور تشکیل می‌شود یا با چه طرح تجاری می‌خواهد کار کند مطرح است. 
وی همچنین گفت: سال‌ها بحث هاب شدن ایران در منطقه مطرح بود اما سوال اینجاست که پس از گذشت مدت‌ها این موضوع چه اندازه محقق شده است.

درباره نویسنده
عبداله افتاده
دانش آموخته رشته روابط عمومی الکترونیک هستم، به واسطه شرایط زندگی رشته‌های مختلف کاری را تجربه کردم، تا اینکه در سال 1380 با ورود به خبرگزاری ایرنا استان تهران به عنوان خبرنگار متوجه اشتیاق فراوان به این حرفه شدم. از آن زمان تاکنون نیز در رسانه‌های مختلف در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات مشغول به فعالیت بوده‌ام. موجب خرسندی است اگر انتقادات، پیشنهادات و سوژه های خبری خود را از طریق کانال‌های ارتباطی زیر با من به اشتراک بگذارید.

ارسال یک نظر