بانک مرکزی سوییس نسبت به پیامدهای منفی ارزهای دیجیتال بر نظام پولی جهان هشدار داد.
نود فناوری – توماس جوردن، رییس بانک مرکزی سوییس که در یک همایش پولی در شهر زوریخ سوییس سخنرانی میکرد با هشدار نسبت به ارزهای دیجیتال گفت که پروژههایی نظیر ارز مجازی فیسبوک موسوم به «لیبرا» که پیشتر با نامهای گلوبالکوین یا فیسبوککوین شناخته میشد میتواند بر تواناییهای این بانک یا بانکهای مرکزی دیگر برای کنترل سیاستهای پولی تاثیر بگذارد.
جوردن تنها رییس بانک مرکزی در جهان نیست که نسبت به نادیده گرفتن ارزهای دیجیتال هشدار میدهد. او افزود: تا زمانی که قیمتها، دستمزدها و نرخ وام بر حسب فرانک سوییس باشد، بانک مرکزی میتواند با استفاده از ابزارهایش آنها را مدیریت کند اما اگر ارزهای دیگری وارد چرخه پولی شوند که از کنترل ما خارج باشند، توانایی ما کاسته خواهد شد.
پیشتر یویس مرش، یکی از اعضای هیات مدیره بانک مرکزی گفته بود که در صورت مقبولیت گسترده لیبرا در مبادلات اروپایی، توانایی بانک مرکزی اروپایی برای سیاستگذاری پولی مورد تهدید واقع خواهد شد. مرش افزود که بسته به میزان مقبولیت لیبرا، این ارز میتواند روی مکانیزم پولی موثر واقع شود و نقش یورو را به عنوان ارزی واحد و جهانی به چالش بکشد.
رییس بانک مرکزی سوییس در بخش دیگری از سخنان خود گفت؛ تا زمانیکه ارزهای دیجیتال نتوانند به عنوان وسیلهای امن و قابل نظارت برای حفظ ارزش درآیند، نباید بهطور گسترده وارد چرخه مبادلات شوند؛ زیرا اصرار توسعهدهندگان به مخفی ماندن هویت استفادهکنندگان این ارزها، آنها را به ارزی محبوب برای پولشویی و تامین مالی تروریسم تامین کرده است.
در طرف مقابل ماجرا اما رزونبلوم در یک پست که در بستر فضای توییتر منتشر شد میگوید: هرچه انگشتان بیشتری به سوی بیتکوین نشانه میروند، آشکارتر میشود که تا چه حد اوضاع در بازارهای سنتی کالاهای تجاری از نظر جابهجاییهای عظیم، بدتر است. همین باعث میشود که نوک پیکان انتقاداتی که بازار بیتکوین را هدف گرفته بودند، از این ارز دیجیتال دور شود.
آنطور که مسوولان شرکت فیسبوک وعده دادهاند، ارزش لیبرا به سبدی از ارزهای مهم جهانی شامل دلار، پوند، یورو و ین متصل خواهد شد. پیشتر مقامات بانک مرکزی آمریکا و وزارت خزانهداری آمریکا نیز اعلام کرده بودند که نسبت به استفاده از لیبرا در امور مجرمانه، نگرانیهای جدی دارند.
ارسال یک نظر